Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağı kullanmayı gerektirmeyecek özel donanımlı araç ve ÖTV..?

mescioglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar öncelikle bu siteye yeni katıldım adım mehmet burada cok faydalı bilgilere ulaştım herkezin eline ve yüregine saglık.

(h) sınıfı ehliyetim var. raporda sol ayagını kullanamayacagı şekilde tertibatlı arac kullanabilir diyor.
devlet hastanesinden iş icin aldıgım %44 raporum var fakat ankaraya müracat etmedim yani vergi indirimim yok
bu raporlarla nasıl arac alabilirim ötv indirimli arac alabilir miyim.

saygılarım la. iyi calışmalar.

Sol ayağından sakatlığı olan kişilerin önünde iki seçenek var:
1- Hiç bir özel donanıma ihtiyaç duymadan salt otomatik vitese sahip tüm araçları kullanmak (vergi istisnasından yararlanmamak): http://www.engelliler.biz/forum/oze...arsa-tum-otomatik-araclar-kullanilabilir.html
2- Gaz-fren elle kumandalı özel donanıma sahip araç kullanmak (vergi istisnasından yararlanmak)

Elinizdeki raporla 2. seçenekten yararlanabilirsiniz.
Yok, ben kullanacağım araçlarda kısıtlamam istemiyorum, tükürmüşüm vergi istisnasına, derseniz, o zaman "otomatil vitese sahip otomobillleri hiç bir özel donanıma ihtiya. duymadan kullanır" ibareli yeni rapor almalısınız. Bu raporu emniyete götürürp sürücü belgenize/dosyanıza işletmelisiniz....

Üst Alt