Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremiteden kısalığım var. B sınıfı ehliyet veriliyor olması doğru mu?

derler69

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Yaa b sinifi ehliyetim var engelli devlt memuruyum % 40 raporum var h sinifi ehlit almak icin heyete girdim heyet bana tekrardan b sinifi ehliyet alabilir raporu vermis bendeki raporda sol alt extremitede 11cm kisalik diyor ben bu rahatsizlikla h sinifi ehliyet alma hakkina haiz deilmiyim bu devlet hep isi neden. Yokusa surer allah askina

sol alt ekstremiteden 11 cm kısalığınız debriyaj sorununa işaret ediyor ve bu sorunu otomatik vitesli bir araç çözecektir. Ama size hangi akla hizmet "B sınıfı uygundur" denilir bunu da anlamak güç.. Yetkili hastanelerden birinden "h sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesl araç kullanabilir" ibareli bir rapor almayı deneyin..

zaten h sınıfı alablir otomatik vitesli araç kullanablir raporu almak için heyete başvurdum yine b alablir yazmışlar h için müraccat ediyorum b veriyorlar özür oranı 20 vermişler bundan dolayımı b oldu?

yanlışlıkla B yazılmıştır.doktorla konuşun düzeltecektir.H sınıfı alabilirsin

Saçmalık bence...ilk etapta banada B sınıfı verdiler.daha sonra itiraz ettim H sınıfı aldım.
benimde sol alt ekstremiteden 3 cm kısalık var.itiraz et H sınıfı alırsın.yalnız ehliyete kullandıgı cihaz bölümüne "otomatik vites" yazdır.
otomatik vites aparat yerine geçer ve engelli aracı olsun olmasın tüm otomatik vitesli araçları kullanabilirsin...

yanlışlık yok arkadaşlar h sınıfı alamaz yazmışlar rapora b sınıfı alablir otomatik vites araç kullanablir sankı ben b sınıfı ehliyetimle ona soracam otomatikmi alıyım yoksa manuelmı benim sorunum otomatik vites yazdırmak değil onu yazıyorlar her halukarda ama h ehliyet vermıyorlar ve doğal olarak ötvden flan yararlanamıycam problem orda

derler69

Aynı sorunları bende yaşadım doktorların sol ayakla ilgili uygulamaları bilmiyorlar.Sol ayakla ilgili talimat yazılarını bilgisayardan çıktısını aldım doktorlara gösterdim ikna oldular öyle rapor aldım H sınıfı sürücü olur otamatik videsli araç kullanabilir diye.Engelli oranı kaç olursa olsun önemi yok.Zaten otamatik videsli araç kullanabilir diye yazmışlarsa H sınıfı yazmaları gerek.Uygulama yazısını sağlık kurulu başkanına yada baş hekime göstererek düzelttirebilirsin ben böyle hallettim.Sürücü belgendede H sınıfı otamatik videsli araç kullanabilir diye yazdırman gerekir rapora göre kolay gelsin.

zaten milletin başına ne geliyorsa işinin gereklerini bilmeyen işgüzar insanlardan dolayı geliyor madem bu işi yapıyorsun usulu adabı neyse öğreneceksın kardeşim 15 milyar parayı benmı alıyorum her ay cebine indirirken iyi

raporda "otomatik vitesli araç" ibaresi varsa kesinlikle H sınıfı yazmaları gerekirdi..
çünkü B sınıfı ehliyet ile otomatik vitesli aracı ötv indirimli olarak alamazsınız..

yanlışlıkla H yazılacağı yerde B yazmışlar..

itiraz edin düzeltsinler...

ayrıca h sınıfı alamaz yazmışlar bi hata yok yani h sınıfı almaya hakkımız yok onlara göre ben bayburttayım bayburtta h sınıfı vermediği için sürücü kursları mecburen trabzonda heyete girdim itiraz etmek için bi daha trabzona gitmek lazım işyerinde izin almak sıkıntı oluyor ötvleri onların olsn

Üst Alt