Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite sakatlığım mevcut. Ehliyet ve araç almak istiyorum..?

gürcan726

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
bulunduğum devlet hastanesi tam teşeküllü değil size özel mesaj yazmıştım cevaplamadınız burdan cevaplarsanız sevinirim kafam iyice karıştı

birde 5 yıl dolduktan sonra normal şekildemi satış yapılıyor?

ehliyet için aldığım raporda sol alt exritimde sakatlığı mevcut olup h ehliyeti alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir yazıyor bu bana yeterli mi...

gurcan726@hotmail.com
mesaj yazarsanız sevinirim bu sayfayı bulamam bir daha beli:=)

gürcan726

Raporun Engelli Sağlık Kurulu Raporu Düzenlemeye Yetkili Sağlık Kuruluşları Listesi'den birinden alınması lazım. Aksi halde araç alırken vergi dairesi, ehliyet alırken de emniyet sorun çıkartır.

Evet, 5 yılın sonunda hiç bir vergi ödemeden sıradan bir prosedürle satış yapabileceksiniz

Yeni rapora yazdıracağınız "sol alt exritimde sakatlığı mevcut olup h ehliyeti alabilir otomatik vitesli araç kullanabilir" ibaresi yine işinizi görecektir.

bende hakem heyet hastane raporu var kazadan dolayı dfakat benim sol ayağım doğuştan sakat bunu her ne kadar söylediysemde tiye almadılar neden derseniz benim sol ayak kazadan değil ondan sıkıntı var bende bu konuda benimle özellikle bülent e söylüyorum lütfen özel irtibata geçelim ben şuan istesem ötv siz araç alabiliyorum ama donanım lazım karım da oğlumda istemiyor gerçi en büyük sorun oğlum üni de okuyor oturanboğa senden ricamvar lütfen .....gurcan726@hotmail.com

gürcan726

Tereddüt edecek bir şey yok. Sol ayakta hareket kısıtlılığı olduğu, bu nedenle manuel vitesli araç kulanmanızın mümkün olmadığı ve/fakat otomatik vitesli aracı hiç bir özel donanım olmadan kullanabileceğiniz yönünde rapor alırsanız, otomatik vitesli aracı ötv-mtv istisnası ile satın alabilirsiniz.
Alacağınız aracı -istisnasız- herkes kullanabilir.

@OturanBoğa, bülent bey yıllar sonra selamlar saygılar 2015.2016 yıllarında doktor sizin sağlık sorunlarıınızı biliyor ise evet ama ben 2024 takıldım tekrar tek hekim kurul raporu istiyor teveruat çapası röntge emg mr tahlil kısıtlılk ile alaklı hangi çihaz ispatlayabilirse yoksa yok ..

Üst Alt