Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum var. ÖTV'siz araç alabilir miyim?

onderergun

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, arkadaşlar benim skolyoz var. Daha önce bu formu görmedim. B ehliyetim var. Şimdi sağlık kurumuna müracaat edeceğim. Skolyoz olup rapor alan arkadaşlara deneyimlerini benimle paylaşabilir mi ? ÖTV siz araç almak istiyorum. Önemli konu varsa özelden de yazarsanız sevinirim. Şimdiden teşekkürler

@onderergun Ayaklarda veya kollarda kısıtlılığa yol açan engel durumunuz olması gerekiyor. Özel tertibata ihtiyacınız olduğunu belirten bir rapor alırsanız o şekilde ÖTV'siz araç alabilirsiniz.
Doğrudan duruş bozukluğu sebebiyle;

43. Sürücü koltuğu pozisyonu
43.01. Normal görüş sağlayacak yükseklikte, direksiyon ve pedaldan normal uzaklıkta sürücü koltuğu
43.02. Vücut şekline göre uyarlanan sürücü koltuğu
43.03. Sabit duruş için sırt destekli sürücü koltuğu
43.04. Kol dayanağı olan sürücü koltuğu
43.06. Ayarlanabilir emniyet kemeri
43.07. Sabit bir duruş için destekli emniyet kemeri

gibi kodlar verilirse aracı indirimli alamazsınız.

Skolyoz heyet Hk.

Merhaba,. Yakın zamanda skolyoz hastası olup heyet raporu alan var mı? Tskler
KKELEBEKK merhaba, mesajı yeni gördüm. Bu formda skolyoz olup ehliyet ve ÖTV için rapor alan arkadaşlar var. Onlarında ellerinde , kollarında sorun olduğunu sanıyorum açıkçası. Omurilik eğik ve vücut kisiti söz konusu olabilir. Maalesef doğru bilgiye bu işte çalışanlardan bile ogrenemiyoruz :( bizzat deneyimledim emeklilik sonrası tekrar hastanede kosturcam :) teşekkürler

Merhaba, skolyoz tanısıyla ötv indirimi olmuyor. Eğer ayak kısalığı, güç kaybı gibi rahatsızlıklar varsa onlara veriyorlar.

Merhaba, sağ ayak kısa , güç kaybı da var. Beyin cerrahi 20 verdi ama fizik tedavi, göğüs hast. Kaç verdi göremedim. Bu sebeple vazgeçtim son anda. Emekli olunca yeniden deneyeceğim çünkü yeni rapor emekliliği etkileme durumu söz konusu sanırım. Teşekkürler

Vermemesinin sebebi ne bunun açıklamasını yapmak zorunda vergi dairesi

rapora baktı dirεk skolyoz hastalarına onay verilmiyor dedi.dedim kodlar var hayır olmaz diyor.sadece skolyoz yazısına bakınca direk olmaz dedi çıktı

Merhaba, benim ilk raporumda skolyozdu verilmedi.bacak kısalığı, güç kaybı varsa raporunuza onu eklettirin.

eşim skolyoz (sürücü belgesi yok henüz) ben işitme engelli ama iki gruba da ötv siz araç yok diye üstüne gitmedik..

zaten raporuma baktıysanız gerekli kısıtlama kodları yazıldı.yükseltilmiş gaz ve fren pedalı ,yükseltilmiş zemin ve sürücüye özel koltuk gibi..raporda da zaten hareket ettirici aksamda özel tertibatlı taşıt kullanır ibareside yazılı

Üst Alt