Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremite sakatlığında otomatik vitesli aracın ÖTV'siz alınabilmesi..?

CengoCenk

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar

Geçen yıl geçirdiğim bir trafik kazası sonrası oluşan sol alt ekstremite ile ilgili sakatlığım bulunmakta. Devlet hastanesinden il sağlık kuruluna sevkim gerçekleşecek bugün. Amacım otomatik bir araç alımı sağlamak.
Mevcutta ehliyetim var.

Ancak forumdaki yazılanları okuduğumda sol alt ekstremite ile ilgili artık ehliyette güncelleme yapılmadığı (eski ehliyet dilinde H sınıfı verilmediği) ve ÖTV muafiyeti verilmediğini öğrendim. Daha doğrusu "Özelge" prosedürüne gönderdiklerini söylüyor ilgili arkadaşlar sanırım. Ve bu özelge ile ilgili yanıtlarda aylar ile ifade edilen sürede geliyormuş. Gelen de olumsuz oluyormuş gibi bir izlenim elde ettim.*

Bu ne kadar doğrudur? İl Sağlık kurulundan ilgili raporu otomatik araç kullanabilir şeklinde alırsam prosedür nasıl işleyecek? Trafik? Geir İdaresi vs vs.....

Bilgili bir arkadaştan yardım ve yönlendirme alabilirsem çok sevinirim.

Şimdiden teşekkürler.

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

Engelli sağlık kurulu raporunuzu da aldıktan sonra bu iki raporla birlikte bulunduğunuz ildeki vergi dairesine özelge talebinde bizzat kendiniz bulunun. Evet uzun sürüyor fakat en azından garantilemiş olursunuz araç alımınızı

Ndr

Evet sizin yazınızı okudum. Çok geçmiş olsun. Gerçekten saçma ve bir o kadar da kötü bir akis yaşamışsınız. Umarım kısa zamanda çözümlenir.

Ben tüm işlemleri bulunduğum ilden yaptıracağım. O yüzden ilk seferde ozelge istemezse iş bitmiş demektir. Istenir se de bekleriz artık.

Bu arada 3 ay önce aldigim engel durumunu gösteren %18 oranlı raporum var. Ayrıca sağlık kurulu raporu almama gerek var mıdır?

SM-G965F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

CengoCenk

Araç alımı için "özel donanımlı araç kullanır" ibareli engelli sağlık kurulu raporu olmalı. Raporda sol alt eksteremiteye atıf olmalı ve oran bulunmalı

Ayrıca "otomatik vitesli araç kullanır" ibareli ehliyet de lazım. Eğer bu yoksa ehliyette, o zaman uzman hekim -> il sağlık komisyonu -> nüfus müdürlüğü süreci ile otomatik vites kısıtlama kodları içeren ehliyet almalısınız.

Sol Diz Altı Sakatlık Sonrası ÖTV Araç Alım Sorularım

Merhabalar

2 yıl önce geçirdiğim trafik kazası sebebiyle sol diz altımda 4 parçalı kırık sonrası platin yerleştirildi ve sonucunda his ve güç kaybı oluştu. Daha önce 2 defa il sağlık kuruluna gitmeme rağmen her seferinde bir kez daha muayne ve emg raporu isteyerek beni hastaneye yönlendirmişlerdi. Red gibi bir durum şu ana kadar oluşmadı. En son çekilen kalıcı emg sonucunda sigorta işlemleri için adli tıp üzerinden %20 oranında bir rapor çıktı. Rapor kalıcı sakatlık olarak verildi ve sol bacak his ve güç kaybı ile ilgili bilgileri de içeriyor.

Bu noktada ben bir kez daha il sağlık kuruluna gitmeyi düşünüyorum.

Sizlere sorularım;
1- Bu aşamada özellikle bir bilgi belirtmem gerekiyor mu? Ya da gitmeden önce ek bir işlem yapmalı mıyım?

2- Sağlık kurulundan rapor alırken "otomatik araç kullanabilir" bilgisini özellikle belirteyim mi? Ya da raporu alırken orada nelere dikkat etmem gerek. Yanlış işaretleme veya ibare için bir kez daha git gel olmasın.

3- Eğer olur da raporu alırsam sonrasında araç alımı için hangi aşamalardan geçmeliyim. Ehliyet değişimi vs (NOT: Mevcutta ehliyetim var. Sadece sol bacağımda his ve güç kaybı sebebiyle sakatlığım bulunmakta. )

4- Yakın zamanda bu şekilde başvurularda özelge istenmeye devam ediliyor mu? En son geçen yıl raporların çoğunda özelge talebi olmuş gibi bir intiba oluştu bende.

Ötv indirimi ile araç alabilmem için yardım ve yönlendirmelerinizi rica ederim.

NOT: Bu mesajı yazmamın en büyük sebebi; son dönemde soruşturmalarım neticesinde mevzuat vs sebebiyle işlemlerin çok çeşitli yönlerde sonuçlanabildiği yönünde. Örn: her şey tamamlanıyor sonrasında araç alınırken vergi dairesinden sorun çıkıyor, vergi borcu çıkıyor vs konular okuyorum internette. Açıkçası bu sebepten de çekingenim biraz.

Destekleriniz için şimdiden teşekkürler

Güzel günler dilerim.

Sol bacak ayak için otomatik vitesli araç kullanabilir. Ve otomatik vites özel tertibat olarak geçiyor. ötv muafiyetli araç alabilirsin

OturanBoğa

Bilgi için teşekkürler.
Ben şimdi ehliyet için il sağlık kuruluna giriyorum. Oradan olumlu çıktıktan sonra ehliyet işlemlerini başlatacağım. Bunun dışında anladigim kadarıyla bir rapor daha almam gerekiyor. Bu raporu nerelerden alabilirim? Raporun özel bir ismi var mı? Çok teşekkürler
Iyi günler dilerim

Üst Alt