Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağı ampute edilmiş babam ehliyet ve ÖTV'siz araç alabilir mi?

sbrsti

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba, babamın h sınıfı ehliyeti var. %72 engelli raporu mevcut ama raporunda otomatik vitesli-tertibatlı araç kullanabilir vs yazmıyor.(babamın sol ayağı ampute edilmiş durumda) biz ötvsiz manuel araç alabilir miyiz? alabilirsek aracı kimler kullanabilir? internette araştırdım. herkes farklı bir şey söylüyor ayrıca mevzuat değişmiş. kafamız iyice karıştı. en son güncel bilgiye nereden ulaşabiliriz.

Kafan hiç karışmasın sol ayakta amputasyon varsa ötvsiz araç alabilir ama otomatik vites ben aynı durumdayım ikincisini aldım

peki bu aracı herkes kullanabiliyor mu?

manuel alamazsın otomatik alabilirsin artık sanırım herkes kullanabiliyor eğer hareket etirici aksamında herhangi bir değişiklik yapılmayan araçları

Bunun için öncek rapor alacaksın sol alt ekstremitedeki problemini yazan sonra kısıtlama kodları bulunan ehliyetinide alacak. Eğer vergi dairesi memuru pislik yapıp özelge talebinde bulunmazsa hemen alablirsin isterse birde özelge cevabını bekleyerek gelince alabilirsin.

Üst Alt