Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum olduğu için polis okulundan atıldım. Dava açarsam kazanabilir miyim?

livess

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Slm arkadaş oncelikle 26 yasindayim . üniversite bitdikten sonra işsizlik nedeniyle polislik meslegi için basvurdum ve kazandm sinavi ve hersey ozmn başladı scolyoz nedeniyle polis okulundan atildim.scolyoz derecem 18 ve hastaligimi 20 yaşından buyana biliyorum ve artma olmadı ve bna sağlık açısından da bi zarari yok hatta askerligimi bile j.komd astegmen olarak yaptim focada zor bi egitim aldım. Askeri hastaneden Rapor alırken ortopedideki albay bu ne aslan gbisin sana bi zarari olmaz ve artmaz bu saatten sonra dediydi.diger doktor gbii. . Ama emliyet sağlık yonetmeligi cok basit direk scolyoz mevcuyeti öğrencilige kabul edilmez diyor..yani bi askeri saglik yönetmeligi kadar detaylı değil derecelendirmiyor.. arkadas bnm sze sormak istedgim cevrenizde scolyoz hastasi olupta bnm durumumda tanidginiz var mi yani mahkeme flan veripte polis okulu ve askeri okula dönen.

sen okula başlamadan saglık kontrolünde elendin galiba, polis okulundan atılmadın yani doğrumu, eğitime başlamışmıydın

Okulda sağlık raporu aliyoruz ve 45gun eğitim sonunda elendim ve herhangi bi ust hastaneye veya hakem hastaneyede çağrılmadim.hatta söyle bi sey var sağlık raporu aldıgmiz hastanede 2 ortopedi doktoru vardı teki fiziksel muane yapiyordu üstün koru oda. bnm girdgim doktor ise akciğer filminden gördü ve öyle yazdi o kadar dil döktüm ama anlamadi yani

şimdi anladım, o zaman senin skolyoz olduğunun teşhisi oradaki 2 doktor tarafından değilde, tam teşekküllü bir resmi hastaneden yapılması gerekirdi. sağlık raporuna itiraz edebilirsin

Öğrencilerin Sağlık Durumlarının Değerlendirilmesi

Madde 11 - Öğrencilerin sağlık durumlarının takibi ve okullardaki koruyucu hekimlik hizmetleri okul başhekimliğince yapılır. Her öğrenci için okul başhekimliklerince sağlık dosyası tutulur. Bu dosyada kan gurubu, dominant (baskın) kullanılan el, ilaç ve benzeri alerjiler, okullara girişte alınmış olan sağlık kurulu raporları, sağlık raporları, geçirilmiş olan hastalık ve tedavilerine ait bilgiler bulunur.
Okullarda her eğitim-öğretim yılı başında o yıl kayıt olan öğrenciler hariç bütün öğrencilerin sağlık durumlarının anamnez ve fizik muayene ile genel değerlendirmesi yapılır.
Öğrencilik sırasında rahatsızlık tespit edilenlerin tedavileri ve takipleri yapılır. Öğrencilerin hastalık, kaza, yaralanma ve diğer nedenlerden dolayı aldıkları raporlar okul başhekimliklerince incelenir. EK-3'de belirtilen Hastalık Branşlarının Sınıflandırılmasındaki A, B, C dilimi sağlık şartlarını kaybettiği kanaati oluşan öğrencilere sağlık kurulu raporu aldırılır ve Daire Başkanlığına gönderilir.
Hastalıklarının tedavisi sağlık kurulu raporu ile uzun süreceği belirlenen öğrencilerin gerekirse okulla ilgili kayıtları komisyonun belirlediği süre kadar dondurulur. Bu süre toplam eğitim-öğretim yılının yarısını geçemez. Tedavi ve iyileşme süresi bitiminde aldırılacak son durumunu bildirir sağlık kurulu raporu komisyonca değerlendirilir.

Anladim çok teşekkür ederim arkadaşım mahkeme verdim bakalim inşallah gitdigim hakem hastanedeki doktor anlayışlı olur görmezden gelebilir diye umuyorum. .

Üst Alt