Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozum var. Yeni aldığım ehliyetle ÖTV'siz araç alma hakkım var mı?

kalpsizim219

Yeni Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Sağ ayak güç kaybı hareket kısıtlılıgı ortopedik engelliyim.Şubatta Ehliyet için başvurdum. İl sağlık müdürlüğü 10.02 32.01 kodu ve B otomatik Engelli yazdı. Sürücü belgesi için aldıgım bu raporla ötv siz araç alabilirmiyim?

kalpsizim219

yok hocam ötv için ayrı heyet raporu alman gerek hastaneye git sağlık kuruluna müracat et onlar seni yönlendirir.

ARKADAŞLAR

4 ay önce ehliyet için il sağlık müdürlüğüne basvurdum. Bana 10.02 ve 32.01 kodu ve B engelli sürücü olur ibaresi yazdılar.

Ehliyet almaya hak kazandım ve B otomatik Engelli sürücü sertifikam var.

Skolyoz hastasıyım ve sağ ve sol ayagımda güç kaybı var. Ben bu raporla Ötv siz araç alabilir miyim?

kalpsizim219

Kısıtlama kodlarında alt ekstremitede kısıtlılık olduğuna dair bir değerlendirme yok. Her iki alt ekstremitede de araç kullanımına dair kısıtlılık olsaydı, buna dair elle kumandalı özel donanım kodları yer alsaydı, "özel donanımlı araç kullanır" engelli sağlık kurulu raporu da olsaydı, mümkün olabilirdi.

Sağ bacak mı sol bacak mı araç sürüşünde kısıtlamaya yol açıyor? Raporda buna dair değerlendirme nasıldı?

Ehliyet kodu sildirme

Arkadaşlar benim B sınıfı 10.02 104 ve 32.01 kodu bulunuyor skolyoza baglı olarak sinir sıkışmasından dolayı sağ ayak ortopedik engelliyim ama rahatsızlığımın büyük bi kısmını atlattım. Sizce ehliyetimi değiştirme ihtimalim varmı ? Ben kodları sildirmek istiyorum nasıl bir yol izlemem lazım ? Teşekkür ederim

ÖTV siz Araç ALımı

arkadaşlar,

ortopedik engelliyim opera skolyoz hastasıyım. Felç geçirmem sonuçlu ayagımda güç ve yürüyüş bozukluğum var. Güç kaybım sağ tarafımda.

şimdi soruma geçiyim, geçen sene ehliyet için basvurdum ve bana özel donanımlı araç kullanır raporu verdiler ve suan ehliyetimde 104, 10.02 ve 32.01 kodları mevçut. fakat ben bu raporu ehliyet alırken verdim. Şuan elimde sadeçe ehliyetim var. Nasıl bi yol izlemem lazım..

Keşke kendinize bir tane noter tasdikli örnek alsaydınız. Rapor çok eski değilse hastanenin arşivinde bir tane vardır. Onu geçici olarak verirlerse gidip noterden tasdik ettirin. Hatta birkaç tane ettirin.

ehliyet alırken vermişlerdi onu geçen sene aldım ÖTV siz araç alımında o raporumun olması yeterlimi çünkü onu sadeçe ehliyet alırken vernişlerdi

kalpsizim219
Ehliyet için alınan sürücü olur raporudur ve ötv muafiyeti için ayrıca üzerinde oran ve uygun ibarelerin bulunduğu engelli sağlık kurulu raporu da gerekmektedir.

kalpsizim219
Aracınızda otomatik vites ve t[FONT=Verdana]ek elle idare edilen kombine fren ve hızlanma sistemi olması şartıyla evet alabilirsiniz. [/FONT]

Doğrudur kardeşim. Ortopedik özürlülerde orana bakılmaksızın alabilirsin. Elden kombine tertibat taktırmak suretiyle alabilirsin. Geçmiş olsun
kalpsizim219

Redmi Note 8 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

kalpsizim219

Hiçbir sıkıntı yok alabilirsiniz. Otomatik vitesli bir otomobile basit elden gaz-fren tertibatı yaptırmanız yeterli.

Üst Alt