Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sokakta TAK yapmak uygun mu?

Sehribanu

Aktif Üye
Konular
152
Reaksiyonlar
0
Geçen gün sokakta gördüğüm bir olay sonucunda şoke oldum.. Tekerlekli sandalye kullanan engelli ve yanında engelsiz bir arkadaşıyla sokakta tak yaptı.Çöp kutularının yanındaydılar ama İzmir'in en işlek yerlerinden birinde,insanlar gelip geçerken,gündüz gözüyle TAK yapmak uygun mu,yoksa İzmir'in verdiği bir rahatlık mı,teşircilik mi anlayamadım?Çevrede bir çok kafe var zor durumda kalındıysa bir cafenin WC'sine yapılamaz mı bu olay?

keyfi değil zaten bu durum zorunlu bir durum. İnsanlar o anda uygun bir yer bulamamış olabilirler. İnsanlar sokakta küfürleşiyor, hatta cinsellik bile yaşayabiliyorlar ve kimse onlara karışmıyor , hastalığı sebebi ile zor durumda kalıp o anda müdahale gereken bir durumdan sırf çıplaklık var diye insanların rahatsız olması mantıklı değil benim açımdan.

bahsettiğiniz tuvaletler hele de engelli kadınsa ne kadar uygun aceba? aslında eleştireceğinize bu durumun nedeni ve yapabileceğiniz bir şeyin olup olmadığını sorsaydınız cevabını merak ediyorum. 1. teşhircilik ve her türlü rahatlığı erkekler kendinde genelde hak görüyor,
2. olasılık ki ben böyle görmek istiyorum, bu durum engellinin toplumdan kendini geri çekmeden hayatın akışıyla bütün olabilmesi ve hatta bir olumsuzluğa olan tavrın eyleme geçmesidir.
çiş yapmak ve özgürce çişimiz gelirse diye korkmadan gezmek haktır. ilkel tuvaletin olmadığı toplumlarda ne yapılırsa sizde onu yapın ve sokağa çıkmaktan sorunlarınızın görünür olmasından vazgeçmeyin, utanmayın: gerekirse istekleriniz yerine gelene kadar ortalığa sıçın ki bu da bir bireysel tavır ve mücadeledir! bir kereliğine yaşıyoruz yaşam bizim de hakkımız yılmak yok yola sıça sıça devam...

Ben eleştirmedim,normal mi diye sordum,çok şaşırdığım için :) Öyle bir durumda sormak da çok uygun olur muydu,bu da başka bir konu sorusu :p Bu işlemi yapan bir erkek..İzmir'de WC'ler alafranga,ben dua ediyorum,ne olur alaturka WC olsun,tabiki hep hayal kırıklığı :) Veee çevrede onlarca kafe ve lokanta var.Ayrıca fakir furaka biri de diğildi,işlemden sonra elini bile yıkama ihtiyacı duymadan arkadaşıyla karşılıklı sigara içtiler,sonra arkadaşına birşey alması için para verdi...Yakışıklı bakımlı bir beydi,ama içinden ne çıkmıştı anlamadım,görgüsüzlük mü,sapıklık mı yoksa normal de ben şaşırdım:)

her zaman yapacak bir şey vardır, en azından önününe durarak perde olup varsa yanlış
toplumun görmesini engelleyerek yozlaşmanın önüne geçebilir ve burada deşifre etmezdiniz.

ama yinede gerçek güzeldir yazılmaya değer derim...

Kimseyi deşifre etmedim.İsim yok resim yok,sadece olay var :) O zaten sokakta kendini deşifre ediyordu.Ben sadece sordum,sizin için uygun mu değil mi?

Cok acilse uygun.bunun disinda denizde yuzerken yapilabilir:)))

yanılıyorsunuz bu arkadaşlar TAKsız işeyemiyor yani espiri traji komik olmuş

Dağ başı değil İzmir'in göbeği ve WC 100 lerce...

Erkeklerin bir çoğu öyle çişleri geldi mi ağaç, duvar, apartman boşluğu farketmiyor işlerini hallediyorlar. Tabiki abes bir durum, hiç hoş değil!

Sıkışmıştır adam tekerlekli sandalyede özürlü wc si yoksa adam ne yapsın.Bastonla yürüyen olsa yadırgardım normal wc de de bu işi yapabilirdi.Adamın hatası frikik vermiş ,göstere gösterede yapılmamalı tabiki.Bu çiş başlıkları çok güncel oluyor bakalım sonu nereye varacak :)

Üst Alt