Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozu olan kişiler için nasıl bir akülü sandalye alınmalı?

anonims

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba skolyoz hastası biri için akülü aracı nasıl olmalıdır, istenilen araç uzun vadeli, dört mevsim rahat kullanabilecek kara kışa dayanıklı olacak ama en önemli bel için özel koltuk olması lazım, bu durumda olan arkadaşlar tecrübelerini paylaşabilir mi?
Önerdiğiniz araçlar var ise yazarsanız çok iyi olur.

Sadece skalyozmu var sizde yürüme engelide varmi

BÖYLE BİR CİDDİ SIKINTI İÇİN
HEMEN VAKİT KAYBETBEMEDEN RANDEVU alıp
Ortopedi doktorlarına ve fizik tedavi doktorlarına DANIŞMANIZI öneririmm.
bu konu için her kafadan bambaşka bir diyalog konusu çıkar
en mantıklısı en yakın bir hastaneden ortopedi ve fizik tedavi doktorundan randevu alınız

anonims

Skolyozunuzu destekleyecek bir sırt sistemine sahip olmalıdır ya da sırt kısmı adapte edilebilir olmalı ve sırtlığı ayrıca temin etmelisiniz. Bu söylediğim ileri derece skolyozunuz varsa geçerlidir.

@odeb85
Skolyoz 65 derece ameliyat yapmak ise riskli olduğundan doktorlar henüz ameliyat işine riskli diyorlar.

@hozgul
Skolyoz derecem 65, peki önerdiğiniz bir marka var mı kısa süre önce meyra optimus aracına baktım bana uygun gibi koltukluda bunun devlet tarafından tahsis edilebilme gibi bir durumu olur mu?

ben sana ameliyat olman için git demiyorum ortopedi ve fizik tedavi bölümlerine,
ben sana nasıl bir omurga sistemin var nasıl rahat hareket edeceksin bunu yaparsan ağrır bunu yaparsan ağrımaz denilecek tavsiye ettiğim
doktorlar,
onun için burda HALK'tan aldığın farklı yorumlar senin kafanı karıştırır demek istiyorum
bahs ettiğim doktorlara danış onlar sana nasıl bir oturma rahatlığın oluşuyor ise ona göre bir minder koltuk ve omurgana özel korse sistemi yapsınlar anlamında DEDİM...

@odeb85 teşekkür ediyorum 12 aralıkta yine randevum var dediklerinizi aynen doktoruma söyleyeceğim.

Şuan da benim en büyük problemim dolaşım için rahat olan bir araç abi ve bu araç için gerekli olan tavsiyeleriniz nelerdir (skolyoz için dediklerinizi aynen doktoruma söyleceğim) ve devlet tarafından karşılanabilir mi koltuklu sandalyelerin fiyatlarıda kabarık biraz :/

anonims

Hayır, SGK en fazla bu sandalye için size 2500 TL öder, eğer raporunuz varsa. Ancak 3194 sayılı Kanun arada kalan paranın ödenmesini teknik olarak mümkün kılar. Bununla beraber bu olanağı sağlamak olağanüstü zordur. 3194'e bağlı vakıflar böyle bir sandalyeye para vermek istemez ve verildiği de çok nadir görülmüştür.

Optimus'un sırtlığı kişselleştirilemez olduğunu biliyorum. En iyi ihtimalle recaro koltuk ve skolyoz destek aparatları kullanılabilir. işinizi çok görür mü denemek lazım...

hozgul teşekkürler, sandalye demişken bilgisayar basında çok oturan biri olduğum için tavsiye ettiğiniz bilgisayar koltuğu markası var mıdır? Adreslerini yazarsanız çok sevinirim.

Sandalye konusunda elbet kilo vs. fiziken bazı şartlar etkili oluyor genişliğiyle ilgili. Kesinlikle denenmeden alınmaması gerekiyor bence. Manuellerde sürüş için gerekli, akülülerde de uzun süre sağlıklı kullanım için dikkat edilmesi gereken noktalar.

Bir de sonrasında aşağıdaki linkteki gibi skolyoz desteği için kullanılan parçalar çok iyi geliyor.

https://alisveris.engelliler.biz/bedaid-skolyoz-kafa-destek-minderi

Ayrıca sandalye minderlerinde de skolyoz için ayarlanabilen şekilde şişebilen özelliklerde olduğunda vücut dengede kalabiliyor.

@hozgul işte meyra aracına da onun için bakmıştım :/ bana uygun ebantlarda araç olarak onu bulabildim :/

@KKELEBEKK çok yorucu işlem gibi geliyor ama gerekli işte.. Belediyeden yardım edeceklerini söylediler durumu açıklayınca istediğiniz akülü aracı bize söyleyin dediler bende akülü araç bakıyorum ama fiyatları çok yüksek alırlar mı artık orası mechul :/ Peki sizin önerdiğiniz koltuklu akülü araç var mıdır acaba?

anonims

Boyunuzu, kilonuzu ve sandalye için düşündüğünüz bütçeyi söyler misiniz? Bir de otururken çekilmiş bir fotoğrafınızı "özel mesaj olarak" gönderir misiniz?

hozgul boyum 1.35 cm, kilo 72 bütçeyi bende bilmiyorum bana kendilerinin alacaklarını söylediler durumu izah edince özel koltuklu olacağını belirttim onlarda tamam dedi. Sonrasında aklınızda var ise herhangi bir akülü araç onuda bize söyleyin demişlerdi. Otururkenki halimi şuanda cekemem ama fiziki özelliklerimi yazdığımdan az çok tahmin etmişinizdir durumu

anonims

Belmo, IMC veya Wollex gibi markaların koleksiyonlarını inceleyip, görsellerinden sana uygun olacağını düşündüğün modeller arasından tercihte bulunabilirsin.

anonims

Skolyozda birkaç nokta ön plana çıkmaktadır. Birincisi doğru oturuşu sağlayabilecek destekleyici ürünler. Örneğin doğru oturuşu sağlayabilecek bir minder, ayak, diz, kol, oturma genişliği ve derinliği özelleştirilmiş bir sandalye. İkincisi ise sırtınızı destekleyebilecek doğru bir sırtlık. Örneğin https://www.youtube.com/watch?v=6KQJ8SxygBc linkinde olduğu gibi. Permobil ya da Puma marka bir sandalyenin sırt kısımları özelleştirilebilir. Özel sırtlıklar bu sandalyelere adapte edilebilir.

Üst Alt