Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Sol 23 db, sağ 26 db hafif kayıp için oran verilir mi?
İşitmeniz normal sınırlarda... özür oranı verilemez.
Ayrıca baktığınız tablo desibel-özür oranı tablosu değildir. İşitme engeli yüzdesi tablosudur. Yani sizin sağ kulaktaki işitme engel yüzdeniz 0-1.7 arasındadır. Bunun karşılığı da sıfır eder.
HZ değerlerine göre hesaplamayı az çok söktümde, sadece DB değerleri ile hesap nasıl yapılıyor, anlayamadım.. Anlatabilir misin? Sol 23 db, sağ 26 db bu nasıl hesaplanacak?
Aslında 500, 1000 ,2000, 4000 hz deki değerler lazım ancak verilmemiş. Ben de arkadaşın verdiği değeleri ortalama olarak düşünüp gerekli sağ ve sol toplamları bulmak için;
Sağ : 26x4 = 104
Sol: 23x4 = 92
Bu değerlerle bir yaklaşım deniyoruz. Tabii bu toplamlar sadece bir tahmin.
Gerekli sağ ve sol toplamlar dört ayrı frekanstan hesaplanıyor. Bu değerleri bilmediğimizden verilen değerle aynı olduklarını düşünüyoruz. O sebepten 4 ile çarpılıyor.
Anladım, "Tablo 3- İşitme kaybının derecesine göre dört frekans için tahmini işitme eşik toplamı." tablosundaki gibi. Ben o tabloyuda çözememiştim.. Şimdi oldu.. Teşekkür ederim..