Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ekstremiteden kısıtlılığım var. Araç almak için ille de özelge mi almalıyım?!

doctor

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

Ben yaklaşık 15 yıldır engelli aracı kullanıyorum sol ayağımda 22cm kısalık ve düşük bilek var ayrıca diz fonksiyonlarıda yok.

15 yılda 3 araba değiştirdim. 2 ay içinde tekrar aracımı değiştireceğim,

5 yıl önce almış olduğum rapor var otomatik vites kullanır raporu ve %40 oran yazıyor. H sınıfı ehliyetim var otomatik vites kullanır yazıyor ehliyette.

Bu durumda bende bizzat vergi dairesine başvurup sonucumu beklemeliyim yoksa eskisi gibi bayi halledebilir mi? Bayi hallederse 2-3 ay sonra vergi cezası gelir mi?

Sol ayak olmanız sebebiyle, mevzutta açık hükümler var. H ehliyeti de geçerliliğini yitirmediyse kullanabilirsiniz diye biliyorum. Ama hergün bir uygulama değişiyor. Benim normal ehliyetim vardı, bana yeni ehliyet al demişlerdi. Size de H ehliyeti yenile diyebilirler en kötü ihtimal.

Bayiler bu konuda uzman. Seçtiğiniz aracın bayisi ile bir görüşün. H ehliyeti kullanırız derlerse, sıkıntı olmaz.

Niye vergi borçu çıkarsınlar onu anlamadım?

Üst Alt