Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozla yaşamaya alışmak..?

trzgl

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,
ben 23 yaşındayım ve daha bir kaç gün önce sırt ağrısı şikayeti ile gittiğim hastanede skolyoz olduğumu öğrendim. devlet hastanesine gittim doktor sağolsun çok ilgilendi bilgi verdi bana ama benim içim hiç rahat değil 15 derece olduğunu söyledi doktor fakat bana sanki daha fazlaymış gibi geldi bir sürü ilaç ve egzersiz verdi, fakat şuan en ufak bi hareket yaptığımda daha da ilerliyecekmiş gibi geliyor egzersizler işe yaramayacak gibi geliyor her gün vücudumu inceliyorum eğrilik arttı mı artmadı mı içim hiç rahat değil pskolojim tamamen bozulmuş durumda bu eğrilik kolay ilerleyen bir şey mi ne yapmalıyım uyurken sırt üstü uyumaya dikkat ediyorum günlük hayatımı tamamen engellemiş durumda ve üniversite öğrencisiyim son yılım her şey üst üste geldi ne yapsam sırtımda ağrı hissediyorum lütfen yardımcı olun :(

:) Öyle panik yapacak bir şey yok. Çok düşük bir skolyoz oranı bu. Büyük olasılıkla doğru egzersiz ve stilli yüzme sporu sayesinde ilerlemesine engel olabilir ve bir süre sonra her şeyi unutursun bile... Üzme kendini bu kadar. Kafaya takacak bir şey de değil.

gereksiz panik yapmışsın.doktor ne ilaçları verdi anlamadım.skolyoz ilaçla tedavi edilen bişey değil.kas gevşetici,ağrı kesici verdiyse bilemem.oranın düşük.muhtemelen eğriliğin belli bile değil.yapman gereken şey dikkat etmek.egzersizler belli bir süre sonra seni sıkacağı için bırakırsın.ömür boyu egzersiz yapacağını hiç sanmıyorum :) sana yüzmeyi ve barfiksi tavsiye ediyorum.skolyozun derecesini düşüren çok faydalı şeyler ikiside.ben skolyozdan 3 kere ameliyat geçirdim.platinde takılı ama günlük hayatımı çok etkilemiyor.normal insanlara göre daha çabuk yoruluyorum ama o da dinlenince geçiyor.bazen engel grubundan bile saymıyorum ben skolyozu :) ne hastalıklar var.skolyoz ne ki :)

bende 23 yaşındayım doguştan skolyoz hastasıyım ve bununla yaşamaya alışmış durumdayım. çok ilerlemiş bile olsa rabbime şükürler olsun daha ne kötü durumda olanımız var... allah herkese sabır ve acil şifalar versin... önceden çok psikolojim bozuluyodu benimde ama nişanlandığımdan beri hayatımı paylaşacağım insanın bunu sorun etmemesiyle bütün sorun ortadan kalktı... rabbim herkese hayatını paylaşabileceği hayırlı eşler nasip etsin... yolumuzu açık etsin..

Bende skolyoz hastasıyım merak etme, buna alış.

bnde adayımmmmm ama yinede sükürrr üzülmee

Moralini yüksek tut, psikolejin falan bozulmasın, stres etme, dik durmaya çalış.

1 - Düz yat -
2 - Vücudunu gererek şınav çek.
3 - Yere sırt üstü yat ve kollarını başından yukarıya arkaya doğru sündür. Aynı şekilde bacaklarını da uzata bildiğin gibi öne uzat sündür. Sanki seni birileri asılıyormuş gibi duruma gel.
4 - Dik otur, pc başında, büroda, tv karşısında, yemek te.
5 - Oturma pozisyonunda iken bacak bacak üstüne atma
6 - Tuvalette dik dur
7 - Yatarken, dinlenirken ve uyurken başını yüksek tutma.
8 - Bol bol portakal suyu iç ama sıkma olsun.
9 - Süt bol iç

Birde o vücut Allahın bir emaneti , emanete sahip ol. Onu fazla yorma.

