Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremiteden bacağım ampute oldu. Ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir miyim?

remzi0049

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Evet arkadaşlar 4 yıl aradan sonra yine buradayım. (Önceki mesajım şurada) O zamanlar emniyet ehliyetimi H sınıfına dönüştürmek için beni hastaneye sevk ettiler.ozamanlar hastaneden değişmemeleri için rica ettim değiştirmediler diye onay verdiler.Yani E sınıfı ehliyetim elimde kaldı.Aradan 4 yıl geçti hastalığım tekrarladı sol bacağımdaki tümör nedeniyle Ampute edildi.Şimdi ötv indirimli araç almayı düşünüyorum.Zaten mevzuata sol bacağı olmayan otomatik araç alıp kullanabilirmiş.Ama engelli ehliyeti lazım.şimdi 4 yıl önce fırsat varken değiştirmediğim ehliyetimi mecburen değiştirmem gerekiyor.Eskiden değişim için süreç farklıydı.Şimdi nasıldır bilmiyorum.Birde benim aralık 2019 yılında 1 yıllık sağlık kurulu raporumda var üzerinde özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazıyor.Yani raporda hazır varken ehliyetimi değiştirmem lazım.Ehliyet süreci nasıl bana anlatırsanız sevinirim.Birde kodlar varmış özellikle bana uygun hangi kodlar yazılması lazım.Ötvsiz araç alırken maliyede sorun çıkmasın.Sevgilerle...

Merhabalar herkese iyi günler 50 gün önce sol bacağım tümör nedeniyle ameliyatla ampute edildi.Kasıktan itibaren sol bacağım yok.Daha önce aldığım 1 yıl süreli engelli raporum var.Raporumda özel tertibatlı araç alınabilir diye yazılıyor.Yani otomatik araç kullanabilirim diye.Fakat şimdi durumum değiştiği için raporumu yenileme gerek varmı zaten daha 5 ay süresi var hatta tekrar alırsam bu şekilde kurula girsem gerekiyormu yoksa protezimi bekliyelim .Ayrıca E sınıfı ehliyetim var eğer ötvsiz araç alırsam bunu mutlaka değişmem lazım diye düşünüyorum.Şimdi arkadaşlar bana bir yol gösterirseniz memnun olurum.
1-Ampute bacağımla şimdi yeni ehliyet için başvurabilir miyim.
2- Eski süreli raporumda özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi olmasına rağmen daha 5 ay süresi kalan raporumla Ötv siz araç alabilirmiyim.Yoksa yeni rapor alıp sonramı başvurayım.Sol bacakta ampute olmuş birine otomatik vitesli araç vereceklermi protez olmadan?.soruları cevaplarsanız memnun olurum.. sevgilerle..

remzi0049
Öncelik de çok geçmiş olsun.
1- Tabi ki başvurabilirsiniz.
2- Süreli rapor ile ÖTV muafiyetli araç almak, raporun bitiş tarihine 6 ay kalana kadar mümkündür, son 6 aya girdikten sonra o rapor ile ÖTV istisnası işlemi yapılmaz. o yüzden her durumda tekrar rapor almanız gerekecektir.
Sol bacak ampüte durumunda başkaca bir tertibata gerek olmaksızın otomatik vitesli bir aracı ÖTV istisnası ile alabilirsiniz, protez beklemenize gerek yoktur. Protez olsa dahi araç kullanırken zaten o ayağınızı kullanmayacaksınız.
Hem ehliyetinizi 78- otomatik vites kodu içeren B sınıfı ehliyet ile değiştirecek, hem de ÖTV için engelli sağlık kurulu raporu alacaksınız.

Ehliyetimi yeni değiştirdim.üzerinde 78 kod yazıyor bu kodla raporumla beraber ötvsiz araç için başvuru yapacam.Umarım bir sıkıntı çıkmaz

Arkadaşlar merhaba ben de yakın zamanda hem yeni engelli raporumu hem de yeni ehliyetimi aldım.
7 ay önce sol bacağım ampute edildi. Kısmetse ötv'siz araç için bayiye başvurdum. şimdilik bir şey istemedi araç gelince evraklarını hazır tut dendi bana.

Ehliyetimde sadece 78 102 ve 47 kodlar var.
Sağlık raporumda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerektirir" ibaresi yazıyor.
Bunlarla bayiye verecem bir aksilik çıkacağını zannetmiyorum. Zaten 78 kod yeterli benim gibi sol bacak olmayanlar için. 10.02 uyarlama kodudur. Yani aracın tanımıdır. Zaten raporda özel tertibatlı araç yazıyor. 2019 yılında yeni yönetmenliğe göre özel tertibatlı araç sınıfına artık otomatik vitesli araçlarda giriyor.

Ben başvuracam bu şekilde inşallah bir sıkıntı çıkmaz.

Merhaba raporumda sadece hareket ettirici özel tertibatlı taşıt kullanması gerekir.ibaresi var ÖTV den faydalanabilir miyim

Evet ehliyet için de kodlar yazılı bugün nüfusa gittim yenisi gelecek bi kaç güne

Ya vergi dairesi diyo.Sadece hareket ettirici akşamında özel tertibatlı taşıt kullanabilir yazması gerekli. Yani benim raporda akşamında ifadesi yok kabul olmaz mı ya çok saçma

Ebru38 evet artık raporlarda o ibare olması gerekiyor.Bence rapor için başvuru yapın yeniden almasını isteyin

Dün başvurumu yaptım bütün evrakları bayiye teslim ettim.Parasınıda ödedim adıma faturada çıktı.Dün maliyeye evrakları götürdüler.Nasip bakalım yakın zamanda aracımızı alırız.

Üst Alt