Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyoz'un evliliğe etkisi..?

Nevra

Aktif Üye
Konular
37
Reaksiyonlar
9
arkadaşlar skolyozu olup evli olanlar kimler burada.tam olarak sağlıkları ne durumd dereceleri,ameliyat olup olmadıkları,eşlerinin durumları... falan.biz bekarlara evlilikte yaşadığınız fiziksel ve psikolojik sorunları anlatırsanız bize bi yol haritası çizmiş olursunuz diye düşünüyorum.

skolyoz hastalığımızın evlilikte bir problem olucagını hiç düşünmedim!!
yani bende bir problem çıkmazzzz:):):):)
varsa yazsın hakikaten bende merak ettim:)

ben bir skolyozum evliyim ve dünyalar güzeli bir kızım var korkmanıza gerek yok hiç bir sorun çıkmaz :) :)

senin adınada kendi adımada çok sevindim :) peki eşin sağlıklımı yada o da bizler gibi engellimi?? hiç problemin oluyormu evde ? ben çok merak ediyorum.o yüzden açtım böyle bi başlık belki benim gibi merak edenlerde vardır diye :)

Evli olan skolyozlular eşinin engel durumunu da belirtirse memnun olurum.

Arkadaşlar şöyle söyliyeyim ki ben de bir skolyoz hastasıyım,evliyim ve bir oğlum var.Açıkcası sağlam insanlara taş çıkarırım bu durumumla bile.Ben bu rahatsızlığın olumsuz bir etkisini görmedim açıkçası.

peki ameliyat oldunuzmu? yani tam olarak durumunuz nasıl eğrilik derecesi falan?? ve eşinizin sağlık durumu nasıl??

Bence bu konuyu bir kadın doğumcu ile konuş. Gebelik sorun olur mu diye.
Gerisi sana ve sevgiline kalmış...)))))

kiymet20;

Evet 2004 yılında ağır bir ameliyat geçirdim.Her sene kontrollere yine gidiyorum.Ama sorun yok şükür.Eşim engelli değil.

ismayil;
ben gebeliği kastedmedim!!! ben kime ne sormam gerektiğini biliyorum yinede bilgi verdiğiniz için teşekkür ederim. ben sadece aynı hastalığı paylaşanların evlilik konusunda yaşadıklarını öğrenmek istedim.bizi bizden iyi kimse bilemez! dr. tıbba göre cvp verir ama yaşayanın cevabı deneyimseldir...!

£FT£LYA;
geçmiş olsun diyelim :) ve yuvanızada 41 kere maşşallah diyelim:)

sanırım 2 skolyozlu insanın evlenmesinde bir sakıncalı durum söz konusu değil:):)
yani mantıkende bende düşündüm biraz ne gibi sorunlar olabilir diyee ben birşey bulamadım:) ama yinede allah bilir
bence çok stres yapma kıymet:) yani sağlam biriylede hiç skolyozumuz yokmuş gibi bir yaşantımız olabilir diye düşünüyorum
ama dediğin gibi yinede varsa paylaşmak isteyen sorunu olan bilmek bende senin gibi isterim:)
gerci ben şuanda 100de 34 özürlüymüşüm ama yakında 100de 40 olucak uğraşıyorum:)

ooo murat senin engelin azmış ya :) benim ki %45 :) benim eğriliğim ameliyattan önce 90 dereceydi şimdi 70lerde sanırım ölçtürtmedim :D ama yakın zamanda doktora gidicem merak ediyorum ne kadar olduğunu ve ne durumda olduğunu :) evet merak ediyorum ilerde ne gibi durumlar olacağını o yüzden böyle bi başlık açtım :)

anlıyorum kıymet haklısın sana hak veriyorum yani bunu bilmek istemen gayet doğal:) şey ben 2 ci ameliyatımı oldum 7 ay evvel benim platinleri çıkardılar
bence kıymet dış görünüşte biraz zorluk çekeriz... birde ağrılarımız oluy. başkada pek zannetmiyorum poblemimiz olsun:)
umarım en kısa zamanda şifa buluysun allahtan....
ama sende duat et 100de 40 rapor almamm lazım:) çok önemli benim için:)

