Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite kısıtlılığı ile araç alımında ÖTV istisnasından yararlanmak..?

ayaydogan

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Ben daha once gecici olan engelli raporumu surekli yaptim.
%18 ftr sol ayak alt ekstrimite bozuklugu
%20 psikyatri
%4 kbb
toplam engellilik orani %43 ben bu rapor ile nasıl otv muavifiyetli engelli arac alabilirim
oncelikle il saglik konusyonunami gitmem gerekli
Bana lutfen yardimci olabilirmisiniz

Yeniden rapor alman gerekir. Yeni rapor için önce il sağlığa başvurcan sonra onlar seni hastaneye yönlendircekler orda yeniden doktorları geziceksin sonra heyet ötvden yararlanıp yararlanmadığını söyliyecekler. Ama başvururken ötv indiriminden yararlanmak istiyorum diye belirtceksin.

Psikiyatriden nasıl % aldın ? Bana 2 sene seni muayene etmeden sana oran vermem dedi psikiyatri.

psikiyatriden daha once sureli rapor vardi o yuzden verdi
mesela simdi yeni rapor daha dusuk geldi o vakit ne olacak peki

Ortopedik bir sorunun varsa yüzde nin düşmesi önemli değil ama ortopedik engel dışındaki engellerde %90 sınırı var zaten.

Psikiyatri özel olabilirmi ? Yoksa devlette olma şartı varmı ?

Engelli arac alımı

Arkadaslar bana yardımci olabilirmisiniz.
Ben bugun heyette ortopedi ye girdim doktor daha once %8 olan sol ayak engelliligimi bu sefer %4dusurdu simdi şunu sormak istiyorum.
Ayrica fizik tedavide %18 idi oda sol ayaktan tek kotuk degnegi ile yuruyorum onada tekrar yarin girecegim
Toplamda diger hastaliklar ile %52 engel var bu rapor ile arac alabilirmiyim.
Diyelim raporu bu hafta aldim bundan sonra ne yapmam gerekli ehliyetim icinde ayricami heyet girecegim?
Doktor bana once engelli ehliyetin olmasi gerekli dedi yoksa bu heyet raporu ile arac alamazsin dedi dogrumu?

Aile hekimine gideceksiniz o sizi engelli ehliyet alımı için ortopedi doktoruna sevk edecek

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

Üst Alt