Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozu olanların hamilelikte dikkat etmesi gerekenler nelerdir?

ayşe92

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar,

ben 26 yaşında skolyoz hastasıyım ama derecemi bilmiyorum. skolyozum doğuştan. bir ameliyat oldum ve sadece sol omuz tarafımda platin var. kemiklerim çok eğri ve göğüs kafesim de dar ve eğri olduğundan dolayı bir daha ameliyat olmam çok riskli. ben bu yıl evlendim ve çocuk sahibi olmak çok istiyorum. ancak bir hafta önce doktor kontrolünde hamilelik durumu olduğu zaman hem kendim için hem de bebek için tehlikeli olacağını söylediler. benim gibi skolyozu ileri derece de olupta çocuğu olan arkadaşlar varsa bana bilgi verebilirler mi? ne gibi zorlukları vardır? 9 aylık hamilelik dönemi tamamen sürer mi yoksa erken doğum mu oldu? bebeğe veya kendini bir etkisi oldu mu? bunun gibi konularda bilgi verirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler...

Ben de skolyoz hastasıyım 13 yaşında ameliyat oldum ve dış görünüş olarak bir problemim yok sadece sırtımda platin var. Bekarım ama en son ki kontrolümde doktoruma sordum ve bana demiş ki ''senin skolyozun akciğer, kalp yada diğer organlara baskı yapmıyor en hafifi. Norma doğum bile yapabilirsin. En son okuduğum makalelerde skolyozlu olan bireylerin hamilelik süreci aynı normal insanlar gibi. Bir sıkıntı yok. Ayrıca skolyoz ameliyat olunduğu ve ilerlemediği sürece gerçekten bir engel değil.

Üst Alt