Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol %70 sağ %40 işitme kaybı ve konuşma bozukluğu olan kişi yüzde kaç oran alabilir?

hamur

Üye
Konular
17
Reaksiyonlar
4
Merhaba arkadaşlar,

Bir arkadaşımın ablasında sol yüzde 70 sağ yüzde 40 işitme kaybı var. aynı zamanda konuşma bozukluğu var. engelli raporu alabilir mi? oran ne olur ? 40 a yakın olursa psikoloji den de belli bir oran alabilir herhalde ?

teşekkürler

odiyo testlerini burada yayınlamadan kesin bir şey söylenemez, ama iki kulağın tam sağırlığı durumunda %52 rapor verildiğinden hareketle 70 dB ve 40 dB kayıplara % 40 biraz zor gibi görünüyor.

peki konuşma bozukluğunun bir oranı var mı?

teşekkürler cevap için.

var ama doktorlar genelde dikkat etmiyor özellikle hatırlatmanız gerek rapora dahil edilmesini istemeniz gerek. genede verdiğiniz bilgilere göre 70 ve 40 db kayıp ile en az %40 almak zor ama nihai karar odyo ölçümüne göre verilir.

70 ve 40 dB için nasıl bir konuşma bozukluğu olabilir ki... konuşma bozukluğu sesleri hiç tanımayan tam sağırlar ya da tam sağırlığa yakın olanlar için dikkate alınır.. 70 dB ve 40 dB kayıp olan birisinin konuşma bozukluğu yaşadığını sanmıyorum...

istediği kadar sağır muamelesi yapılsın, ben sesleri duyuyorsam nasıl konuşma bozukluğu olur bende... ?? yıllar önce bilateral 108 dB işitme kaybım varken bile konuşma bozukluğum yoktu... iddia ediyorum 40 dB işitme kaybı olan birisinde konuşma bozukluğu diye bir şey olamaz...

güzel kardeşim 40 dB işitme kaybı orta derecede bir işitme kaybı bile değil.. yani bu kayıpla kişi cihaz olmadan bile duyuyor.. aşağıdaki tabloya bak 40 dB kayıp hafif derecede işitme kaybına işaret eder... diğer kulağındaki kayıp ne olursa olsun bir kulağında hafif derecede kaybı olan birisi için konuşma bozukluğundan bahsedemezsin..

51f6.jpg

Söylenildiği gibi bende bir şey anlamadım :)) grafiklerden.
Kulaklarım için verilen ölçümler şöyle yardımcı olursanız sevinirm. tşk.
sağ kulak kemik:70 db hava: 82 db
sol kulak kemik:63 db hava: 65 db
bu şekilde yazıyor. Bu ölçüm sonuçlarına göre oranım kaçtır. tşk

Kemik ve hava denen olayı anlamadım ben. Hangisini ölçü almam gerekiyor. 82 ye 65 mi yoksa 70 e 63 mü.
Tablolardan ve hesapdanda anlamadım :)
Siz bana diyemezmisiniz sizin özürlülük oranınız budur diye. Teşekkürler.

Hiiiç anlamadığım bir konu. Anlayan arkadaşlarımız yardımcı olabilir mi lütfen?

Üst Alt