Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımda 6 cm kısalık var. Yüzde kaç rapor alabilirim?

ceylanpınar

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
sol ayakta 6 cm kısalık 10 cm incelik poli sekeliyim ayrıca 2003 den beri tansiyon ilacı kullanıyorum desteksiz yürüyorum ama belirgin aksama var rapor oranı kaç olur bilen varsa cevaplarsa sevinirim....

Raporu ne için alacaksın araç için mi?emeklilik için mi?

Defterdarlıktan sakatlık indirimi elde etmek için hastaneye sevk aldınız mı?

Sakatlık oranı cetveli'nde ilgili bölüm:
[FONT=Calibri][SIZE=3]Tablo 3.4- Yürüyüş bozukluğuna göre özürlülük oranları. (bkz tablo 3.1)[/SIZE][/FONT]
a. Alt ekstremitede antaljik yürüyüş, basma fazının kısalmasına ilave olarak ayak bileği, diz veya kalçada orta - ileri derecede artritik değişikliklerin tespit edilmesi %8

b. Pozitif Trendelenburg testi ve kalçanın orta veya ileri derecede osteoartriti %12

c. Hasta (a) ve (b) şıklarını taşıyor ve bazen uzun yürüyüşlerde koltuk değneği veya baston kullanıyor (ancak evde ve işyerinde genellikle kullanmıyor). %18
d. Hasta kısa bacak breysini (ayak bileği –ayak ortezi, AFO) rutin olarak kullanmak zorundadır. %18

e. Hasta tek baston veya tek koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır. %24

f. Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında kısa bacak breysini (AFO) sürekli kullanmak zorundadır. %36

g. Hasta tek baston / tek koltuk değneğinin yanında uzun bacak breysini (Diz – ayak bileği – ayak ortezi, KAFO) sürekli kullanmak zorundadır. %42

h. Hasta iki baston veya iki koltuk değneğini rutin olarak kullanmak zorundadır. %48

i. Kısa bacak breysinin (AFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır. %60

j. Uzun bacak breysinin (KAFO) yanısıra iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır. %72

k. Çift taraflı alt ekstremite (AFO veya KAFO) breysinin yanısıra, iki baston veya iki koltuk değneğini sürekli kullanmak zorundadır. %84

l. Tekerlekli sandalyeye bağlı %96

benimde sol ayaktan 6 cm kısalık var 2003 de %40 rapor aldım ve engelli işçi statüsünde çalışmaya başlladım ondan sonra vergi indirimi için 2 kere baş vurdum birinde %22 verdiler yürüyüş şeklini dikkate alıyolar sonra %42 aldım bu seferde ankaradan geri geldi tetkiklerimi istemişler tekrar heyete girmeme gerekmiş bu seferde fizik tedavi doktoru tırstı ;) ondan sonra %26 düşürdüler bende maliyeye vermedim öyle kaldı allah sonumuzu hayır eyliye:D

merhaba..şimdi bende 01/02/2011 tarihinde sağ altekstremite polio sekel den dolayı %47 oranında rapor almıstım.anakara raporun tablo 3.4 gore degerlendırılmesını ıstemıs.bende 15/03/2011 tarıhınde takrar gıttım hastanaye tablo 3.4 gore %42 verdıler.şimdi ankaranın bu rapora tekrar ıtıraz etme hakkı varmıdır acaba?rontgenlerım onların elınde zaten..

aydın bey oturanboğa tablo vermiş bu tabloya bi göz atın
yani bizim durumumuzda olan kişilerle alakalı herkezin anlayacağı bi dilde söylemek gerekirse biz sadece yürüşümüz bozuk gibi değernlendiriliyor özel hastanede görev yapmam nedeniyle bir dönem doktorlara ve bu konulkara vakıf olmam sebebiyle yani biz sağlıklı bir insan gibi koşamayız özürlü bir insan gibide koltuk değenekleri kulanmayız yani ortası bişe bunu anladım ben.

evet röntgenleri istemişler ve tabloya göre değerlendirilmesi gerektiğini belirmişler aynı olayı birebir yaşadım yani sizin açınızdan pek rapor konusunda olumlu bir tablo cizemiycem. tabi beklemek lazim sonucu en doğrusu bu. bu aşamada

oturanboğa; ben poli sekeliyim aksayarak yürüyorum, kas gücü kaybı, zayıflık, damar kısalığı, bacak kısalığı vs. var. bunların hepsinden toplam % 40 maliye vermeyecek biliyorum ama bu kayıplar ışığında itiraz ederesem %40 a ulaşabilir miyim cavap verirseniz sevinirim

İnan bilemiyorum. Tablo 3.4'e göre değerlendiriyorlar, malum:

Tablo_3.4.png

Üst Alt