Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum var ama askerlik yapmayı çok istiyorum!?

Mehmetali45

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar bende servikal trokal skolyoz var yani kamburluk ve yoklama kağıdım geldi %49 engelli raporum var ben buna rağmen askere gitmeyi istiyorum en azından hafif görevleri yapabileceğimi düşünüyorum acaba askere almaları gibi bir durum olabilir mi yoksa ben sadece umutsuz bir hayalin peşinde miyim?

Mehmetali45

Askere gidip sogan patates soymak ve tuvaletleri temizlemek istiyorsan
hic okadar kendini yorma her gun bir engelinin evine yardıma git
onun ev temizligini yap ona yemek yap
hem sevabın olur hemde yardıma muhtac bir insanın ömur boyu duasını alırsın

cevaplarınızı bekliyorum

merhaba arkadaşlar benim askerlik yoklama kağıdım geldi fakat benim servikal trokal skolyozum var yani omurga da eğrilik kamburluk ve sağ kulağımda işitme kaybı var fakat hiçbir sorun çekmiyorum işitmede ve %49 engelli raporum var ve ben buna rağmen askere gitmeyi o üniformayı giymeyi çok istiyorum içimde askere alınacağım yönün de bir his umut var sizce boşuna hayal mi kuruyorum yoksa askere alınma ihtimalim olur mu

Kardeşim kesin bilgim olmamakla beraber Allah Gönlüne göre versin diyorum.. İnşallah senin için en hayırlısı olan olur..

inşAllah güzel dilekleriniz için Allah razı olsun hepimizin gönlüne göre versin Rabbim

Askerlik yapamazsın ve muaf olursun.

Mehmetali45
Hiç bir sorun çekmiyorsan
Mutlaka git güzel bir anın olur

askere gitmeyi çok istiyorum

öncelikle merhaba arkadaşlar bende skolyoz var yani kamburluk ve sağ kulağımda işitme kaybı var ama çok şükür bi sorun yaşamıyorum hatta skolyozunda pek bi zararı olmadı bu güne kadar çok şükür sadece biraz sol tarafımda hareket kısıtlılığı var ve %49 engelli raporum var ve ben buna rağmen askere gitmeyi çok istiyorum ben bu yaşıma geldim hiç sosyal bir hayatım olmadı ve eğer askere kabul edilirsem benim için bir dönüm noktası olacağını düşünüyorum hayata karşı bakış açımın değişeceğini hatta askerliğimi yaparsam mutlu bir yuvam olacağını inanıyorum tabi en önemliside ay yıldızlı bayrağımızı o üniformada taşımanın haklı gururunu yaşayacağımı düşünüyorum tabi gerek bu mecrada gerekse ailem tarafından tepkilerde alıyorum İNŞALLAH bir mucize olurda beni askere kabul ederler dediğim zaman tövbe de gibi tepki alıyorum ailemden tabi onları da suçlayamam evin tek çocuğu ve engelli olduğum için oralarda yapamayacağımı düşünüyorlar biliyorum fazla uzattım ama sizin bu konuda fikirlerinizi merak ediyorum ve sizce beni askere kabul ederler mi ve aranızda askere giden var mı? şimdiden teşekkürler...

cevaplarınızı bekliyorum

merhaba arkadaşlar ben 20 yaşındayım boyum 1.61 kilom 97 skolyoz ( kamburluk + sol kolumda hareket kısıtlığı ) var sağ kulağımda işitme kaybı var ancak işitmede problem yaşamıyorum çok şükür yine skolyozda aynı şekilde hareket kısıtlılığı dışında bi zararı yok birde obsesif kompulsif bozukluk ( takıntı ) hastalığım var onun içinde düzenli ilaç kullanıyorum ve %49 engelli raporum var size sorum şu arkadaşlar acaba bu şartlarda askere alırlar mı? şunu da söyleyeyim bunu size askere gitmek istemediğimden yada korktuğumdan sormuyorum aksine askere gitmeyi çok istiyorum. şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Arkadaşlar cevaplarınız önemlidir.

merhaba arkadaşlar ben 20 yaşındayım 161 boyundayım 97 kilom skolyoz ve sağ kulağımda işitme kaybı var pasikiyatrik olarak obsesif kompulsif bozukluk var ortapedi ve kulak burun boğaz doktoru askerliğe elverişsiz dedi psikiyatri askerliğe elverişlidir raporu verdi. şimdi heyete gireceğim ve bana spor yapamaz diye rapor verip askere göndermelerini çok istiyorum çünkü bu psikolojik açıdan bana çok yararı olacak özgüvenim yerine gelecek vs. şimdi bunun için ne yapabilirim? şimdiden teşekkür ederim. mesela cimere yazsam bir faydası olur mu? tabi birde askere giderek birini yokluğumu hissettirmek ders vermek istiyorum.

Üst Alt