Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite için B sınıfı ehliyetimi aldım. ÖTV'siz araç için ne yapmalıyım?

bayram

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
selam arkadaşlar

Ben 4 ay önce B sınıfı ehliyet aldım ehliyet icin ilce hastanedeki ortopedi uzmanından otomatik ve manuel ara kullanabilir diye rapor aldım (bu arada bence 100/40 ortopedi engelim var sol alt kısım palio sekeli ve motor kaybı vs vs var tam hatırlamıyorum)

ben şimdi ÖTV siz araba almak istediğim zaman nasıl bir yol izlemeliyim ?

Bana sıralı bir şekilde adımları anlatırmısınız ?

B sınıfı ehliyeti değiştirmek

Selam arkadaşlar bende sol ayaktan palio sekeli ve motor kaybım var engel oranım %40 .

manuel araç sürücüsüyüm ve B sınıfı ehliyetim var. Ehliyet için hastaneden rapor aldığım zaman manuel ve otomatik araç sürebilir diye verdi öyle ehliyete başvuruda bulundum emniyettende problem olmadan ehliyetimi almış bulunuyorum.

şimdi ötvsiz araç için başvuruda bulunduğum zaman alacağım raporda da MANUEL ve OTOMATİK araç sürebilir diye rapor alabilirmiyim.

bayram

Manuel vitesli araç sürebilecek kişiler ötv'siz araç alamaz. Manuel vitesli araç olacaksa bunda mutlaka özel donanım bulunmak zorunda. Ehliyetiniz şu haliyle sorun çıkartır. Ehliyette hangi kodlar var?

mevcut kodlar F B B1 M YAZIYOR 4 teker

evet arkadaşlar bu kodlara sahip birisi aynı ehliyet ve rapor ile ötvsiz araca başvurabilirmi

bayram

Kodlar ehliyetin arkasında sol altta 12. kısımda oluyor hocam. Orada hangi sayilar var onlar lazım.

bayram ÖTV'siz araç alamazsınız özel donanım için kodlar verilmemiş size. İl sağlık müdürlüğün rapora ne yazmış şunu detaylı anlatın yardımcı olalım size

bayram

78, 102 vb. kodlar yoksa araç alımında işe yaramaz o ehliyet

Ehliyet Kodları acil yardım arkadaşlar

Selamun aleyküm arkadaşlar, Forumda o kadar çok konu açılmış ki bu ehliyet kodları hakkında kafam karıştı,

1 -) Benim engelim sol bacak palio sekeli %40 .
2- ) Normal B sınıfı ehliyetim var.
Şimdi benim kafamı kurcalayan sorumu yazacağım , rica etsem benim ile aynı durumda olup (Sol bacak+ B Sınıf ehliyet sahibi )araç alan arkadaşlar ile konuya hakim arkadaşların cevaplaması.

Yapmam gerekenler nelerdir adım adım ?
Ehliyetime sadece 10.02 yazdırsam otomatik araç alabilir miyim maliye ve trafik sorun çıkartır mı, 78 kodu olmazsa sıkıntı doğar mı ?

Cevaplarınız için Şimdiden teşekkür ederim arkadaşlar pazartesi işlemlere başlatacam

bayram

10.02 de 78 de yazılsın derim. 78 olmadan muafiyet verilmeyecektir.

OturanBoğa haklısınız da değerli hocam 10.02 Otomatik araç ile 78 kodu aynı şey değilmi ?
10.02 ile istesem kardeşime ait manuel de sürebilirim sanırım ama 78 kodu bunu yasaklamıyor mu ? sadece 10.02 ile muafiyet verilmeme gerekçeleri ne olabilir ? 78 kodu benı manuelden men eder

ehliyet değişimi ve rapordaki kutucuklar acildir

ehliyet değişimi için sağlık ocagından devlet hastanesine sevk edildim ordaki ortopedi doktoru rapordaki kutucuklardan 1 1 . grup sürücü olur işaretlemiş şimdi il sağlık komisyonuna gitsem o şekilde sorun çıkarmı acildir

abim doktor 1. grup sürücü olur kutucugunu işaretlemiş onun yerine benı il sağlık komisyonuna sev etmesi gerekmezmiydi. şimdi o kutucuk dolu diye komisyon sorun çıkartmaz mı ?

