Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
SMA'da Carnitine ve Co Enzyme aynı anda kullanımı..?
Ben de carnitine kullanıyorum 15 yıldır falan. Hastalığı düzeltme anlamında bir şey yok. Ama kesinlikle zayıflattığını düşünüyorum. Zaten özelliklerinde de söyleniyor ve hatta zayıflama ilacı diye bile satıldığını gördm internette. Kilo çok büyük zarar bizim için. Sadece o anlamda bir faydası var yani. Neyse ki tadı kötü değil
valla arkadaşım aynen bende hem boy hemde kilo var fakat normal insana göre 1,85 boy 85 kilo çok normal ama bana kötü yani 75 ideal taşıyabilirim diye düşünüyorum zayıflamaya çalışıyorum sma bildiğine göre tamamen sıkıntı benim araştırmama göre creatin vücuttaki yağı enerjiye çeviriyor doğrumu acaba
Evet, yağ birikimini engelliyor böylelikle diye biliyorum. Yanlış bir bilgi de vermek istemem. Ben zayıfım, bunun da faydasını gördüğümü düşünüyorum. Boyunuz da bayağı varmış. Kilonuza dikkat etseniz iyi olur
ikisininde kalıcı olarak bana bir faydası olmadı. Ama günlük olarak özellikle co enzyme dinamiklik, dinçlik sağlıyor. Carnitine ise özgenin dediği gibi zayıflatıyor ve bisiklet çevirme yada yüzme gibi aktivitelerde enerji sağlıyor.
Fakat benim merak ettiğim ikisini birlikte kullanırsak çakışmadan dolayı bir ters etki yaparmı ?
Onun haricinde ben SMA hastasıyım. Tedavisi yok ama benim keşfettiğim yorulunca dinlenmek gerekiyor. Zorladın mı kaslar daha geriye gidip zayıflıyor. Hiç hareketsiz yatınca biraz eski halime gelir gibi oluyorum ...
Ben de sma hastasıyım. İkisini birlikte kullanma işini bir doktora sorun bence. Kesinlikle yorulunca dinlenmesini bilmek gerek. Ama hareket etmek de çok öenmli bizim için. Kendimizi yormamak şartıyla..
kesinlikle, belli bir hareket kapasitem var. Onu aşınca hareket etmekte zorlanıyorum. Zorlanınca hemen dinlenmek lazım. Cep telefonunun şarjını doldurmak gibi