benim 90 derece eğriliğimle 2 yıllık 45 derece rapor verdiler :)onuda doktorlarla kavga ettim öyle verdiler inşallah alırsın arkadaş :) neyse konuya geri dönelim :) benim platinlerim duruyo mekaniğim yani halen :) ben 3 ameliyat geçirdim düzelebildiğim kadar düzelttiler işte beni :) ve ben evli olan çiftleri tanımak istiyorum neler yaşıyorlar :)

allah şifa versin işallah sorularına cevap buluysun:)
gerci benide ilgilendiriyooo:)

amin cümlemiz şifa bulur inşallah :) hepimiz aradığımız soruların cevaplarını burdan bulabiliriz :)

eşimin engel durumunu sormuştun kıymetcim eşim engelli değil :)

estetik açıdan düşünüyorsanız eğer zaten sizi seven buna önem vermeyecektir

Slm arkadaşlar.bende skolyozum ve 3 defa ameliyat oldum.%45 raporum var.ve bende bu konuyu çok merak ediyordum teşekkür ederim kıymet bizide bilgilendirdin.herhangi bir sorun olacağını düşünmüyorum ama yinede insan merak ediyo işte....

merhabalar arkadaşlar. ben eski üyelerdenim ama uzun süredir ne yazıkki giriş yapamamıştım. skolyozluyom 3 kez amelliyat oldum.malesef bünyemden dolayı tam anlamıyla amelliyatlarım istenildiği kadar başarılı olamadı. yaklaşık 30 derece kadar eğriliğim var şuanda 35 yaşındayım 15 yıllık evli ve 2 çocuk annesiyim. eşimde skolyoz ve herhangi bir engel yok.fiziksel açıdan hafif bir çıkıntım var sırtımda ama ben bunu hiçbir zaman sorun etmedim. kendimle herzaman barışık oldum bu konuda öle oluncada eşim tarafındanda hiçbir zaman sorun olmadı bu. ne evlenme aşamasında ne hamileliklerimde nede doğumlarımda hiç bir sorunla karşılaşmadım skolyoz açısından. ama evlilik olsun bebeğe karar vermek olsun hepsinde önce dr.umun fikrini aldım ve çok iyi bir kadın doğum uzmanı olan dr.umun fikirlerini aldım. anlıyacağınız önce dr.larınıza danıştığınız sürece hiçbir konuda sorunla karşılaşmıyorsunuz yeterki onların dediklerini dinleyin.

rica ederim arkadaşlar :) benim gibi meraklılarında olduğunu bilmek güzel :) ha bu arada bilgilendiren büyüklerimizede teşekkürler :)

böle bi konuyu actıgın için çok tesekkurler ben de skolyoz hastasıyım 56 derece skolyozum var 22 yasındayım bu ay sonunda ameliyat olcam merake diyordum bu soruları da tesekkurler

rica ederim tuğbacım hepimizin sorunları ortak merak ettiklerimizde bende o yüzden böyle bi başlık açtım :)

bi kaç yıldırr bndede skolyoz oluştu kas hastası olduğum için ameliyat olma şansımda yokk sanırım..

geçmiş olsun hüseyin.Rabbim acil şifalar versin

gecmiş olsun allahım acil şifalar versin cümlemize de.

Selam bende 12 yaşımdayken skolyozdan ameliyat oldum belime 30 cm platin takdılar ve 3 sene önce evlendim. Eşimde gayet sağlıklı. Şimdi ise 1,5 yaşında dünyalar tatlısı bir oğlum var. Ne evlilikte ne doğumda skolyozdan dolayı bir sorun yaşamadım. Eşime burdanda da çok teşükkür ediyorum çünkü eşim kadar anlayışlı birini bulamazdım galiba.

ne mutlu sevindim senin adına :) Rabbim mutluluğunu daim etsin x_hasret :)

bende scolyozum ve evliyim çok hiç sorun olmuyor eşim özel eğitim öğretmeni.
evliliğinizi korkmadan yapabilirsiniz. allah hep sevenleri kavuştursun sevdiği kişi ile evlilik yapmak ayrıca mutluluk veriyor allaha çok şükür herkes mutlu olsun

Üst Alt