Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdaki kısalıktan hangi oranda rapor alabilirim?

musametin

Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
1
ben ortopedik ve göz engelliyim. ortopedik yanısıra fizik bozukluğuda var.
rapor almak için hastahaneye başvurdum yaklaşık 3 ay önce
göz görme kaybım % 15 dediler sol bacak kısalığı 3 cm dediler yanlız % sini yazmadılar heyette karar vereceğiz röntgen çekin dediler röntgene girdim yanlız. heyete girmedim % 40 vermezler diye

acaba bu engellerden % kaç alabilirim bilgisi olan varsa yardımlarınızı bekliyorum.

şimdiden teşekkr ederim.

metin.elektronik@hotmail.com

Son düzenleme:
yüzdesini öğrenmek için ve ne işime yarar onun için soruyorum

birde şunu öğrenecektim hastahaneye tekrar gitsem heyete girmeye karar verdim acaba kayıtlarım dururmu aynı oranlarımı yazarlar yeniden muayenemi ederler?

kısalık ve fiziğk bozukluğu raporu aynımıdır beyin cerrahı damarların çekilmesinden dolayı rapor verebiliriz heyette karar vereceğiz dedi gittiğim hastahanede fizik bölümü yoktu kendimi fizik hastahanesine sevk ettirip fizik oranı raporumu alsam diğer oranlara eklenirmi?

kamuya girmek için almak istiyorum araç için şu an düşünmüyorum önemli olan kamu istihdam için almak istiyorum acaba kurtarırmı.

çok teşekkr ederim yardımınız için

cetvelden araştırdığıma göre fiziğe en az % 8 geliyor göz belli % 15 kalça çıkıklığına % 18 veriyor toplam % 41 yapıyor ben hastahaneye başvurayım fizige gideyim oradan hastahaneye giyim derim yardımınız için teşekkr ederim BÜLENT bey..

özürlü raporu hakkında bilgi sahibi olmak istiyorum

öncelikle herkese gecmis olsun diyorum konuyu dogru yeremi actim bilmiyorum ama affiniza siginaraktan sorumu yaziyorum.

ben ortopedik kalca cikikligi var sol kalcam dogustan cikik
hastahaneye rapor icin gittim sag gozumde de problem var

hastahane gozume % 15 kalcama % 12 rapor verdi. yani toplam % 22 rapor ile beni gönderdi. sigorta hastahanesi.
ben kabul etmedim aradan zaman gecti farkli bir hastahaneye gittim öbür hastahane gözume % 15 verdi kalcama 3 cm kisa yazdi ama benim çıkık olan bacağım diger bacagimdan ince ve kalcamda fiziksel bozukluk var. öbür hastahane diye belirttigim hastahanede heyete girmedim kalcanin yuzdesini heyette belirliyecegiz dediler. ve heyete girmedim

3 cm kisaligin yuzdesi kac birde inceligi ve fiziksel bozuklugu rapor kagidima eklemediler acaba diyorum fizik hastahanesinden fizik raporu alsam kisalik ve inceliğe eklerlermi onu merak ediyorum

benim raporum sizce kac gelir ve ne yapmam gerekir.

hepinize tesekkr ederim cevaplarinizi bekliyorum gercekten magdurum..

Öncelikle geçmiş olsun bir de affınıza sığınaraktan hastahane değil hastane
Çok fazla kullanmışsınız o yüzden çok fazla düzeltme ihtiyacı oldu bende.
Tam olarak bilmiyorum ama aşağıdaki linkte hesaplama cetveli var oradan inceleyebilirsiniz sanırım.

Bir de bu linkte açılmış bu konu, orayı da inceleyebilirsiniz.
http://www.engelliler.biz/forum/sag...icin-yuzde-kac-oraninda-rapor-alinabilir.html

Ve

48 Derece skolyoz -ayak kısalığı (tethered cord) var,% kaç oranında rapor alabilirim?

02-12-2014 eğitim araştırma hastanesinden randevu aldım ortepedi bölümü sadece muayene için daha önce heyet için gittiğimde dr lar 3 cm kısalık var demişlerdi
bu gün muayene oldum dr bana ne dese iyi :) kısalık yok hocam olurmu öyleşey ben askere gitmedim dr lar bu zamana kadar herkes 3 cm diyor dedim film çekin dedi dr. gittim filme geldim baktı ewet kısa imiş dedi ölçtü biçti kısalık 2.5 cm dedi incelik diğer bacaga oranla 3 cm dedi hareket kısıtlığı azda olsa var dedi. peki hocam rapor alsam % kaç benim değerim dedim ( kendisi bu arada heyet dr u) / 10 dedi sizce mantıklımı arkadaşlar bu oranlar ve bu durum

