Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum sırtımda ağrıya sebeb oluyor..?

melek829

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba be melek 15 yaşındayım ve 52 derece skolyoz um var araştırmalarımda skolyozun ağrı oluşturmadığını öğrenmiştim ancak bende ağrı oluşturuyor bazen çok şiddetli oluyor sizce bu normal mi?bide ben tenis oynuyorum ve ilerde bu alanda birşeyler yapmayı düşünüyorum sizce tenis oynamak skolyozumn artmasına neden olur mu?henüz ameliyat olmadım ve olmak istemiyorum olmak zorunda mıyım?ameliyat olduktan sonra platin belli bi süre mi duracak yoksa devamlı mı bu arada skolyozu olanlara bir tavsiyem var kesinlikle yüzsünler bu çok öneml faaydasını hissedeceksini.TEŞEKKÜRLER

Skolyozun çeşitleri var, örneğin ben ameliyat olmadan önce derecesi yüksek olmasına rağmen ağrı yapmazdı. Senin durumun daha farklı olabilir. Bunu mutlaka uzman bir doktora danışmalısın.

%40 üzeri ameliyat şart olarak biliyorum. Eğer ilerliyorsa ki, muhtemelen ilerler, yaşın henüz küçükken ( 20'li yaşlara gelmeden ) ameliyat olman çok daha faydalı olucaktır.

Ameliyat olursan takılan platinleri çıkartman şart değil. Bana doktorum ömrümün sonuna kadar platinlerle yaşayabileceğimi söylemişti.

peki ameliyat sonrası eski hayatıma ne kadar sürede dönebilirim ve tenis oynamaya devam edebiloir miyim?

Ben ameliyat olalı henüz 4 ay oldu.. : ) Eski yaşantıma dönebildin mi dersen, henüz değil.. Dışarı çıkabiliyorum, her işimi kendim yapıyorum, ancak, çok rahat değilim, hareketlerim biraz kısıtlı şimdilik. Otururken, kalkarken ve uzanırken çok daha dikkatli olmak durumundayım. Sırtımdaki hissizlik devam ediyor bu biraz can sıkıcı sadece.. ama 1 seneye kadar herşey normale döner demişti doktorum.

Tenis oynayabilir misin, ım.. bence belli bir süre sonra yani 1 -2 sene sonra oynayabilirsin. Tabi bu benim fikrim. Kendimden pay biçiyorum da, 4 ayda bu kadar yol katettiysem, 1-2 sene içinde daha rahat olurum zannediyorum. Tabi yine diyorum ki, uzman bir dr'a sorman en sağlıklısı. :)

Geçmiş olsun.

bence doktorunu dinle ama ben 60 ve üstü ameliyat kesin diye biliyorum... tenis konusunda birşey diyemeyeceğim ama platin boydan boya olursa harketlerinde kısıtlanma olur eğilemezsin yüzüstü yatamazsın vs... ama tenis oynamana engel olacağını zannetmiyorum.. ben skolyozlu olupta ağrısı olmayanı görmedim ama çeşidine göre değişir benim bildiğim ağrı yapıyor sen doktorun ne derse onu yap o senin için en doğru kararı verecektir kendine iyi bak geçmiş olsun canım:)...:)

arkadaşlar öneriniz ve yardımlarınız için teşekkür ederim :)

Tenis oyununda tek taraflı bir yüklenme söz konusu olduğundan ( sağ kolunuzu kullanıyorsanız vücudun sağ kısmı, solak iseniz vücudun sol kısmı ) skolyozu mevcut olan bir insan için tenis sakıncalıdır... Skolyozun artmasına ve tek taraflı ani reflekslerde ağrılara sebep olacaktır...

Herhangibir operasyon düşünüyorsanız doktor gözetiminde operasyon sonra doktorunuzun tavsiyeleri ve sağlığınızın durumuna göre yol alabilirsiniz...
Ancak şunuda belirteyim: tenis ve ortopedi doktorlarının eğitmenlere göndermiş olduğu bildirilerinde skolyozu olan öğrenciler hakkında çeşitli olumsuz bildirimleri olmuştur. Bu da ilk paragrafta belirtmiş olduğum sakıncalı tezimi doğrulamaktadır...
SPOR EĞİTİMCİLER! SKOLYOZA DİKKAT!!! - sporhanem - Blogcu.com

Üst Alt