Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol alt ve üst ekstremite kısıtlılığında 47-10.02-35.04-104 kodlarla araç alımı..?

ahmet8081

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benimde ehliyetimde 47 10.02 35.04 104 kodu var ama saglık kurulu raporunda otomatik vites kullanabilir ozel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazması gerekiyormuş
raporumu yenileme amaçlı tekrar heyete girdim gün verdiler. otv siz araç alırmıyım,

sol el ve ayağımda sol hemiperazi sol alt ekstremite hastalıpı var 35.04 kodu oldugu için alamazsın diyor saglık kurulundaki arkadaşlar gib te yazan ifadeyi soyluyorlar (Direksiyona topuz takılması, engelin bulunduğu taraftaki silecek kolu, sinyal, cam silecek kumandası, dörtlü flaşör, ön-arka cam su fıskiyesi, korna ve kontak gibi düzeneklerin diğer tarafa alınması veya direksiyon simidine monte edilmesi ve benzeri tadilatların taşıtı hareket ettirici aksamda özel tertibat kapsamında değerlendirilmeyeceği) diyor yardımcı olursanız sevinirim tesekkür ederim

Aynı durumu paylaşıyoruz. Ben de burada konu açtım sonucu merak ediyorum. Çok araştırdım ve alacağımızı düşünüyorum.

Sana ötvsiz aracı aldıracak olan kod 10.02 veya 78 kodu. Bunlardan biri olmadan tek başına evet 35.04 kodu ile alamazsın. Ben böyle biliyorum.

@ahmet8081

Belirleyici olan şey manuel vitesli aracı özel donanım olmadan kullanıp kullanamayacağınızdır. Sürücü belgenize otomatik vites şartı konmuşsa, demekki manuel vitesli aracı kullanamazsınız, otomatik vites şart. Bu da aracı sizin için özel donanımlı hale getiriyor.

Eğer "özel donanımlı araç kullanmalıdır" ibareli, üzerinde oran da bulunan bir engelli sağlık kurulu raporu alabilirseniz, araç alımında pekala ötv-mtv istisnasından yararlanabilirsiniz

OturanBoğa

Vergi dairesi özel tertibatlı kullanabilir ibareside istiyor ama sol kola dair bir ibare göremiyorum ehliyettede 34.05 kodu var yarin heyete girdiğimde ehliyet raporunu da birlikte göstereyim mi

SM-G610F cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

ahmetlcn

Ötv için rapor alırken ehliyet için alınan raporu gösterip göstermeme sorusunun cevabını ben de merak ediyorum. Ben de haftaya ötv için rapor alacağım. Siz ehliyet raporunu gösterip göstermediğinizi ve sonucu buraya yazabilir misiniz.

Ben Ümraniye Vergi Dairesinde Nakil Vasıtalara ÖTV değerlendirmesiz, araçtan, ehliyetten bahsetmeyen ama üzerinde tanısı, oranı, ortopedik olduğu yazan heyet raporumla, ve sürücü raporumla gittim. Nakil vasıtalar şefi iki raporuma da baktı olur verdi. İtiraz eden olursa benim adım Kürşat, benimle konuştuğunu söyle, git ehliyetini değiştir işlemlere başla dedi. Ben de işlemlere başladım. Özrüm: Hemiparezi Sol Sekeli. Sol kol ve bacakta. Oran:32

Şimdi merak ettiğim başka bir konu var ve kimse cevap vermedi. Ötv hesaplama robotu ile liste fiyatı128.000 tl olan araç %60 ötv indirimi ile 80.000 tl olurken bayi %50 ötv indirimi yapıyor ve 85.000 tl olur diyor. İtiraz edince de ötv indirimi aracın ham fiyatının üzerinden hesaplanır diyor. Engelliler.gen.tr ötv hesaplama robotunun altındaki açıklamalar böyle değil. Hangisi doğru? Biri buna cevap verebilir mi?

baydanis [SIZE=3]Ötv hesaplama robotundaki yaptığın hesap aracın ham fiyatı ama
bayi bu fiyatın üstüne kar acı ile fark koyabilir 3-5 bin tl .
burda senin bayi ile arandaki pazarlığa bakar ve sen ne kadar bu fiyatı çekebilirsen artık.
[/SIZE]

hesap doğru 1 ocaktan itibaren ötv matrahlarında değişikliğe gidildi. 128.000÷1.5=85.333tl çıkıyor bayinin hesabı doğru.

