Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağı topuğuna kadar ampute olan babamın ÖTV'siz araç alma şartları nedir?

jokerinoglu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. babamın sol ayağı, topuğuna kadar ampute. (sadece sol ayak topuğu mevcut, ayağının yarısı ameliyatla kesildi) bu yüzden manuel araç kullanamıyor. Sağ ayağında herhangi bir sorun olmadığı için otomatik aracı rahatlıkla kullanabiliyor.

1-) Mevzuattaki ortopedik engelliler için ötv muafiyeti dahilinde ÖTV muafiyetli araç alabilir miyiz?
2-) Şuan ÖTV muaf ama KDV için bir indirim mevcut mu yoksa %18 mi ödeniyor? bu matrahta bir indirim var mı?
3-) Ehliyetinin H sınıfı olması şart mı? Şuan B sınıfı ehliyeti var. Otomatik araç alabilirsek herhangi bir tertibata ihtiyaç olmadan sürebilir. Yine de H sınıfı almamız şart mı, ve nasıl alabiliriz?

Son olarak aracı alabilmek için işlem sıramız şu mudur?
1-) Aile hekimine git ve otomatik araç almak için ortopediye yönlendirilmeyi iste
2-) Aile hekimi ortopedi'ye yönlendirsin
3-) Burada ortopedi il sağlık müdürlüğüne mi yönlendirecek?
Sonrasında heyete girip araç alıp alamayacağımızı mı öğreneceğiz?

Tüm bu konuları baştan sonra toparlayan bir gönderi paylaşabilen olursa okuyabilirim. Aradığımda çok dağınık bilgiler var maaesef hiç anlayamadım ve bilgilerin arasında kayboldum. Tecrübe edip tecrübelerini bana aktarabilen olursa ben de kendisine hem güzel bir yemek ısmarlarım hem de bilgisayar, cep telefonu ve yazılımlarla alakalı sorunlarında ömür boyu yardımcı olabilecek bir dost olurum.

Sevgiler herkese

Öncelikle sağlık kurulu raporu almanız ve bu raporda "sadece hareket ettirici aksamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir" yazması gerekir. Önce sağlık raporunuzu alın.

Daha sonra dediğiniz gibi aile hekiminden il sağlık müdürlüğüne sevk ile ehliyeti de engelli sınıfı olarak değiştirmeniz ve burada da uygun tertibat kodları almanız gerekir.

Üst Alt