Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozdan dolayı askerlikten muaf oldum ve bu durum iş bulmamı etkiliyor!?

Murat Gençal

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
B63f1 ile askeri görevimi yerine getiremedim ve muaf oldum.S şeklinde radyoloji ölçümü 26 derece olan skolyozum var. Ölçümüm Gölcük eski asker hastanesinde yapıldı.Yalova devlet hastanesinde ise kurula girdim.Sosyal yaşamımı iş hayatımı neredeyse bitirdi insanlar acaba işe alırsak başımıza dert olur mu bırakır mı gözüyle bakıyorlar kapılar sürekli kapanıyor nasıl bir yol izlemeliyim lütfen yardımcı olun.Bu derece herhangi bir engel raporu almama yeterli midir?
Forum kurallarına tam hakim değilim umarım doğru yere doğru şekilde yazmışımdır.Teşekkürler.

Çekim aynı hastanelerimizdeki röntgen gibiydi ona bakarak radyoloji doktoru rapor yazdı.

Raporda aynen şu şekilde;
Radyoloji Servisi Raporu
Skolyoz tetkiki:Torakolomber aksda S şeklinde rotoskolyoz izlendi.Cobb açısı torakal 17 °,lomber 26 ° olarak ölçülmüştür. Grafi alanında izlenen diğer kemik yapılarında,litik veya sklerotik destrüktif lezyon saptanmamıştır.

Murat Gençal

Bu konuda ne yapılabilir bilemiyorum. Toplum olarak ayrımcılığa o kadar yatkınız ki, onun kıçı, öbürünün yaşı, diğerinin dini vs. derken boktan bir toplum olduk çıktık.

Aklıma gelen tek şey, sakatlık oranı cetveli'ne göre % 40 ve üzeri rapor alıp engelli statüsünde çalışmayı deneyebilirsiniz.

Üst Alt