Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoza uygun çanta /çanta taşıma şekli önerisi..?

vertigo

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba, uzun yıllardır yaşadığım sırt ağrısı sorunumun disk kaymasından olduğunu sanıyorken iyice ağırlaşmam sonucu fizik dr.una gittim ve skolyozum olduğunu öğrendim. Eşim üniversite yıllarında skolyoz ameliyatı olduğundan önceden de şimdi de ağır çanta taşımama karşı. Ben de acı ve ağrı çektiğim için istemiyorum, ama işim gereği kitap, dosya ve diyabetim nedeniyle gida, su, ölçüm cihazi vb hep yanimda olmasi gerekiyor.
ne omuz, ne sirt, ne de hani capraz asilan cantalarla agrisiz gun geciremiyorum. yillardir fıtığı olanlar bu cantalarla rahat, ben neden zorlaniyorum diyordum meger skolyozmus nedeni:/
Sizlerin çanta onerisi ya da egikligin yerine gore tasima tavsiyeleriniz var mi?

Postacı çantası modelini hiç denediniz mi?

O sekilde asilan canta kullandigimda(guvenlik nedeniyle onde tutmam gerekiyor malum) dehset agrim oluyor. Hatta sadece cuzdan, telefon, anahtar koysam bile 15 dk yi bulmuyor agri baslamasi. Aslinda sadece yuzme sansi buldugum yaz tatillerinden sonra bir sure agrim olmuyor sonra yine basliyor. Yakin ve uygun yer ariyoruz dr da burada da yuzme oneriliyor genelde. Ama su anda egzersizler bile zorluyor.

En güzeli bir doktora ya da fizyoterapiste danışıp,ilgili kişiyle sorununa yönelik nasıl bir yöntem uygulayacağını konuşabilirsin.
Bu yöntem daha yararlı olur diye düşünüyorum.

Dr ağır tasimamam gerektigini soyledi ama gunluk hayat bir yana iş degistirmedikce agir tasimama sansim yok. Yine de mecburen tasidigimi belirtip sorayim dr.a en iyisi haftaya kontrolde.tesekkurler.

Üst Alt