Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SM Stajım'a malulen emekli olunca devam edelibir miyim?

muratoz

Yeni Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Lise mezunu olarak SM stajımı başlattım ve A sınavını da verdim, tam B sınavına girecekken Ekim-2006 tarihinde işyeri harincinde biryerde kaza sonucu omurilik felci oldum.

Kaza tarihinden itibaren istirahatli durumdayım ve Malulen emekli olma durumum var.

Eğer malulen emekli olursam SM stajımın durumu ne olur. Belgemi almamda bir sakınca olur mu?

Bilgi paylaşırsanız sevinirim...

Neden sakınca olsun ki? Hiç bir sorun olmaz. Önemli olan şey sigortalı olarak bir işyerinde çalışmamak. Staj ise bir çalışma/sigortalı olma durumu değildir.

Serbest Muhasebecilik ve Serbest Muhasebeci Mali Müşavirlik stajlarının kesintisiz yapılması esastır. Stajyerler mücbir nedenlerden dolayı stajlarına ara vermek zorunda kaldıklarında, mücbir nedeni belgelemek koşulu ile stajlarına Oda veya Tesmer Şubesi Yönetim Kurulu kararı ile ara verebilirler. Ancak bu nedenlerden dolayı verilen ara, staj süresine ilave edilir ve tamamlatılır.

Sm stajına devam edebilirsin.Fakat B sınavına üç yıldır girmediğin için staj dosyan yanmış olabilir. Yani yeniden dosya açtırma mecburiyeti getirebilirler.Bu staj merkezini bir arayıp kaydın hakkında bilgi almanda yarar var.

Staj süreniz 6 yıl . Madem bu mesleğe adım attınız , kanun okuma ve yorumlama konusunda disiplinli çalışma ve araştırma yapmak durumundasınız. SMMM staj yönetmeliği 22 maddesindeki Özlük Hakları başlığında şöyle der " [FONT=Times][FONT=Verdana]Aday meslek mensubu ile TESMER arasında yapılacak sözleşme gereği, aday meslek mensubunun sigorta primleri TESMER tarafından yatırılır. Meslek mensubu söz konusu sigorta primlerini ilgili ayın 10'una kadar TESMER'e ödemek zorundadır.[/FONT] "[FONT=Verdana] Buradan anlaşılacağı üzere sigorta priminizin 6 yıl boyunca kesintisiz yatırlması gerekmekte. Ama yine yönetmelikte ağır kaza , ağır hastalık durumu mucbir sebepler 'den sayılmakta. Fakat malulen emeklilik durumundan yönetmelikte hiç bahsedilmiyor.[/FONT][/FONT]

[FONT=Times][FONT=Verdana]Yapmanız gereken tek şey Tesmer 'le görüşmek. [/FONT][/FONT]

Üst Alt