Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozda estetik için slikon vb. cerrahi seçenekler..?

Gülcan83

Üye
Konular
11
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba,

Uzun zamandır foruma yazamadım ama bu güzel haberi alınca sizlerle de paylaşma istedim.

Geçen hafta skolyozun yarattığı deformeyi kapatmak için özel bi plastik cerraha gittim ve sıtıma bakarak yapılabilir dedi.

İşlem için Tomografi tarzı film çekilerek sırttaki boşlukların ölçüsü alınıp silikon yapılıyormuş ve bu silikon genel anestezi altında sırta yerleştirip simetri sağlanıyormuş.

İşlemin ücreti 10.000 e kadar ulaşabilirmiş ve kilo alınması yada gebe kalınması durumlarında sırta herhangi bir zarar vermiyormuş.

Eğer sizin de çevrenizde plastik cerrah varsa konu hakkında bilgi alıp burada da paylaşmanızı rica ederim.

ben henüz ameliyat faslını geçemediğim için bişey diyemeyeceğim ama ameliyat olmuş birini yakalamışken sormak istiyorum platinler hareketlerimize bir kısıtlama yapıyormu platinli biri hangi hareketleri yapamaz( günlük aktivitelerde)

hareketlerinde büyük bi kısıtlama olmuyor sadece eğilirkendaha düz ağiliyorsun okadar.Bende büyük bi değişim olmadı

ben bunu tahmin etmiştim zaten :) ve aklımdanda geçmiyor değildi :D hemen yatırıma başlıyorum yaptırıcam :) bekle beni plastik cerrahi ben geliyorum :D bende bi araştırayım bunu saolasın tatlım paylaştığın için :)

Kıymet muayeneye gidersen bilgilerini mutlaka burada da paylaş olurmu?

tamam gülcancım paylaşırım öğrendiğim bilgileri :) herşey bizler için :)

Aynen öyle, burada paylaştığımız her bilgi bizler için.

gülcancım doktoruma sordum yapılabiliyormuş o boşluk olan bölgeye silikon konulabiliyormuş görüntü açısından
"iyi o zman benim sırtımada koyun" dedim Türkiye'de yapılmıyo ne yazık ki bu tür şeyler daha önce 1 hastaya yaptık oda diğer tarfla eşitlmk için kürek kemiğinin oraya konldu dedi bilmiyorum ben bu konuyu araştırıyorum yeni bilgi oldukça senle ve diğer merak eden arkadaşlarla paylaşırım

tamam canım ama ben plastik cerraha gittim göztepede özel muayenesine ve bana ölçüm alınacağı yapım için 1 ay bekleneceği söylendi demekki yaptırılabiliyormuş sadece önemli olan ölçünün çok iyi alınması.Peki doktorun bi araştırsada fiyat alsa olmazmıymış:)

Canım bu arada doktoruna gidersen 3 boyutlu ameliyat diye bişey okudum, adı tuhaftı onuda sor istersen ben bi doktorla yazışıyorum bakalım inşallah bizim için çok iyi ve çok olumlu bişey olur anne olmadan skolyozu silmek istiyorum bedenimden:)

http://www.engelliler.biz/forum/saglik-skolyoz/72047-uc-boyutlu-ameliyatla-kamburluga-son.html

hareketlerinde ilkzamanlarda kısıtlama oluyor fakat zamangeçtikçe hiçbir kısıtlaman olmuyor fakat tetbiri elden bırakmamaklazım ben şahsım adına konuşuyorum estediğe felan gerek yok ben yaptırmam sanki onu yaptırınca hayatımmı değişecek takıntım yok o yüzden yaptırmam yaptıranlarada saygı duyarım

gülcanım 15inde kontrolüm vardı sırt estetiği, 3 boyutlu ameliyatı falan sordum cevaplarınıda aldım :) 3 boyutlu ameliyat bi nevi benimkinin aynısıymış,sırttan girilerek omurga çıkarılıp düzeltildikten sonra vidalanıp yerine yerleştiriliyormuş. estetik ameliyata gelince tamamen düzeldikten sonra sırtta bi tarafta çıkıntı olup diğer tarafta az olan boşluklara yapılabiliyrmuş. mesela bana yapılamıyormuş,sana 5 kilo civarı silikon gerek dedi doktor.onuda taşımaz sırtın dedi. benden haberler bu kadar :)

Üst Alt