Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdaki kısıtlılık için rapora özel donanım şartı konması..?

northson

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

İzmir Devlet hastanesinde girdiğim sağlık heyetinin raporunu teslim alacağım ama kafama takılan ve beni huzursun eden bazı konular var.Öncelikle 2015 ağustos ayında omuriliğimde T-9 da sinir sıkışmasından dolayı sol ayağımda geçice bir felç oluştu ve olduğum ameliyat neticesinde çok şükür sıkışma düzeltilerek ayağımdaki hissiyat geri kazandırıldı fakat sol ayağım, sağ ayağıma göre daha güçsüz ve yürüme konusunda aksaklık yaşıyorum.Girdiğim heyete beyin cerrahisi devamlı baston ve koltuk deyneği kullanabilir özür oranı %24 olarak notlarına düştü.Otomatik vitesli araç kullanır ve ehliyet alması uygundur diye notlarına devam etti.Dün girdiğim kurulda, kurul başkanı diğer doktorlara özel tertibatlı araç dedi ve diğerleri kafalarını salladı ve bana bir söz hakkı verilmedi.Rapora ilk başvurum sırasında ehliyet,ötv indirimi,özür oranı ve engeli kartı diye başlıkları işaretleyerek başvuru yaptım.Şimdi sizden ricam merak ettiğim konularda bana yardımcı olmanız.

1-Bana özel tertibatlı araç ibaresi yazılırsa alacağım araca tadilat mı yaptırmam gerekiyor?
2-Raporu değiştirtme şansım oluyor mu?
3-Ehliyet için bu rapor yeterli olacak mı yoksa başka yapmam gereken bir işlem var mı?
4-Heyet raporu verilirken bana özür oranı veren doktorun notlarını mı dikkate alınıyor yoksa kendileri mi karara bağlıyor?

sevgiler

1-eger öyle yazıldıysa özel tertibat yaptırmanız gerekir ama otomatik vites de kullanabilirsiniz neden öyle demişler anlamadım. Kolunuzdan da mı sıkıntıniz olduğunu düşünüyorlar, keşke söz vermeseler de konussaydiniz.
2-raporu değiştirme şansınız var ama elini vicdanına koyacak kişiler olursa, yani yanlış yaptıklarını onlara güzel bi şekilde anlatmayı basarmalisiniz yoksa doğrusu bu diye gönderiyorlar insanı...
3-ehliyet için daha farklı izlemelisiniz süreci, il sağlık kurulu vs... detaylı süreci forumdaki başlıklarda görebilirsiniz, arkadaşlar her aşamayı paylaşıyor.
4-doktorun notları dikkate alınır ama nihai kararı kurul veriyor o yüzden doktora da kurula da iyice bastırarak anlatmak lazım.

Ben yandım eller yanmasın misali her bildiğimi paylaştım. Saygılar.

Suret

Öncelikle geri dönüşünüz ve bilgiler için teşekkür ederim.Umarım doktorumun yazdıklarını dikkate alarak bir rapor çıkar.

Tekrar merhabalar,

Bugün hastaneden raporu aldım ve dediğim gibi açıklama kısmına özel tertibatlı araç olarak not düşülmüş.Raporu yazan memura benim sadece sol ayağımın rahatsız olduğunu otomatik vitesli araç kullanabilir yazılı ibarenin olmasını gerektiğini söyledim.Verdiği cevap bize gönderilen en son nisan 2017 tarihli genelgede (açarak gösterdi) ortopedik engellilerin hiç bir şekilde ehliyet alıp alamayacağını ve sürücü kodları ile ilgili bir not düşülmeyeceğini sadece özel tertibatlı araç kullanabilir ibaresi yazılacağını söyledi.Bana ilettiği bilgi biz bunu yazıyor sen il sağlık kuruluna giriyorsun ve onlar senin ne şekilde araç kullanacağın ile ilgili kararı veriyorlar dedi.Aşağıda sizlerle raporu paylaşıyorum lütfen bilgi ve görüşlerinizden faydalanmama yardımcı olursanız sevinirim.

nWbr11.jpg
[/url][/IMG]

northson

Yahu sürücü belgesi ya da nasıl bir donanım olacağına dair değerlendirme olmayacak, doğru ama, hangi uzuvda kısıtlılık olduğunu da yazmamışlar ki. Bu haliyle maliye onay vermez. Rapora mutlaka "sol alt ekstremitede kısıtlılık" vb. bir ibare yazdırın

OturanBoğa

Cuma günü tekrar hastaneye gideceğim dediğiniz gibi ekletmeye çalışacağım çünkü doktorum heyete notlar yazarken sol alt ekstremitede kısıtlılık olduğunu da yazmıştı ama raporu yazan memur bunları dikkate almayarak raporda ki diğer kısımları yazmış.Vergi dairesine telefon açtım sağ olsun bayan telefonda ilgilendi bakanlığımız sol ekstremitede kısıtlılık vb. gibi rahatsızlık olmadığı sürece araçta özel tertibat ister raporunuzu getirin detaylı olarak bakalım dedi.

