Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum ilerliyor. Durması için ne yapabilirim?

ornitorenk

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Merhaba.Ben 16 yaşındayım ve skolyoz olduğumu 14 yaşımda öğrendik.O sene içerisinde birçok doktora gittik.Bazıları ameliyat dedi bazıları korse dedi.Korse yaptırdılar.3 ay kadar zar zor ,ağlaya zırlaya kullandım.Şu an korse falan kullanmıyorum ve skolyozum ilerliyor.Görünüş açısından bunu farkediyorum :(.Ameliyat olmak istiyorum ama ailem sanırım korseye boş yere para verdiler diye hastalığımla hiç ilgilenmemeye başladılar.Annem ev işleri yap diyor belimin ağrıdığını söyleyince benimkide ağrıyor ben yapıyorum diyor.Babamı sorarsanız o unutmuştur bile kızının hasta olduğunu.İlerledikçe risklerin arttığını biliyorum ve aileme bunu söylediğimde sanki ameliyat o kadar kolay bişey diye bağırıyorlar.Kimse önemsemiyor sanki grip olmuşumda kendiliğinden geçecekmiş gibi yapıyorlar.Benim sormak istediğim şey acaba kendi başıma ne yapabilirim en azından durması için ? Ayda kaç derece ilerliyor? 14 yaşımdayken gittiğimde 50 dereceydi şu an kaç derece olabilir?Şimdiden teşekkürler...

bel ve sırt kaslarını güçlendirici spor yap. bunların ne tür hareketler olduğunu doktoruna sor. gerekirse korsede kullan.

Merhaba,

50 derece hiç öyle küçümsenecek bir derece değil maalesef. Skolyoz yaş ve beden büyüdükçe ilerlemeye devam eden bir rahatsızlıktır. Kimi bedene göre farklılıklar gösterse de biz en kötüsünü düşünmek zorundayız.
Sanırım ailen durumun ciddiyetinden bihaber. Onlara durumun ne kadar ciddi olduğunu, daha fazla ilerlemesi durumunda daha büyük ve aşılması daha güç sorunlar yaratacağını anlatmalısın.

Benim de 15 -16 yaşlarımda derecem daha azdı. Ben büyüdükçe, o da büyüdü benimle birlikte.
Ailem çok ilgilense de biraz ihmalkarlık, biraz korku vs. derken 28 yaşıma kadar geldim. Derecem 120'yi de aştı.( senin de bu kadar ilerleyecek diye bir kaide yok ) Geç kalmıştım ama daha fazla geç kalmamak için ameliyat kararı aldım. Araştırdım ve doğru olduğuna inandığım,güvendiğim doktoru buldum. Ameliyat oldum.Velhasıl kelam derecem düştü , düştü ama senin şimdiki derecelerine düştü ancak. Yaşım daha genç ve derecem daha az olsa idi, sıfırlanabilirdi.

Demem o ki, daha fazla geç kalma ve aileni ikna et, edemezsen de sen araştır. Spor ve yüzme öneririm şimdilik. İlerlemesi halinde cerrahi müdahala şart.
Zaten 40 derece ve üzeri cerrahi müdahale diyor doktorlar.

Şimdiden çooook geçmiş olsun.

Son düzenleme:
Spor ve egzersizleri araştır elinde internet var , kendine günlük program oluştur ve asla vazgeçme, paran yoksa belediyelerin havuzları var onlara git, ameliyat en son seçenek..

Geçmiş olsun arkadaşım. Benim kızımında hikayesi seninle neredeyse aynı. 14 yaşında skolyoz teşhisi konuldu.25 derece ile fizik tedavi, sicak su havuzlarında yüzme, balfix, yürüyüş, platez, 2 senedir süreklilik halinde devam ediyor. Kesinlikle ağır şeyler taşımıyor ve kaldırmıyor. Bütün hareketlerini skolyozun şekline göre ayarlıyor. Oturması, yatması, çantasını omzuna asması, sürekli duruşunu düzeltiyor. En son 2013 kasım aralık gibi film çektirdik bilgisayar ölçümü ile 2-3 derece gerilemiş. kızımın 1.75 boyu var, uzamaya da devam ediyor. Bizim amacımız ilerlemesini durdurmak. Senin derecen biraz fazla ama mücadele etmelisin. Kaslarını güçlendirmek için azimli bir şekilde sürekli Dr. kontrolünde tedavini sürdürmelisin. İşinin uzmanı sürekli görüşebileceğin bir Dr. bul kendine. Ekzersizler ve yüzme bizde çok etkili oldu. Her hareket okul zamanında günde en az 5-6 kez tatillerde 10 kez tekrarlanıyor. Umudunu kaybetme. Allah yardımcın olsun.

