Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozda erken teşhis önemli mi?

zelih@

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,
bu yazdıklarımı daha önce yine yazmıstım ama fazla kişiye ulasmadı sanırım sadece bir arkadastan cevap aldım

siteyi yeni farkedenlerdenim. kızım 22 aylık ve skalyoz rahatsızlıgı var 18 aylıkken tesadüfen farkedildi. bu rahatsızlıgı kızımla ogrendik o yüzden cok kaygılıyım ve bilmek istedigim cok sey bildigim cooook az sey var :confused:.
bilgilerinizi düsüncelerinizi benimle paylasmanızı istiyorum.

egikligin derecesi 40 üc ayı geckindir korse takıyo 6 ay sonra tekrar kontrolümüz var. korsenin içinde derecesi 35 e düsüyo ve dr.en son kontrolunde kısmen duzelme var dedi.
erken teşhis edilmesi avantaja dönüşecek mi ameliyatsız düzelme imkanı var mı acaba? tahmini size gore kac yasına kadar korse takılacak ve acaba kac yaslarında ameliyat edilir?
sanırım ameliyat ve sonrası cok sıkıntılı o yüzden minik kızım için cok kaygılanıyorum. yüzme cok faydalıymıs öyle duydum yası daha cok küçük ama yüzme kursuna göndersem mi?

:confused:. tavsiye edeceginiz doktor isimleri varsa alabilirim.

hepinize geçmiş olsun dileklerimi yolluyorum.:):)

evet erken teşhis onemli nekadar erken teşhis cok onemli ozellikle 40 dereceyi gecmezse korkeyle erken yaslarda egrilik duzeltilebiliyor ama 40 dereceyi gectigi zaman ameliyat sasrt gecmiş olsun

Ne kadar erken bi o kadar iyi,inş kızınız en yakın zamanda sağlığına kavusr.

mrblar ben 22 yaşındayım ve doğuştan skolyoz rahatsızlığım var. daha doğrusu biz öyle biliyorduk yıllardır.kalça kemiğim çatallıymş ve o yüzden skolyoz olmuşum biz bunu çok geç farkettik.ve 4 yaşında iken olduğum ameliyat raporlarındada o kemiğe müdahale edildiği belirtilmiş fakat gerçekte böyle bi müdahale olmadığ görüldü röntgenlerde.yani size diyeceğim leş yiyici akbaba çok etrafta o yüzden kızınızı kime teslim ettiğinize dikkat edin.beni iyi eden dr pamukkale üniversitesinden doç.dr bayram çıraktır.türkiyede ki bütün dr imkansız dediği ameliyatımı o yaptı ve şimdi eski halimden çok daha iyi duruma getirdi beni.Rabbim evladınızı korusun ve şifa versin.sağlıcakla kalın

Üst Alt