Kardeşim geçmiş olsun özel terbibatlı araç kullanır yazmalarının çok bir önemi yok sen zaten ehliyet için il sağlığa gitmen gerekecek nasıl araç kullanacağına onlar karar verecek

AMA ÜSTADLARIN DEDİĞİ GİBİ RAPORUN AÇIKLAMA BÖLÜMÜNDE NET BİR ŞEKİLDE SORUN HANGİ AYAKTAYSA YAZILMALI MALİYEDEN DÖNME ŞANSI ÇOK FAZLA

OturanBoğa TAKVİM

Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.Bu şekilde raporu düzeltmeye çalışacağım.Umarım zorluk çıkarmazlar.Gelişmeleri buradan yazacağım.

Sevgiler,

Sırf şu aşamalardan yorulan bir çok arkadaş yasal hakkı varken araç almak istemiyor. Resmen bizlere kolaylık olacağına eziyet, özel tertibatlı araç alır nedir ? Bunu yazan dr hiç mi edebiyat görmemiş ? @OturanBoğa abinin dediği gibi uzuv hastalıkla ilgili değerlendiren bir ibare olmadığı için ehliyet alınsa dahi maliyeden geri dönüş yapar bu rapor. Özellikle hastalığınızı açıkça belirtmeleri gerekir.

Günaydın,

Dün ki tavsiyelerinizi dinleyerek raporun üstünden çok zaman geçmemesi için bu sabah erkenden hastaneye tekrar giderek raporu yazan memura durumu düzgünce izah ettim ve doktorum notları içerisinde sol ayağımın rahatsızlığı yazdığını anlatım.Arşivden evrakları bulup doktorumun yazısına tekrar baktılar ve ekleme yaptılar.Tekrar imzaya gitti ben eklemeli kısmını aşağıda sizlere paylaşıyorum.Umarım bu sefer ki rapor ileride bana sıkıntı yaratmaz.
OturanBoğa

Sence bu ekleme uygun mudur? Fikrin nedir ağabeycim.

Sevgiler,

Son düzenleme:
Merhabalar
Bende sol diz ve kalça arasında büyük bir arteriovasküler malformasyon var. bu bölgede dışa arter kanamaları oluyordu ve 5 yıl öncesine kadar 5-6 kez ameliyat geçirdim. uzun süredir kanama açısından sıkıntım olmuyordu. geçen hafta tekrar büyük bir kanama yaşadım ve ameliyat oldum. bu damarlar üzerinde çok ince bir deri tabakası var ve kanamalar sol bacağımda ki harekete bağlı sürtünmelerden dolayı oluyor. takip ve tedavim kalp damar bölümünde yapılıyor. engel oran tablosunda travmatik damar hastalıkları ve fonksiyonel damar hastalıklarıyla ilgili oranlar var.

merak ettiğim kalp damar bölümü sol alt ekstremitede arteriovenöz malformasyon yazsa otomatik vites için kabul edilirmi. ben sadece ortopedinin yazması gerektiğini düşünüyordum ama yukardaki arkadaşın raporunda sadece beyin ve sinir cerahi bölümünün yazdığını görünce umutlandım açıkcası.

merkor20

Burada önemli olan şey, rahatsızlığın yol açtığı kısıtlılığın manuel vitesli araç sürmenize mani olup olmadığı. Manuel vitesli araç temelinde değerlendirme yapıp "özel donanımlı araç kullanmalıdır" diyen engelli sağlık kurulu raporunuz olmalı. Aynı şekilde, 78 ve 10.02 otomatik vitesli araç kullanımına dair kısıtlama kodları içeren sürücü belgeniz de bulunmalı. Böyle olduğunda evet, otomatik vitesli aracı ötv istisnası ile satın alabilirsiniz

OturanBoğa

Cevabın için Teşekkürler abi. Bakalım şu tedavi işi bir bitsinde hocayla görüşecem. Olmazsa da zaten anneme alacağız. başka bir konuda yazmıştım. %94 rapor almıştık ancak ötv muhafiyeti ile ilgili bir ibare yoktu. oradaki sekreter ötv için ücretli olarak yeniden başvurmam gerektiğini söyledi. Bende hemen ötv için diye başvuru yaptım. Ancak aynı kurul bu sefer daha önce %50 oran verdiği demans için 6 ay tedavi ve takip önerisi ile oran yazmamış ve yeni rapor 6 ay süreli %87 oranlı ( ötv için hayır ) olarak çıktı. Aslında 1 yıldır tedavi alıyordu ilaç raporlarında da vardı ama dikkate almadılar. Eylülde 6 aylık süre dolacak. Ama ben şimdi eski %94 lük raporu bayiye bir soracam kabul etmezlerse eylülde tekrar başvuracam.

merkor20

Araç alımı söz konusu olduğunda en son alınan raporu kullanma şartı var. Eski raporunuzla araç alamazsınız

OturanBoğa

Merhabalar,

Ehliyet için sağlık komisyonundaki fizik tedavi doktoru izinde olduğu için kurula girmem bugüne kaldım ne yazık ki .Ekte kurulun kararının resmini sizlere iletiyorum.Daha önceki form yazılarını okuduğuma göre bu kodlarla sanırım otomatik vitesli aracı alabiliyorum.Ehliyetim için randevumu aldım.Sizden ricam ehliyetim de geldikten sonraki aşama nasıl olacak.Vergi dairesine ben mi başvuru yapacağım yoksa aracı alacağım firmama mı? Bu konuda geri dönüş yaparsanız sevinirim.

northson

İşleri aracı alacağın bayii halledecek. Ama ben olsam raporları alıp kendi vergi dairesine gider, onay alırdım. Bazen bayi muamelecileri işgüzarlık edebiliyor zira.

Üst Alt