Selam ve dua ile kal. Dua ediyoruz inşallah.

hepiniz sağolun arkadaşlar doktor ilerleme ihtimali üzerine konuşunca korktum baya evet şuan düşük bir derece ama yaptığı ağrıda bir o kadar fazla şuan için çok az bir belirginlik var vücudumda insan üzülüyor yinede Allaha şükürler olsun hepimize geçmiş olsun

trzgl;

canım bu yaşadıklarını bana ilk teşhis koyulduğunda bende yaşamıştım ama korkacak hiç bi şey yok. başta burada yazılanları okuyunca hiç düzelmeyecek gibi hissediyorsun, ama öyle değil inan bana. bana skolyoz teşhisi yaklaşık 3 yıl önce koyuldu ağrım da çok oluyodu ilk başta derecesi yok başlangıç dediler bende bıraktım kontrle gitmedim. korse kullandım çok acı çektim ama kemik gelişimim tamamlandığı için o korse de bi işe yaramazmış bunu çok daha sonra öğrendim. haziranda ağrılarım başlayınca doktora gittim 22 derece skolyozum olduğunu söyledi doktor.artık şaka olmadığını anladım internetten araştırmalar yaptım, spor tek başına yararlı olmadığını ve beslenmeye de dikkat edilmesi gerektiğini söylediler.
spor salonuna yazıldım haftada 3 kez 1er saat spor yaptım (fitness) her sabah ve akşam 2şer bardak süt içtim protein ağırlıklı beslenmek için et tavuk gibi şeylere imkanım yoktu bende öğrenciyim ve yurttakalıyorum. 2 ay devam etti böyle sonra ocak ayında tekrar kontrole gittim hiç olacağını düşünmediğim şekilde skolyozum 12 dereceye düşmüş . o gün dünyalar benim olmuştu . umudunu kaybetme . yüzmeye de gitsen beslenme dikkat et en kısa zamanda iyileşirsin inşallah.

Arkadaslar bende bir skolyoz hastasiyim cevremde 35 40 dereceli skolyoz hastalari var onlsrdan aldigim bilgiye gore plates en iyi egzersiz diyolar zor ama jemikleri esneklestiriyor ben en son dr a gittigimde bol bol yuzmelisin dedi keske benim derecemde 30 40.olsaydi ama yapacak birsey tok malesef ama cok sukur ne gunluk yasamimi etkiliyor ne agrim dizim oluyor sukur iyitm ama yas ikerledikce hersey ortaya cikacak tekrar dr gitmeye korkuyorum olumsuz birsey derse diye

merhaba ,benimde kızım 11 yaşında ,hafta sonu denize girerken belinde çukurluk dikkatimi çekti,hemen netten baktım skolyozla tanıştım.dünyam karardı okudukça ağladım.önce uzman ortopediye götürdüm.oturuş bozukluğundan olmuş dedi bizi fizik tedavi uzmanı doktoruna gönderdi.doktorumuz bu konuda bilgili,ve hatta skolyoz dernekleri varmış en yeni bilgileri doktorlarla tartışıyorlarmış.kızımı önce muayene etti sonra röntgen çektirdi.sonuç olarak cerrahi arkadaşımla röntgeni inceledik,cerrahi bir durum yok korkmayın dedi.olayı başında fark etmişsiniz tebrik ederim dedi.hemen fiizk tedaviye başlıcaz egzersiz ve yüzmele devam edip izlicez dedi.peki korse dedim.şuan çin gerek yok dedi.ama birde gelin bana sorun.skolyozla yatıp skolyozla kalkıyorum.saatlerce ağlama krizlerine giriyorum.ne olur bana tüm yaptıklarınızı ayrıntılı yazın yalvarırım size bir anne olarak ...