Meraba ben 22 yasındayın kaburgamda hafif anormallik farkedince inceleyip omurgamdaki egriligi farkettim cok zor farkediliyor doktora gitmedim ama derecesi ne kadardır ilerler mi uzun sure korse kullanımı yada ameliyata sıcak bakmıyorum yuzme gibi egzersizler ne kadar faydalı olur ilerleyip ilerlemedigini kendim takip edebilirmiyim doktora gidince gec kalmıs olur muyum

Merhaba, öncelikle geçmiş olsun.
Bildiğim kadarıyla 40 dereceyi geçenlere ameliyat öneriyorlar. Kızıma da ameliyat önermişlerdi.
11 yaşında üst 35 derece alt eğrilikte sanırım 19 derece idi.
Altı ay korseyi düzenli olarak (günde 23 saat) kullandı. Ufak ufak sporda yaptı altı ay sonra üst 38 derece altta 25 derece olmuştu. Geçtiğimiz haziran ameliyat planı yapıyorduk.
Boyu uzadığı için korseyi değiştirdik (başka bir yere yaptırdık).
Bu arada bir arkadaştan skolyoz hastalarına iyi geldiğini duyduğu bale okulunudan bahsetti. Isınma hareketleri gibi strec dersi dedikleri esneme ve uzama hareketleri 40 dakikalık bir ders.
Oraya gittiğimizde başka skolyoz hastalarıda gördük hepsi kendilerine iyi geldiğinden bahsetti.
Bizde 1 ay oraya götürdük. sporu müzik eşliğinde ve grup halinde yapıyorlar. bize çok uzaktı ve trafikte 2 saate derse yetişemediğimiz oluyordu. Hocadan hareketlerin videosunu ve müziği istedik .
Evde düzenli, olarak o hareketleri yaptı.
Altı ay sonra üst 24 dereceye düştü. Doktora göre korse etkili oldu. Bale hocasına göre spordan oldu. 6 ayda bir gidiyorduk doktor 9 ay sonrasına gün verdi.
Eylülde film çektireceğiz bizde sonucu merakla bekliyoruz.

ben de senin durumundayim.yas 25.eyrilik 82 derece.ailem amelyat olursam olucekmisim gibi davraniyo.riskliymis diye amelyat olmami istemiyorlar.durumun ciddiyetinin farkinda diyiller ama.boyle de riskli bana.bi de tabii cok masrafli amelyat.ben de senin durumundayim.zaten kendim amelyatdan korkuyorum.ailemde boyle yapinca daha korkuyorum.bi tarafdan amelyat masrafi,bi tarafdan amelyat korkusu.yuzme iyi geliyor.anca sporum tavsiye ede bilirim su durumda.cok iyi anliyorum seni

16yaşında boyunu kaç bılmıyorum ama dahada uzayacagını duşunursek boyunun uzaması duran kadar korse kullan bence ve arkadaşlrın dedıgı aktıvıtelrırde guçlenmek ıçın kullanabılrısın eger kendını bırakırsan ılerdekı fızıgn ve psıkoljın hıçbışey yaptırmaz sana ınternette artmış skolyoz gorunterıne bak alıene onları goster bakaılm oyle ıkıbuklum olmanı ıstıorlar sulun gıbı bıkıs olmanımı ıyı duşunsuler .

Merhaba canım öncelikle geçmiş olsun, Allah şifanı versin. Senin durumunu tam anlayamadım. Benim kızımda senin durumunda idi. 14 yaşında fark ettik. Fizik tedavi uzmanları bazı hareketler öneriyorlar. Yüzme özellikle sıcak su havuzunda yüzmek rahatlatıyor. Ekzersizler çok faydalı zayıf kaslarını güçlendirmelisin. Bizimki şu an 20-25 derece arasında çıkıyor. Korse vermediler. Senin derecen çok, dr ne tavsiye etmişse yapman lazım. Plates uzmanlarından yardım al. Sakın vazgeçme. Her hareketi yapabildiğin kadar çok yap. Günde 10x10 gibi tekrarladığımız oluyor. Bir de ben kızıma 5 kilodan fazla ağırlık kaldırtmıyorum. bizim c şeklinde skolyozumuz var. Mesela çantasını sol omuzuna astırıyorum ki sağ taraf kasılsın diye. sağ taraftaki kaslar gevşek olduğundan omurga yamuluyor. sol tarafımızdaki kaslarımızı gevşetip rahatlatıcı ekzersizlerimizi yapıyoruz ki omurgası rahatlasın diye. Bütün bu ekzersizler dr tarafından verildi Fizik Tedavi uzmanları fizyoterapistler. Görüşmeni tavsiye edebilirim.

Merhaba(ayni yastayiz:) ben de skolyoz hastasiyim ve lanet bir korse kullaniyorum suan milwuake brace diye 18derceden 14dereceye dustu benimki haftada 3saat yani 3km felan yuzdum tek çözümü tek çaresi yüzme bu hastaligin arkadaşlar kesinlikle yüz derim sana

ben 13 - 14 yaşlarında skolyoz ameliyatını hacettepe ünv. oldum. yaşım şu an 26 ve bir problem yok. vücut geliştirme sporu yapın. ameliyat sonrası omurilik germe yapıyor. korse takmaa özen gösterin. doktor bana taktırmadı ama takdsam iyi olurdu diye düşünüyorum. ameliattan sonra sırtım dümdüzmüş ve şu an az çıkıntı var. korse taksam belki çok daha az çıkıntı olacaktı sol tarafımda. boyum 1.54 cm. buna da şükür.

evde skolyoz derecemi ölçme şansım var mı?

meraba arkadaşlar 16 yaşındayım öncedende yazmıştım. galiba yazın ameliyat olacağım ama derecemin çok arttığını düşünüyorum çünkü otururken yatarken eğriliğin olduğu tarafa doğru yamuluyorum dışardanda belli oluyor derecemi öğrenmek istiyorum ama doktorum uzakta olduğu için ulaşım sorunu var evde derecemi öğrenme şansım var mı onu merak ettim ben

ve ameliyatım yine aksadı bu durumdan ne kadar rahatsız olsamda elimden gelen çok az şeyin olmaması can sıkıcı...

Üst Alt