Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

SMS'ler onu bu hale getirdi

Suskun 26

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
ABD'nin Chicago kentinde yaşayan 16 yaşındaki Annie Levitz, cep telefonundan günde 100'den fazla mesaj gönderince hastanelik oldu.

İki elinde his kaybı oluşan ve nesneleri tutamaz hale gelen Levitz'in medikal bileklik takması gerekti. Ağrı kesici iğneler de vurulan genç kızın bileklerinden ameliyat olması da gerekiyor.

Levitz'deki rahatsızlığın karpal tünel sendromu olduğunu belirtiyor. Bu rahatsızlık bilekteki sinirlerin sıkışması sonucu meydana geliyor ve genelde klavyede çok sık yazma sonucu oluşuyor.

annie-levitz2.jpg
Annie, buna rağmen mesaj alışkanlığından vazgeçememiş. Sadece sayıyı günde 50 mesaja indirebilmiş. "Biliyorum yeterli değil, ama deniyorum" diyor ve yazmanın daha kolay olduğu bir iPohe almayı umuyor. "Ellerimde his kaybı oluşmaya başladı. Tabak almaya çalışıyordum, ama ellerimin arasından kayıp gidiyordu".

lise öğrencisinin ameliyat olması da gerekecek. Annesi ise Carrie Levitz, kızını cep telefonundan uzak tutumadağından yakınıyor

Üzücü bir haber. Bu kadar çok sms yazmak demekki zararlıymış. Ben neredeyse hiç mesaj atmam. Mesaj yazmayı sevmiyorum. Yazacağıma arayıp, konuşmayı tercih ediyorum.

Neyseki hiç sevmiyorum sms atmayı kırk yılda bir atarım.

Yolda yürürken, telefondan mesaj yazarken kaç kişi araba altında kaldı, bu haline şukur etsin :)

Bende çok yazan biriyim Allah yardımcısı olsun.. zor bir durum...

eyvah!!! benim de sonum o mu olacak günde 100 de geçio

eeeeeeeee ben kafadan gittim o zaman..!!

dpnt: herkesle tlfnn sms kısmıyla anlaşıyorum :D:D

Bence sağlığın herşeyden önemli olmalı, onun için değer vermelisiniz... yeni aldığımız bir bilgisayar ya da telefona ya da arabaya gözümüz gibi bakarız, kırılmasın, bozulmasın diye dikkat ederiz önem veririz, peki neden en değerli varlığımız olan canımıza yeterince değer verip, özen göstermiyoruz ki...

sağlığınızın değerini bilin derim sizlere...

telefonda konuşmayı hiç sevmem... zorunlu olarak sms'yi tercih edenlerdenim.. :D
korkutmayın adamı yaw... şunun şurasında günde 2-3 sms gönderiyorum..

bu haber, aboneyi sms'den konuşmaya yönlendirip daha çok para sızdırmak isteyen telefon operatörlerinin işgüzarlığı olabilir.. :D

bilimsel olarak kanıtlanmış birşey var mı??? bilimde her vakayı genelleyemezsiniz..
belki sms'den bile değildir.. :)

Valla sms yüzünden insan bu hale gelecekse önce benim teyze kızlarım gelmeli..:D Aman Allahım onlarda bi mesajlaşma hastalığı var ayda 5000 sms yetmiyormuş..Hiiç sevmem mesaj çekmeyi Telefonda uzuuun uzuuun konuşmayıda sevmem... Bana bişi olmaz o zaman dimi.:) Ama klavye yüzündende oluveriyorsaa o zaman başka tabi..Risk altındayım bende mi acaba sanırsam galiba...:rolleyes:

havva
valla banada yetmiyo günde 3 saat uyurum sabahlara kadar

Üst Alt