Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite kısıtlılığından araç raporu aldım. Şimdi ne yapmalıyım?

uyuyanhoca

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Hayırlı günler arkadaşlar babamın sol bacağındaki 4 cm kısalığından dolayı ötv muhafiyeti için başvurduk raporumuzu bugün aldık terbitatsız otomatik vites kullanabilir olduğuna dair. Şuan da b sınıfı ehliyetimiz var burdan sonra nasıl bir yol izlemeliyiz. B engelli sınıfına nasıl geçebiliriz

alagoz

Sürücü belgesi için uzman hekimden rapor -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile sürücü belgesini yenilemelisiniz. Ehliyetinize sol alt ekstremite kısıtlılığını gösteren kısıtlama kodları eklenir.

Bu ehliyeti aldıktan sonra araç raporunuzu da alıp araç alabilirsiniz.

b sınıfı ehliyetim vardı,2yıl önce sol ayak triple artrodez ameliyatı oldum.ehliyetimi b engelliye çevirmek için aile hekimi_uzman hekim(ortopedi)_il sağlık kuruluna sevk oldum.30.01.2019 da kurula girdim.bugün raporum geldi.102-47-78 kodları verilmiş.karar kısmına 10.02 yazılmış.bu raporla ötv den yararlanabilir miyim,yoksa devlet hastanesi sağlık kurulu engelli raporu almalı miyim?

alagoz öncelikle hayrlı olsun,benım de sol ayak bileğimde problem var,gaziyim,ben önce H sınıfı ehlıyet ıcın basvrdum,sizde önce hastaneye başvurmussunuz.
Morton Noroma hayrlı olsun size de şimdi sıra hastaneden rapor almakta

Sayın alagoz ehliyetinizi yenilemeniz gerekecektir. Aile Hekimliği > ortopedi doktoru > İl Sağlık Müdürlüğü kurulu şeklinde devam ediyor sıralama. Ehliyetinizi uygun kodlar ile birlikte aldıktan sonra aracı almadan önce bulunduğunuz ildeki vergi dairesinden aracı alıp alamayacağınıza dair özelge talebinde bulunmanızı tavsiye ediyorum.

Raporumuz doğru mudur?

Arkadaşlar raporu bugün aldık rapor ve ehliyetimiz ile bayiilerie başvurmamız yeterli midir?

raporun resmini cekip koysanız gerekli yerleri kapatarak güzel olur

benim de raporum geldi ama buraya yüklemeyi bilmiyorum,bilgisayarım da yok.

Hayirli olsun,Allah kaza bela vermesin

Üst Alt