Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum var. Ameliyat olmalı mıyım?

mehtap..

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
belimde yamukluk olduğu tespıt edıldı amılayat olmalımıyım ve bıldınız ıyı bır doktor var mı ? yardımcı olursanız sevınırtm sımdıden teskkurler..

Mrh Skolyoz ilerleyen bir Hastalıktır.. Yaşınız kaç? ve skolyozun dereci kaç doktor söyledimi?

aslında sole ben 5 yasında gecrdım rahtsızlık sonucu hastaldım en sevıyeye getırene kadar kaymayı tedavı gordum suan yasım 24 ama dercesını solemedıler tesadufn çıktım bobrek doktoru bı uzmana gostermem gerektını soledi amilayıtı çok zormu bide ufuk aydınlı yı onerdıler ama

ameliyat olcaksan bile sakın skolyoz ameliyatı izleme

En iyi doktolar bunlar sık isimlerini duyduğumuz Kişiler Azmi HAMZAOĞLU,Murat Bezer Ahmet alanay , Ünsal DOMANİÇ, ve Çağrı Kamil KÖSE Nurullah Ermiş.. Azmi Hamzaoğlu iyidir ama çok yüklü para alıyor özel hastane olduğu için benim önerim Çağrı Kamil köse Ve Nurullah Ermiş Çağrı Kamil Köse Sakarya Ünv Çalışıyor Nurullah Ermiş Maltepe ünv..

çok tesekkur edrm sanırm olcam doktor yas ılerledıkçe yürümen zorlasır dedi :(

Sakarya'ya gidebilirsen Çağrı Kamil Köseyi öneriyoum.

amiliyat nie izlemıyım çok mu kotu of korktum sımdı :(

Merhaba,
Skolyozunuz solunum fonksiyonlarınızı hayati şekilde kötü etkilemiyorsa, skolyoz sonucu oluşmuş veya oluşabilecek fiziksel görüntü bozukluğuna ve bunun hayatınıza getirebilecek negatif sonuçlarına razıysanız ve belinizde normal hayatınızı etkileyecek kadar ağrı, sızı oluşturmuyorsa ameliyat olmanıza gerek yoktur. Bu benim şahsi fikrimdir bir skolyozlu olarak...
Misal bir skolyozlu ve bir erkek bakış açısından bakacak olursak olaya: futbol oynayamıyorum çok aktif halde, çok aktif halde koşu yapamıyorum, aktif halde yüzemiyorum, solunumum beni yavaşlatıyor, ağır yük fazla taşıyamıyorum, tozlu ve dumanlı ortamlarda nefesim çabuk daralıyor ( normal insanlarda da daralıyor ) Bazen ilkbahar-sonbahar-yaz-kış geçişlerinde belli aralıklarla ağrılarım oluyor ancak masaj yapıldığı taktirde o aralıklarda bir ağrım kalmıyor çok şükür... Ve tabi ki insanlara göre işin en rencide edici kısmı ise fiziksel görüntü. %60 lık bir iskelet bozukluğu mevcut bende dışarıdan pek belli değil ancak bazı kıyafetlerde belli oluyor. Fakat bunu kafama takmıyorum, çünkü nice hastaları düşünecek olursak halimize bin şükür... Hayatımı etiklemediği sürece skolyozum ile mutlu mesut bir şekilde geçiniyoruz...
Uzman doktor ve isimlerine gelecek olursak... 4-5 uzman doktora gittim. Üstelik bu insanlar skolyoz konusunda oldukça ismi duyulmuş profesörlerdir. İsim verecek olursam hafızamda kalan ve hafızamda yer edinmiş 2 uzman mevcut: Çapa Tıp Fak. Ufuk Talu ( Hastalarına karşı inanılmaz derecede saygılı, çok beyfendi biri ve alanında uzmandır ) Dokuz eylül üniv. Emin Alıcı ( Bana karşı ve bir hastasına karşı aynı gün içerisinde çok saygısızca tavırlar sergiledi Emin Bey ve asistanı, belki o gün moralleri bozuktur bilemiyorum ancak alanında uzman biridir ) Bu arada bana da bu doktorların hemen hemen hepsi ameliyat olmam gerektiğini söylediler ve risklerinden bahsettiler, riski göze alamadığımız için ailecek istişare edip ameliyat olmamaya karar verdik...
Sonuç olarak ameliyat olup olmama kararı elbette sizindir, sadece tek bir doktor ile kalmayın, bir kaç doktora birden başvurun... Ameliyattan da uzak durmanızı tavsiye ederim, sonuçta sinirlerin olduğu bölgede bir ameliyat olacak ve riski oldukça fazla. Zaten doktorlarınız da mutlaka ki bu riskten bahsedecektir... Umarım yardımcı olabilmişimdir... ;)

çok tesekkur edrm bende amılıyata emın değilm henuz ben dış gorunusume yansısa bıle umursamıyorum tek derdım yas ilerledıkçe preblem olurmu çunku bn yerımde duramayan bırırım her an her yerde olabılırm =)

Bende aynı şekildeyim, gezmeyi ve eğlenceyi seven biriyimdir. Bazen sağlığımı düşünmeden abartıyorum ancak şu anda bir zararı yok skolyozun şükür. Gelecek konusunda da karamsar değilim. Sonuçta insanın kemik gelişimi belli bir noktadan sonra iyice durmakta... Fazla kilolu değilim, almamaya da çalışıyorum. Size de tavsiyem bu yöndedir. Kilo almamaya özen gösterin. Çünkü ne kadar ağır yük olursa insan vücudunda yaş ilerledikçe o kadar skolyozda ki eğrilik artacaktır... Egzersiz ve spor ile gelecekte de skolyozun sıkıntı olacağını zannetmem. Ancak kadınlar için hamilelik gibi bir ekstra durum var. Bu konu hakkında pek bir bilgim yok. O yüzden uzmandan bu konuda yardım almanız faydalı olacaktır.
Son olarak özlü bir sözle konuya açıklık getireyim.
Hayat bizler için başlı başına bir kumar çeşididir; ben kartımı ameliyat olmama yönünde kullandım. :)

bnde ole duşunuyorum hayat bizim için kumar kılo sorunum yok ta dedınz gıbı ıyı bır aRASTRMA YAPMADN karar vermemelıyım :)

Tmm'dır. Doktor tavsiyesi ve araştırması sonrası kararınızı bu konu üzerinden bekliyoruz. Sağlıklı ve mutlu bir hayat umuyorum sizin için. Bol şans :)

Üst Alt