Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozdan %42 raporum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

ibrahimakpnrrr

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
s.a. arkadaşlar benim skolyoz sebebi ile %42 ortapedik engelli raporum var ve normal standar b sınıfı ehliyetim var. arac kullanmamda hicbir engelim veya özel tertibat gerektirecek durumum yok ötv indirimi ile sıfır arac alabilirmiyim bu konu hakkında bilgisi olan varmı acaba

özel tertibat gerektirecek durum yok diyorsun . kısaca alamazsın. ama yine yetkili sağlık kuruluşuna başvur . ortopedi ve fizik tedaviden görüş al

43. Sürücü koltuğu pozisyonu
43.01. Normal görüş sağlayacak yükseklikte, direksiyon ve pedaldan normal uzaklıkta sürücü koltuğu
43.02. Vücut şekline göre uyarlanan sürücü koltuğu
43.03. Sabit duruş için sırt destekli sürücü koltuğu
43.04. Kol dayanağı olan sürücü koltuğu
43.06. Ayarlanabilir emniyet kemeri
43.07. Sabit bir duruş için destekli emniyet kemeri

bu özel tertibat lardan birisi olan rapor alsam alabilirim ozaman

onu il sağlık müdürlüğü komisyonu belirler . sen başvuru yaparsın sadece, değerlendirmeyi komisyon yapar.

Size verilen kodlar ile maalesef ÖTV'den muaf araç alamıyorsunuz. Çünkü bunlar hareket ettirici özellikleri ilgilendirmeyen kodlar

Merhaba benimde skolyozdan %55 raporum var. Sol bacakta 5 cm kısalık ve boy kısalığı var araca bindiğimde koltuğu yükseltmeme rağmen önümü göremiyorum ve pedallara ulaşmam zor oluyor. Ehliyet kısıt kodum sadece otomatik vites araç kullanabilir. Dün hyundai bayisine gittik, rapor ve ehliyeti vergi idaresine gönderip sordular ve bu hastalığına ötv indirimi olmuyor demişler. Nasıl bir yol izlemem lazım yardımcı olursanız sevinirim.

Skolyoz hastalığı ile ÖTV indirimli araç alabilir miyim?

Arkadaşlar merhaba ortopedik skolyoz hastalığı ile ötv indirimli araç alabilir miyim, skolyozdan ötürü vücudumun sağ tarafında uyuşma ve ağrılar oluyor, uzun süre ayakta kalamiyorum oturamıyorum bilgisi olanlar yardımcı olursanız çok sevinirim 🙏😊

Bahar aladag

Tabi ki raporunuzu çıkartarak ötv indirimli araç alabilirsiniz :)

Aracı siz kullanacaksanız rapor oranınızın %40 olması yeterli. Ve dediğim gibi skolyoz olmanız ötv den yararlanmanıza engel değil :)

Skolyoz ile ötv indirimi

Merhaba arkadaşlar, ortopedik skolyoz hastalığı ile ötv indirimli araç alabilir miyim? Daha önce alan varsa ya da bilgisi olan varsa yardımcı olursa çok sevinirim 🙏😊

mufto 27
Merhaba raporda ötvsiz araç alabilir ibaresi yazması gerekmiyor mu ? Benim de %40 astım %5 ortopedik engelim var sol dizimi kullanamıyorum , manuel araç kullanamıyorum fakat vergi dairesine başvurduğumda reddetti araç alımımı

mutluulker22

E tabi ki ona uygun rapor almanız gerekir. Ibarede
H ehliyeti yada yani yönetmelikte ki gibi b ehliyeti alabilir ötv indiriminden faydalana bilir ibaresi yazılı raporu almanız gerekir.

Arac alımını iptal etmedeki nedenin ne olduğunu söylediler mi size @mutluulker22

Ce yukarıda yorumlarda kodlar meselesi var eğer uygun tertibatlı kod verilerse size raporunuz verilir ve faydalanırsınız

mufto 27

Doktor açıklama kısmına özel tertibatlı araç alır ibaresi yazmayı unutmuş. O yazmadan olmaz dedi vergi dairesi. Doktora gittim konuştum yenileyelim yazayım dedi ama sağlık kurulu başkanı bize soruşturma açarlar madem eksik imzaya gidiyor bunlar vs vs uğraştırma dedi kabul etmedi

mutluulker22

Olur mu öyle saçmalık eğer bu hastanenin yani dokturun hatası ise düzelmesi gerekir. Dokturun hatalı olduğundan eminbisrn başhekimlige şikayet edebilirsin

Üst Alt