iyi günler geçen hafta babam diyabet hastalığına bağlı sol bacağı diz altından ampute oldu. annem için bakım aylığı bağlatmak istiyoruz mümkün müdür acaba?
Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.
Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.
@-mka
Bahsettiğiniz ögv özel gereksinimi var şeklindeki tanımlamalar 18 yaş altı çocuklar için geçerlidir.
Yetişkinlerde bu tanımlama, Bagimlilik değerlendirmesi - 1. Bağımsız 2. Kısmi bağımlı 3. Tam bağımlı şeklindedir.
ayrıca yeni raporlara böle yazmıolar üste yazdıgm şekıl yazıolar ve eskının ağır engellısıne denk gelen tam bağımlı kısmının başlangıcını da yazdım (Çok ileri düzey özel gereksinim %70--79 oran olarak kabul edilir ve ağır engelli kapsamı burda başlar.)[FONT=sans-serif]Engelli kişinin sağlık raporunda ağır engelli yani Tam Bağımlı kısmının işaretli olması gerekir.[/FONT]
Bu sadece ÇÖZGER için geçerli, erişkinler için engellilik sağlık kurulu raporlarında bu "tam bağımlı" , "kısmi bağımlı" , "bağımsız" şeklinde belirtilir.ayrıca yeni raporlara böle yazmıolar üste yazdıgm şekıl yazıolar ve eskının ağır engellısıne denk gelen tam bağımlı kısmının başlangıcını da yazdım (Çok ileri düzey özel gereksinim %70--79 oran olarak kabul edilir ve ağır engelli kapsamı burda başlar.)
Ankyra arkadaşımzın söylediğiüstadım emekli maaşına 4 tane kredi kullanılmış ve hepsi kesintide ev kira ve 5 kuruş gelirleri yok sizce ankarada başka hastanede tam bağımlı ibaresi almak mümkün olabilirmi?
2022 maaşı oluo.ebm olmadıgı için bundan faydalanın dıo bunun için raporun %70 olması şart değil 40 de yeterli ama 40 ila 70 ve üzeri aynı mıktarda almıo bunu alabılmenız için gelir şartının tutması gerek.kredı borcu yüzünden heç bi gelirin olmaması devleti ilgilendırmıo.sadece kırada olanların emsal kıra bedelı gelırden düşülüyo. 2022 de gelir sınırı 703 tl oldu sanırım.siz hanede kaç kişi isenız adı ne olursa olsun tüm gelırlerınızı toplayıp bölün .kırada imişiniz bundanda emsal kıra bedelını düşün ve çıkan sonucu hane kişi sayısına bölün çıkan mıktar 703 den az ise 2022 maaşına başvurun[FONT=sans-serif]%70 üzeri engelli maaşına başvurabilirsiniz ama emekliliği ne durumda bilmeliyiz.[/FONT]