arkadaşım senin bu dediğin 90 lı yıllarda olsaydı rahat alırdın raporunu hemde sadece bacaktan % 30 dan fazla bile olabilirdi ancak günümüzde oranlar çok düşürüldü senin durumundaki arkadaşlar ( bacak için söylüyorum) malesef % 10 bile alamıyorlar önceden alanlarda bir şekilde tekrar almaya zorlanıyor ve eskiden almış oldukları yüksek oranlar iptal oluyor senin durumunada gelirsek tüm rahatsızlıklarından bile alacağın oran bence % 30 zor geçer ama tabiki şansını dene

geçen hafta bir müşterime gittim bayan arkadaşın bacağı kalçadan itibaren yok kesilmiş. yani baçak yok raporun nedir diye sordum % 40 dedi şaşırdım
böyle saçmalık olamaz. % 39 alırsan sağlamsın % 40 alırsan özürlüsün bu nasıl bir düzendir nasıl bir hak yemedir anlamadım yapacak ne var bu duruma karşılık. elimiz kolumuz bağlı mağdur bir şekilde bekliyoruz. :((

benimde anlatmaya çalıştığım bu işte ona kırk veren sana kaç verir hesap et artık

bu gün hastahaneden mr sonucumu aldım anlamadım yardımcı olurmusunuz.

sol maksiller sinüste polipoid tarzda abartılı mukozal kalaınlaşma dikkati çekmiştir.
sol orta konka büllöz görünümdedir. Bilateral konkalar hipertrofik olup nazal pasajı daralmaktadır.
Nazal septum sağa deviasyon göstermektedir.

açıklamasını yapabilen varsa sevinirim bana zararı sağ gözüm göemüyor.

sirünzit hastalığına yani benim mr de görünen sonuca göre % oran verilirmi?

Benim MR sonuclarimada yardimci olursaniz sevinirim oldugu gibi aktariyorum yazi karakterleri icin uzgunum kilavyemden kaynaklaniyor

Torakal MR
Bulgular
Torakal vertebra koselerinde dejeneratif sivrilesmeler izlenmektedir
T8-9 da diffuz bulging ve dejeneratif schmorl nodulu izlendi.
T10-11 de diffuz bulging ve dejeneratif schmorl nodulu izlendi.
Diger torakal seviyelerde disk hernisi izlenmedi.
Torakal spinal kordda patalojik sinyal ayirt edilmedi.
Torakal vertebral kolonda patolojik sinyal ayirt edilmedi.

Beyin MR incelemesi
Bulgular:
Bilateral inferior frontalde T1 agirlikli serilerde hipointens, Flair ve T2 agirlikli serilerde hiperintens,ensefalomalazi ve gliotik degisiklikler izlendi.
Bazal ganglionlar,talamus kapsula interna, eksterna ve korpus kallozum normal sinyal yogunlugu ve dagilimi gostermektedir.
serebellum ve beyin sapi normaldir. Serebellopontin aci sisternleri simetrik ve normal genisliktedir.
Sellar,parasellar yapilar normaldir.
ventrikuler sistem normal konum ve genisliktedir.

arkadaşlar bunları bir doktora gösteriniz size daha iyi yardımcı olurlar

arkadaşlar yardımınızı rica ediyorum.

raporumda yazanlar:

fiziksel tıp ve rehabilitasyon ---- SOL PORTHES SEKELİ %12
ortopedi ve travmatoloji--------SOL PORTHES SEKELİ.FTR.YE KONSÜLTASYONU UYGUNDUR.
göz hastalıkları----------------GÖRME :SAĞ:0.3 SOL:TAM GÖRME ALANI.SAĞ PERİFERİK DARALMA.SAĞ OPTİK NÖROPATİ ?​

Bu ne demktir soru işareti flan anlan varmı toplam % 24 raporum %22
bacak 3 cm kısa bacağım öbürüne göre daha ince bunları neden dikkate almamışlar ve ortopedi neden rapor yazmamış.
Gözümüm görmeme sebebi sinüs bölümünde oluşan ve görme alanına bölümüne giren bilinmeyen kitle tespit edilmiştir. Mr de çıktı ihtiraz etmek istiyorum raporuma sizce alabilirmiyim. Saygılar.

Üst Alt