Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite rahatsızlıklarımdan yüzde kaç oran alabilirim?

Xyron

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben doğuştan engelliyim. Bugün Bakırköy Dr Sadi Konuk hastanesinden %20(yuzde yirmi) oranında raporumu aldım. Ne yapalım deyip dönüyordum ki bir arkadaşla tanıştım o da %20 alabilmiş ancak elinde daha önceden Marmara Üni. Hast. aldığı %40 lık rapor ile erken emekli olmuş. Benimde kafam o an karıştı. Sorum şu özürlülük cetveli ve talimatlar değiştiği için artık bu oranlar normal midir yoksa başka hastaneden şansımı değerlendirmeli miyim? Aşağıa raporda belirtilmiş rahatsızlıklarımı yazıyorum sizce benim oranım kaç olmalı? İlgilenen arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

1-Sol opere gelişimsel kalça diplasizi.
2-Sol diz hareketleri kısıtlı.(en fazla 25 derece bükülüyor bu benim verdiğim ek bilgi)
3-Sol alt ekstremitede atrofi mevcut.
4-Sol ayakta pes cavus deformitesi.
5-Sol alt ekstremitede 8cm kısalık mevcut.
6-Hafif yürüyüş bozukluğu mevcut.

Son olarak sol alttan bahsetmiş hep alsında sol üstede zayıflık mevcut buna değinilmemiş.

Sizin rapor oranınızı belirlemek için, sakatlık oranı cetvelinden tablo 3.4'de bakılır.. Rapor oranınız çıkmamış, tekrar yazar mısınız?

Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları.

Hastalık Derecesi hafif:
A: Alt ekstremite deantaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi:% 8
B: PozitifTrendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti:% 12
C: Hasta (a) ve(b)şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya bastonkullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor):% 18
D: Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır:% 18

Hastalık Derecesi Orta:
E: Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 24
F: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 36
G: Hasta tek baston/tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği –ayakortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır:% 42
H: Hasta iki bastonveya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır:% 48

Hastalık Derecesi Ciddi:
İ: Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 60
J: Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 72
K: Çift taraflı altekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya ikikoltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır:% 84
L: tekerlekli sandalyeye bağlı:% 96

Yuzde yirmi. Tablo icin tsk ama ben tam olarak yuzdemi hesaplaymadim. Yardimci olursaniz sevinirim.

Üst Alt