Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Skolyozun kaslara etkisi ve hikayem

luppiter

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle merhaba arkadaşlar;
hepinize geçmiş olsun dileklerimi iletiyorum...

bu kardeşiniz 17 yaşında gittiği akciğer röntgeninde skolyoz olduğunu gördü.çok hafifti gerçekten...
ilk başta önemsemedi ama içi içini yemeye başladı.:rolleyes: annesinin ısrarla aldığı dambıl yüzünden olduğunu söylese de
doktorun çok hızlı uzadığı için olduğu söylemesi beni rahatlattı:eek: gel gelelim 1 yıl sonra omuz kaslarım zayıflamaya(erimede olabilir) başladı. daha sonra bacakta yanmayla beraber bir bacağım diğerine göre inceldi.daha sonrasında sağ ayağımla tam basamamaya başladım sol çok daha iyi. şimdide yüzüme sıçradı.ayrıca hissizlik güçsülük yok...
ama önemli nokta HEP SAĞ TARAFIM İNCELDİ SOL SAPASAĞLAM :confused: yani sol aşırı normal... üstelik yüzümde de bunlara yazarken bir yanma hissi var ve orası da eriyor gibi geliyor kafa kasları da (doku) eriyor. elleyince anlaşılabiliyor. göz altımdaki kasta aynı şekilde. doktora gittim ve emg istedi sonuç hiçbir şey yok ve en kötüsü doktorlarda inanmıyor ama pantolonlarım oturmamaya başladı ve psikolojik olarak yıkılma aşamasındayım geleceğe umutla bakamıyorum (bunlara yzarken ağlıyorum :((( ) . benim gibi olan biri var mı ya da halimden anlayacak doktor...
LÜTFEN YARDIMLARINIZ ESİRGEMEYİN
SAĞLICAKLA KALIN...

Geçmiş olsun arkadaşım, skolyozun bu tip sorunlar çıkardığını daha önce hiç okumadım skolyoz olan arkadaşlarım da böyle bir sorun yaşamadı sizinki skolyoz kaynaklı olmayabilir kas hastalığının bir çeşidi olabilir ya da başka bir sağlık sorunu olabilir Çapa Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi gibi üniversite hastanelerine giderek detaylı bir inceleme yaptırmanız iyi olacaktır.

Benzer sorunu yaşayan arkadaşlar varsa yaşadıklarını paylaşacaktır.

luppiter

Belirttiğin yakınmalar sanki skolyoz odaklı değil. Halsizlik ve yorgunluk vücudun bir yönüne daha fazla baskı(bindirme) olmasından kaynaklanıyor olabilir. Bunun etkisi skolyoza bağlı olabilir. Ancak diğer belirtmiş olduğun yakınmalar skolyoz odaklı gibi durmuyor. Burada bizler sadece sana yorum yaparız, ağlayıp kendini üzmemeni tavsiye ederim. Bu konuda bulunmuş olduğu şehrin üniversite hastanesine yada devlet hastanesine genel bir muayene olarak sorunu çözebilirsin diye umuyorum. Kafana fazla takma umarım sağlığına kavuşursun.

cevaplar için hepinize teşekküler.
daha önce böyle şikayetlerim olmadığı için skolyozla başladığını düşünüyorum.
onun dışında hastaneye gidersem hangi bölüme dahi gideceğimi bilmiyorum. nöroloji mi ortopedi mi fizik tedavi mi?
kassa nöroloji ama kas olup olmadığını da anlamadım çünkü güçsüzlük yok emg normal...
yorumlar için tekrar teşekkürler...

Nöroloji bölümüne gidin zaten kendi alanları ile ilgili değilse sizi ilgili bölüme yönlendirirler

Üst Alt