OTURAN BOĞA,VE DİĞER ARKADAŞLAR ÖNCELİKLE MERHABA,
bende skolyoz hastası olduğumu yeni öğrenmiş sayılırım,bitmek tükenmek bilmeyen sırt ağrıları(daha çok düşük olan omzumda yanma tarzında) nedeniyle baya bir doktor gezdim.filmlerime bakıp her seferinde birşeyin yok deyip gönderdiler.sonunda annemin tavsiyesiyle,hastalarını baya önemseyen bir ortapedi doktorunda skolyoz olduğumu öğrendim.bir omzum diğerine göre düşük ve baya şekilsiz, kronikleşmiş ağrısıda yanında cabası.neyse uzatmadan,doktor skolyozun derecesini ölçecek cihazın yalnız çapa tıp fakültesinde olduğunu söyledi.Ve bana bir numara verdi buradan randevu alabileceğimi söyledi.BENİM BU ARALAR PRİMLERİM YATMADIĞI İÇİN Sİgortam yok.aradığım kişiye numaranızı doktordan aldım ve çapadan film çekebilmem için randevu alabileceğinizi söyledi dedim. Bana bir merkezin numarasını verdi.ordaki kişiide skolyoz filminin 250 tl olduğunu ve özel bir merkezde çekileceğini söyledi.ve istediğim gün gelebileceğimi söyledi.Aklıma bazı sorular takıldı 1)çapa tıp fakültesindeki filmi çekicek cihazla bu cihaz aynımı. 2)skolyozun derecesini belirleyecek cihaz her yerde aynımı,yoksa farklı cihazlarda varmı 3)bu cihazlarda dereceyi belirleyecek kesin sonuç tek seferde sağlanırmı.4) 4d formetik yöntemi ile 4 saniyede 4 boyutlu olarak skolyoz teşhisi yapılabilecektir.tarzı haberler var.bu yöntem türkiyede uygulanıyormu varsa nerede.yada bu cihazlar zaten 4d formetik mi...karıştırmış olabilirim kusuruma bakmayın.Bilgisi olan arkadaşlar cevaplArsa veya bu konuda bilgisi olan arkadaşlara yönlendirirse çok makbule geçer

ben sakaryada yaşıyorum ve teşhis burada koyuldu öyle bi cihazla ölçülmedi derece normal röntgen filminde gittiğim doktor cetvelle eğimlerin arasındaki dereceye bakım kaç derece olduğunu söyledi belki kendi kendine ölçüyodur o alet

***Neri***;

kaç yaşındasınız bilmiyorum ama bana teşhis koyulduğunda 15 yaşındaydım şimdi 20 yaşındayım egzersiz yapmadığımda ağrılarım oluyor skolyozun derecesine göre de değişebiliyor sanırım

skolyoza alışmak diye bişey yok . Savaşacağız!

İPEKSAY altın bulsam bu kadar sevinmezdim.skolyoz nedeniyle bir omuzunda düşüklük varmıydı.sporda yapman gerekenler konusunda kim yardımcı oldu.yada sen kendince bazı belirli hareketlerimi yaptın.mesela benim skolyoz nedeniyle sağ omzum düşük ve çökük.özellikle tişört giydiğimde kendini belli ediyor.ben yeni öğrendim skolyoz olduğumu.Eve barfix ve bazı ufak spor ekipmanları aldım.özellikle barfix çekerken şüheye düşüyorum acaba doğru şekli bumu diye,eğrilik yönüne ve düşük omzuma göre değişik bir pozisyondamı barfix çekmeliyim.Vebu doğru pozisyonuu ben kimden öğrenebilirim.ne önerirsin. faydasını gördüğünü düşündüğün,tavsiye ediceğin spor hareketleri veya önerilerin nelerdir.o dereceye düşürdüğüne göre verimli çalışmışsın.cevabını sabırsızlıkla bekliyorum

Lâ Tahzen;
Hocam merhaba,bende skolyoz hastası olduğumu yeni öğrenmiş sayılırım.inşallah önümüzdeki hafta kaç derece olduğunu ölçtürücem.yüzme ve barfix tavsiye etmişsiniz.Ben eve barfix kurdum.Ama ne pozisyonda ve ne şekilde çekersem omzumdaki düşüklüğü ve eğriliğe iyi etki edebilirim.benim sağ omuz tarafında skolyoza bağlı düşüklük ve eğrilik var.ne şekil yüzme ve barfix yapmam lazım.AYrıca en kısa zamanda bir yüzme havuzuna yazılmayı düşünüyorum.tabi skolyoz derecemi öğrendikten sonra doktoruma soracağım ama,bu konuda tecrübelerinize şu aşamada çok ihtiyacım var.bi soru daha:skolyozun derecesine,ve omzun düşüklüğüne göre,kişiye göre egzersiz programları ve yüzme ve barfix de dahil bu konuda destek veren merkezler varmı.bu arada yaşım 25 saygılar...