Son düzenleme:
bayram

il sağlık komisyonuna sevkle gidebilirsin tabii ki. Neden sorun olacağını düşündün anlamadım?

OturanBoğa
Sanırım bayram arkadaşı komisyona sevk etmeden direkt 1.grup sürücü olur deyip raporunu kapatmış.

bayram
Ehliyet yönünden sorun olacağını sanmıyorum, nihayetinde uzman doktor görmüş ve kararını vermiş.
Ama bu şekilde ÖTV muafiyetli araç alamazsınız.

Ufukalp hocam yeniden sağlık ocağından başvuru alıp komisyona sevk etmesini isteyeceğim

bayram
ÖTV muafiyetli araç almayı düşünüyorsanız kesinlikle komisyona sevk edilmenizi sağlayın. Aksi halde ÖTV muafiyetli araç mümkün değil.

bayram benim anlamadığım siz sol alt polio sekeli olup nasıl manuel vites araç kullanıyorsunuz ? debriyaja nasıl basabiliyorsunuz? bende sol alt polio sekeliyim ama asla debriyaja basamıyorum zatende polio sekeli olanlar debriyajı kullanamıyor olması gerekir .aksi halde zaten ötv sis araç alamazsın . kod olarakta bende sadece 78 var ve bu kod olması gerekir sadece 78 yeter.çünkü kimlik dairesi il sağlık müdürlüğünün verdiği rapora bakıyor sadece 78 kodu varsa ve poli sekeli ile birlikte uygun tanım yazılmışsa onlar açısından bir sorun yok maliyede senin sağlık raporuna bakıyor eğliyetinde de 78 kodu varsa onlar içinde sorun olmuyor

Mehmetyilmaz ben basabiliyorum kısada değil bacağım futbolda oynayabiliyorum sadece ayağımı kaldıramıyorum bacak ince sadece be sınıfı ehliyetim var

bayram ozaman ayağında güç olduğunu anlarlarsa bilmiyorum nasıl olur ama belkide size engelli ehliyeti vermezler bilemedim şimdi.
ama eğer verirlerse yukarıda dediğim gibi 78 kodu olması gerekir çünkü bende sadece 78 var bu yeterli.

selam arkadaşlar bugün sağlık kurul raporlarımın ikiside cıktı rapor oranım düştü sol bacak palio sekeli .30 verdiler. il saglık ta 102, 10,2 78 ve 47 verdi, maliyede özelgeme olumlu cevap verdi. arac alımı için engel kalmadı şükür. arac almak için biraz bekliyecegim

Selam arkadaşlar ben yeni üyeyim.benim hastalığım çift taraflı Palio sekeli.H grubu ehliyet im var.B, engelli ehliyet,e çevirmek için başvurdum.birinci grup sürücü olur.raporu verildi.itiraz ettim.oda aynı.tavsiyelerinizi bekliyorum.normal araç kullanamıyorum.ilsaglik komisyonları muayene etmeden karar veriyorlar.

Bz34
engelli sürücülere zaten 1. grup sürücü olur sürücü olur raporu veriyorlar. kurula sevk etmeden mi 1. grup sürücü olur dediler. detay verirseniz daha net cevaplar verebiliriz

Cevap için teşekkürler.hastahane raporu 1, grup verdi.il sağlık müdürlüğü.2, grup sürücü .olur diyor.

Selam bayram bey ,tebrikler,bende de sol alt ekstremite polio var.bugün H sınıfı ehliyetimi değiştirmek icin nörolog ve ortopedist muayenesiyle komisyona sevk ettirdim.komisyonda sizdeki kodların yapılmasına dikkat edeceğim.heyet raporu icin gelecek hafta başvuru yapacağım o aşama icin önerileriniz varmi,bide sonraki aşama maliye ve ozelge hakkında bilgilendiriseniz sevinirim

Üst Alt