Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SMA3 hastasıyım. Üniversite tercihinde alternatif meslek önerileriniz..?

ultraslan9191

Yeni Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
MF-4 460,476 SIRALAMAM 36744
MF-1 465,440 SIRALAMAM 34413

istanbulda tam burslu bilgisayar mühendisliği tutuyor fakat alternatif meslekler arıyorum

mesela ben makina müh okuyabilir miyim yada inşaat müh.
okuduk diyelim bana göre iş bulabilir miyim?
(sma 3 hastasıyım) tercih listeme ne ekleyeyim ?

tebrikler sıralaman çok güzel.önemli bir karar aşamasındasın hastalığını düşününce bilgisayar mühendisliği daha mantıklı geliyor.

bu sıralama ile tam burslu bilgisayar mühendisliği çok zor.üstelik istanbulda bir üni olması daha da zor gibime geliyor

sıralamayı tercih klavuzuna göre yapıyorum. tercih klavuzuna baktımmı?(ist arel üni tam burslu sıralaması 59.600 ist ticaret tam burslu 44.700.... yazmakta fayda var) ben niçin altarnatif meslek arıyorum sence?

Olmak istediğin yer neresiyse orayı seç. Düşlerine odaklan. Sevdiğin, seveceğin, okurken keyf alacağın, çalışırken seni mutlu edecek "işte okumak istediğim yer ve bulunmak istediğim yer" diyebileceğin mesleği seç.
Sana; yeteneklerine, isteklerine, hayallerine uyumlu olan mesleği seç.
En son hastalığını düşün. Kararını verdikten sonra.
En son SMA hastası olarak dolaş karar verdiğin yerde.
Sana, düşlerine engel değilse sorun yok:)
ama okurken okuldan, çalışırken iş hayatından dogacak engelleri düşünüyorsan,
umurunda bile olmasın sma hastalığı. Tercihini senden kaynaklanmayan engellere (çalışma hayatında iş bulamamama kaygısı, okul ortamındaki engeller, şehir ortamındaki engeller vs) göre yapma yani.
Sana göre yap. Gelecek senin çünkü!

Sonucunu merak ediyoruz... İnşallah güzel haberler verirsin, bekliyoruz ;)

gebze yüksek teknoloji ensütüsü-elektronik müh. 6. tercihim oldu. bilgisayar müh. özel burslu olduğunu daha önce söylemiştim alternatif meslek arıyodum rehberlik hocam çeşitli yerleri yazdırdı ilk 6 devlet üniversitesi idi. son devlet tuttu. klavuzda 37000 yazıyordu. ama hangi puanla yada sıralamayla yerleştiğimi bilmiyorum çünkü engelli kontenjanı yazıodu. puan yerinde ..................... vardı.

Hayırlı olsun ablam:) Tebriklerrr:)
Puan durumunu yazmazlar. Sisteme engelli kontenjanına göre girmiş adayların puanları giirlmior.

Çok sevindiiim :) Hayırlı olsun arkadaşım. Çok güzel günler seninle olur inşallah ;)

tebrikler kardeşim.ben de ışık üni bilgisayar mühendisliğine yerleştim ( tam burslu ) . hayırlı olsun

Üst Alt