@_MUSTAFA
Bayi direkt liste fiyatından hesapladı. Normal indirim pazarlık olmadan bu fiyatı verdi.

gestapooo
Sorun hesaplamada değil. Liste fiyatı 128.000 tl olan aracın indirimi %50 üzerinden mi olur yoksa %60 üzerinden mi olur. Sorun bu. Robotun altındaki ifadelerde robota liste fiyatını girin diyor ve açıklamaya göre 128.000 tlde ötv oranı %60 oluyor. Liste fiyatını ve oranı da % 60 girince evet 80.000 çıkıyor. O zaman robot yanlış mı çalışıyor yoksa alttaki açıklamalar mı yanlış?

robot eski matraha göre hesaplıyordur, 1 ocaktan sonra 79.999 tl ham fiyatın üstündeki 1.6 otomobillerden % 60 ötv alınıyor.

@baydanis Vergi Daireleri arasında görüş farklılıkları var ve bende şu aralar araç alma peşindeyim bir arkadaş daha senin gibi yapıp denizlden kalkıp istanbuldan almış aracını..

Benimde ehliyetim de 47 102 10.02 ve 78 kodu yazıyor. Engelli sağlık kurulu raporumda da sol kalça ankiloz ve sol alt extremite de kısalık mevcut, sağ dizde menisküs mevcut ifadeleri yazıyor.. ve bununla ilgili olumlu özelge görüşleride mevcut GİB' de, ancak Antalya Vergi Dairesi raporumda ki sağ diz ne diye soru soruyor ve aynı raporu Ankara Vergi Dairesine gönderiyorum olur alabilir diyor Böyle bir saçma iş işte.. İşi bilmeyen memurları koymuşlar bizleri uğraştırıyorlar açıkçası olan bizlere oluyor.. Hayırlı uğurlu olsun...

gestapooo

Hadi bahsetriğimiz robot eski. Başkalarına ait olan 2018 güncellemesi olduğu söylenen robotlarda da aynı açıklamalar var. Bir yanlışlığı herkes doğru sanıp kopyala yapıştır yaptı o zaman

Alabilirsin. Benim de sol kolumdan özürüm var 2015 yılında hastaneden otomatik vites araç kullanır diye rapor aldım ve otomatik vites o yıl çıkan bir kanunla tertibat yerine geçtiği için tertibatsız otomatik vites aracımı ötv muhafiyetli olarak aldım.

Drl85

Sol kol için tertibatsız otomatik vitesi istanbulda vermiyorlarmış. Vites topuzu ve sinyal kolunu sağ tarafa alan aparat kodlarını yazıyorlar. Ben de tertibatsız olmasını isterdim ama olmuyor. Burası Türkiye maalesef uygulamalar ilden ile değişiyor.

10.02 kodu tertibatsiz otomatik vitesli arac kodudur
sol alt ekstremite senin işine yarar.
Biz ötv den yararladik
Ama sol üst ekstremite hemiperazi tertibat gerekiyormuş diye mtvden sıkıntı çıkarabilirler
Genede şansiniza iyi birine denk gelirsen sorun olmayabilir.

Ötv den faydalanirsin ama mtv de sorun cikarmazlarsa iyi biz ayni durumdayız 15 aydır mtv için uğraşıyorum

Kardeş anladığım kadari ile ÖTV muafiyetli aracınızı almışsınız hayırlı olsun
Benim öğrenmek istediğim bende sizin durumunuzdayim bende otomatik vitesli araba aldım fakat MTV den sorun yaşadım
Siz MTV den yararlanabildiniz mi vergi dairesi sorun çıkarmadı mi?

Ötv, ehliyet, araç değerlendirmesiz engelli sağlık heyet raporu ile 03.02.2018 tarihi itibariyle sorunsuz şekilde süreç tamamlanmış ve araç teslim alınmıştır. Otomatik vites+sinyali sağa taşıyan kol+direksiyon topuzu takılmıştır. MTV'den de muaf durumdayım. Bunların hepsini araç bayii halletti, ben sadece ücretlerini ödedim. Herkese çok teşekkürler.

Üst Alt