Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite rahatsızlığımdan % kaç oranında rapor alırım?

volvo

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
öncelikle herkese iyi akşamlar ben sene 99da iş kazası geçirdim benim raporumda trafık kazası olarak göstermiş doktor sol alt eksremıte ve pelvıs kırıgı mevcut kalça bolgemde 8 kırık ve suni damar takıl 99 yılından berı hiç vergi indirimi için müracat etmedım doktoruma sordum benim bu sakatlık iş kazası ile oldu dedim ama bana farketmez o yıllar ole idi dedi peki dedim vergi indirimi için heyete girdim şimdi raporumun oranı.nı bılmıyorum ama iş kazası ile trafık kazası onemlimi sizce bana yardımcı olursanız sevırım iş kazasın dan sonra gecen yıl 13 sene yüklü kamyonun altında kaldım ne şöförden nede patrondan şikayetci oldum raporumda anlayan varsa şayet lütfen cevap beklerim pelvis fraktürü+sol iliac ven laseryonu oluşmuş ve ayrıca akut böbrek yetmezliyi oluşmuştur ve inferior vena cava-sol commen iliac ven arasına 8mm dacron greftle vena venöz greft interpozisyonu yapılmış bunu doktor dılınden anlayan varsa anlatırsa sevınırım ve ben %kaç alırım saygılarla

İş kazası nedeniyl sürekli iş göremezlik geliri alıyor musunuz?

_______

Sakat statüsünde sayılmak için rapor alırken iş kazası ya da trafik kazası olup olmamasının hiç bir önemi yok. sakatlık oranı cetveli'ne göre işgücü kaybına neden olan durumlar tespit edilir, her biri için ayrı ayrı oran belirlenir, sonra bunlar balthazard formülü ile toplanarak toplam işgücü kaybı oranı bulunur.
Eğer bu oran % 40 ve üzeri olursa, sakat statüsünde sayılırsınız ve erken yaşlılık emekliliği vb. haklardan yararlanabilirsiniz.

Durumunuzun bu oranda rapor almanızı sağlayıp sağlamadığını bilemiyorum.

Üst Alt