Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum tekrarlıyor galiba!?

zeynep_nur

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba :)
Ben 14 yaşındayım ve geçen sene temmuz ayında skolyoz ameliyatımı oldum :)
Daha iki ay öncesine kadar sırtım dümdüzdü ancak bu aralar eski halime benzer bi hal almaya başladı sırtım :(
Anneme sorduğumda bana kilo alıyorsun önceden de o kadar vardı zayıf olduğun için fark edilmiyordu dedi :(
Ama ben sırtımın iki ay önceki halini biliyorum böyle değildi :(
Acaba skolyozum tekrarlıyor olabilir mi? :(
Cevap yazarsanız çok sevinirim...

Zeynep skolyoz tekrarlayabiliyor bunun daha net bi acıklamasını öğrenmek icin doktoruna muracaat etmende yarar var

Platinler hala takılımı?

Hmm dediğim gibi en doğru ve aydınlatıcı bilgiyi kendisinden alabilirsin bence zaman kaybetmeden öğren benim bilidiğim kadarı ile platinler cıkarılırsa ilerleme olabiliyor die biliyordum

bi kontrol ettir canım sen onu ne yazık ki platinler çıkabiliyor. bizzat yaşadım erken önlem almada fayda var. hem kendi doktoruna git hemde başka doktora git. çünkü benim ameliyatımı yapan doktor hiç bişeyin yok dedi beni gönderdi meğerse platinler yerinden çıkmış. hemen ameliyat olmak zorunda kaldım az daha bacaklarımı kaybediyordum felç oluyordum. o yüzden biran önce git ihmal etme

ben de platin kullanıyorum omurilikte zeynep
ama minimum derece de bir eğilme zaten söz konusu
vücudunun hareketleri PLATİN E etki ediyor ve bu da
vidalarında gevşemeye yol açıyor arkadaşım
8 yıl önce ben de olmuştum skolyoz ameliyatını 1 ..2 sene sonra az bir eğrilme ben de de oldu
sen yine de ameliyat eden doktorunla irtibata geç ....

Ama ben çok korkuyorum tekrar ameliyat olmaktan o psikolojiye girmektan of ya :'(

Ya tekrar ameliyat derse :'(
Felç olma riski var mı acaba? :(

Ama bana platinler hiç rahatsızlık vermiyor?

korkmana hiç gerek yok sırtında şişlik,kemiğinde dışarı doğru yönelme şeklindeyse yapman gereken egzersizleri yapmadığın içindir.fizik tedaviyle geçebiliyor ama yüzmen çok daha iyi geliyor tekrar toparlar egzersiz ve yüzmeyi ihmal etme:)

Hıımm platinler yerinden çıkarsa hemen etkisini gösterir mi yoksa zaman içinde mi?

3-4 aya kalmaz etkisini fark edersin....

Üst Alt