Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozdan %92 raporum var. ÖTV'den muaf araç alabilir miyim?

Konular
30
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

100.de 92 raporum var skolyoz hastasıyım yani kamburluk özürlü aracı alabilirmiyim

şu an e sınıfı ehliyetim var onu h ye dönüştüre bilirmiyim acaba bilgilerin için teşekkürler

ne tür koşullar gerektirir peki mesela öncelikle h sınıfı ehliyet gerekmiyor mu...

ehliyet şart özel donanımlı araç gerektirir aynı zamanda öyle demi...
peki skolyoz nedeniyle özel donanımlı araç alan var mı bildiğiniz..

92 raporla almanız gerekiyor ve eğer boyunuz kısa ise özle koltuk gerekiyorsa alırsınız Ehliyetinizde warmış zati pek sorun çıkçagını snamıyorum ..

Vergi mevzuatı % 90 ve üzeri raporu olan kişinin araç süremeyeceği varsayımı ile hazırlanmış. Onun için rapordaki oran uygunsa, üzerinde özel donanım bulunmayan aracı vergi istisnası ile satın alabiliyorsunuz.

Aracı kullanmak ise Maliye'nin değil emniyet'İn sorumluluk alanı. Emniyet de kişideki sürücü belgesine bakar. Üzerinde özel donanım bulunmayan aracı B-E sınıfı sürücü belgesi olan herkes kullanabilir.

ötvsiz araç alımı

arkadaşlar 100 de 92 raporum ve E sınıfı ehliyetimle bayiye gittim araç almak için bana H sınıfı ehliyetim olması gerektiğini söyledi yapılan doğrumudur yoksa başka bir bayiye mi gideyim yardımcı olursanız sevinirim . .

Ehliyetininin olup olmaması onları ilgilendirmez. Onlara % 90 ve üzeri raporunuzu verin ve "aracımı benim adıma yakınlarım kullanacak" deyin. Üzerinde donanım bulunmayan aracı vergisiz şekilde satın alın... Sonra sürücü belgenizle o aracı sürmenize mani bir engel de çıkmayacaktır...

neden amelıyat olmuyorsunuz ?azmı hamzaoğlu dıye bır doktor var ona gorun tavsıye ederım benımde vadı ama ben gec gıttım ve suan felc oldum fızık tedavı goruyorum gec olmadan yaptır derım:(

evet arkadaşlar bayiye gittim raporu verdim başka bir şey sormadı hemen alabilirsiniz dedi ama faizler çok fena

Üst Alt