Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol 50 db sağ 48 db işitme kaybıyla askerlik yapar mıyım?

karadeniz02

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
selamlar özellikle oturan boğa kardeşimize selamlar,
ben 1998 yılından beri işitme sorunu çekmekteyim.o zamanlardaki işitme sonuçları 30db sağ sol 22db olarak bu sonuçu öğrendik askerlik için 2005 yılında yoklamaya gittiğimde devlet raporunu gösterdim ve beni SAMSUN askeri hastaneye gönderdiler teste falan girmedim orda devlet raporuma bakarak bişeyler söyledi tamam dedi kayıdı verdi elime çıktım A Grubu arızalı yazmış D.R :)

Şu ana kadar okul ile tecil ettirdim yaş 28 oldu 29 sonuna kadar olana kadar tecil edebiliyoruz amma velakin benim sorum ?
Şu anki işitme raporlarım sol 50db sağ 48 db olarak göstermekte.bu sonuçlar ile askerlik için başvuruda bulunacağım ve beyan edeceğim kimi insan yapmazsın yaparsın diyor siz tecrübeli olarak askeri hastaneye gitmeden yada giderek ne gibi bir sonuç alırım.
hastalığımın bir sebebi daha 2 yada 3 metreden kısık sesle konuşmada anlama zorluğu var.

cevap ve aydınlatmanızı isterim saygı ve sevgiler

Şu haller muafiyet sağlar:

B) 1. Bir kulak fısıltı sesini 3 (dahil) metreden (30 dB) mesafeden işittiği halde diğer kulağın fısıltı sesini 1 metreden daha az (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitmesi, tam sağır olması ya da tam sağıra yakın olması.
2. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 ilâ 2 metre arası (40-65 dB arası) mesafeden işitmesi.
3. Bir kulağın işitmesi normal olduğu halde diğer kulakta saf ses odyogramda konuşma frekanslarında total işitme kaybı veya 90 dB ve üzerindeki işitme kayıpları (Bu maddenin değerlendirilmesinde 100 dB seviyesindeki klik stimulusla yapılan işitsel uyarılmış potansiyeller (ABR) testinde cevap elde edilememiş olması şarttır).
4. İşitme kuvvetini, bu maddenin (A) diliminin (1) veya (2) numaralı fıkralarında belirtilen miktar kadar azaltmakla birlikte her iki kulakta 4000 (dahil) frekanstan itibaren 60 dB’in üzerinde nörosensoriyel işitme kaybı.
[...]
D) 1. Her iki kulağın fısıltı sesini 1 metreden aşağı (65 dB ve daha fazla) mesafeden işitecek olan ileri derecedeki sağırlıkları.
2. Sağır ve dilsizlik.

*Tek kulak 100 ve üzeri olması muafiyet sebebidir.

http://www.engelliler.biz/forum/ask...gim-duymuyor-askerlikten-muaf-olur-muyum.html

Üst Alt