ömer10;

benimde bi omuzumda düşme vardı evet ama şöyle bi durum var şuan da kaybolmuş değil ama eskisi gibi dikkat çekmiyor düşüklük azaldı yani kızla erkek cinsiyeti arasında fark var barfix en etkili yöntemlerden biri deniliyor doktorum bana öyle demişti ama ben güçsüz biriyim barfix çekmeye gücüm yetmemişti açıkcası . benim gittiğim spor salonu normal spor salonuydu ve skolyoz hastası olduğumu söylemedim göğüs ve sırt çalışmak istediğimi söyledim sadece o da ona yönelik aletlerle çalışmam da yardımcı oldu sporun yanında beslenme de önemli ben et yiyebilen biri değilim yüksek proteinli beslenmen gerekiyor ben sütle yakaladım o proteini spor yapacağım gün sabahı ve akşamı 2 bardak süt içiyordum sadece fazla bi emeğim olmadı bu gelen sonuç benide çok şaşırttı hatta ben sporu bıraktıktan 1 ay sonra kontrolüm vardı ona rağmen 10 derece gerilemiş çıktı umudunuzu kaybetmeyin derim

Arkadaşlar cevaplarınızı yeni gördüm teşekkürler hepinize devlet hastanesine tekrar kontrole gittim ve skolyoz derecemin 25 olduğunu söyledi bu sefer doktor inanamadım şimdi kesin bir sonuç için doktor araştırması yapıyorum izmir de olup iyi bir doktor önerebilecek olanınız var mı acaba şimdiden teşekkürler..

Merhaba ben 17 yasindayim yaklasik 3 yildir bu hastaligim var ve 36 derece alt skolyoz ve omurgamda donme var lise ogrencisim ve beni cok etkiliyo bu durum . Ozel fizyoterapist geliyo haftada 3 kez ve iki gunde yuzmeye gidiyorum agrilarim olmuyo ama cok yoruluyorum bu hastaligin sutle portakalla bi alakasi yok yemeyle ilgisi yok yapman gereken tek sey dik durman lazim zaten ergenlik cagini atlattigin icin ilerlemesi cok cok az icini ferah tut bak bnm her dakika ilerliyo cunku boyum uzuyo gelisimi tamamlamadim ama sen oyle degilsin yapman gerken tek sey dik durmak ve yuzme yapabiliyosan

Enim izmirde bildigim cok iyi bir doktor var istanbuldada azmi hamzaogluna gittim turkiyede 1 numara 10 binlira sadece muayene parasi boylelerinin tek amaci reklam ve kesip bicmek sakın ameliyat olmayi dusunme hayatin kayar surekli robot hayati yasarsin hareketlerin ksitlanr

Nur çok teşekkürler verdiğin bilgiler için geçmiş olsun inşallah derecen azalır, doktor araştırıyorum daha bende ağrılarım olmasa alışacağım belki bu duruma ama çok ağrım oluyor derecesini net bilmiyorum onu da öğrenmem lazım dediğin gibi inşallah ilerlemez egzersizlerimi yapmaya çalışıyorum her gün ama ne kadar faydası olur bilmiyorum, spor salonuna yazıldım bir ara o da ağrılarımı daha çok arttırdı bıraktım bu yüzden şükürler olsun yine de zor bir hastalık günlük hayatını etkiliyor insanın dik durmaya çalışıyorum sürekli internetten araştırdım dik durmak için korse almayı düşünüyorum bakalım tekrar teşekkürler

merhaba,
Benim kızım 14yaşında. Vücudunda eğrilik var. doktora gittik.röntgen çekildi. salı günü mr ye girecek. Daha derecesini bilmiyorum.Ne yapacağım bilemiyorum.

tatlım bastan butun onlemlerını al denılenı yap yatarken yastık kullanma bende skolyoz hastasıyım bununla yasamak cok kötü basındayken herseyı yap

evet bende aynı dertten muzdalıpım senınle ırtıbata gecmek ısterım konuşmak dertleşmek ıyı gelıyos ınsana ..bu facem ekle msj at yada ..leventkolik@hotmail.com..

korse kullan faydasını cok gorceksın

uzlmeye gerek yok ya hayat bu

Üst Alt