Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozun derecesi düşmüş olabilir mi arkadaşlar?

skoko

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
7 yıldır skolyoz hastasıyım ve suan 20 yasında oldugumu söylerek başlıyayım . Arkadaşlar benim 13 yaşımda 26 derece skolyozum vardı . her yıl 1 skolyoz filmi çektiriyordum ve en son olarak 6 ay önce çektirdim ve onda da 25 derece cıkmıştı . Ve dedim kendi kendime artık skolyozu kafamdan sildim ve hayatımda bir daha filim cektirmeyecegim . Ama gel gel gelelim 1 haftadır cok hastaydım doktora gittim akciger filmi çektiler . Şöyle bi baktım filme aynı skolyoz filmi gibi . Açısını örçeyim dedim 18 derece çıktı . Aman Allahim dedim nasıl olurda 25 dereceden 18 dereceye duser ? böyle bişey mumkun müdür ? . Bu arada ölçümümde hiçbir yanlislik yoktur artık 7 yildir doktora gide gele ölcüm yapmayi ögrenmistim . Hatta 2 rontgeni yan yana koyunca bile fark cok bariz ortada . Hiç korse felanda kullanmadım . Ama 6 aydır kapali yüzme havuzunda haftanin 5 gunu 1 saat yüzdüm . 2-) Ayrıca 2. sorum , Şimdi normal skolyoz filmini onden çekiyorlardı , bu filmi sirtim dokukken cektiler , bu açıyı degistirir mi ? bide cekilirken derin nefes aldim ve tuttum nefesimi . bu da açiyi etkilermi ? Rontgenleri paylasmak isterdim ama internet hizim cok yavas siteye bile zor girdim k.bakmayin.

Skolyoz hastalığı küçükken geçirdiğiniz bir ani duruş veya doğum sırasında meydana gelen bir şekil bozukluğu sebebiyle oluşmuş olabilir. Zamanla sağlıklı bir duruş ve sağlıklı bir bakım sayesinde skolyozun derecesi azalmış olabilir. Ancak doktor tavsiyesi ve fikri daha önemlidir. Uzmanına sormanızda fayda vardır... Lakin skolyoz hastalığı duruş bozukluğu sebebiyle ilerleyen bir hastalıktır.

Üst Alt