Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite engelliyim. H sınıfı ehliyetim var. ÖTV'siz araç raporu..?

nur sayar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
merhaba @GoXEI benimde sol alt ekstremit polio sekem var,ehliyetim h sinifi emeklilik icin yeni rapor aldim %58 vergi indirimim onaylandi emekli oldum,ayni raporla arac almam mumkunmu ama uzerinde buna dair bi not yok,ne yapmam lazim ehliyette otomatik vitesle kullanir yaziyo,cevaplarsan sevinirim.

nur sayar

Üzerinde "özel donanımlı araç kullanır" ibaresi olan ve oran bulunan engelli sağlık kurulu raporunuz olacak.
Bir de otomatik vitesli araç kullanmanız gerektiğine dair kısıtlama kodu içeren sürücü belgeniz.

Bu iki rapor ve ehliyetle otomatik vitesli aracı ÖTV-MTV istisnası ile alabilirsiniz.

OturanBoğa bende sol diz ve sol el 3 parmakta kısıtlama var fakat heyette ötv değerlendirilmedi. Daha sonra sağlık il müdürlüğüne itiraz ettim ama ilk önce defterdarlıkta engelli biriminde elimdeki engelli raporu ile araç alıp alamayacağımı sordum ve alabileceğim söylendi. Bunun üzerine Aile hekiminden uzman ortopedi doktoruna sevk aldım devlet hastanesinde ücretli muayene oldum ve doktor komisyona sevk etti komisyondan gerekli kodları alarak ehliyetimi değiştirdim 102 78 47 kodları verildi. 1 hafta sonra aracımı aldım.bu şekilde de denemekte fayda var ama ilk önce mutlaka vergi dairesinde araç alım kısmındaki görevli arkadaşlara danışmak lazım olmadı özelge talep edilebilir.

Evet ama şuan setbaşı vergi dairesinin içine taşındı hemen girişte engelliler birimi var oraya müracaat et

Üst Alt