Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan %17 raporumla ÖTV'siz araç alabilir iyim?

Dejavu1977

Üye
Konular
10
Reaksiyonlar
0
Merhaba
Sol alt ektrimiteden %17 özürlüyüm ayak bileğinde hareket kısıtım var bu oran ile ötv den muaf otomatik araç alabilirmiyim?

Nereye başvurmam lazım acaba bu şekilde araç almam için

Gecmıs olsun %40 ve uzerı olması lazım özür oranının kurul sonuçlandığı Zaman orada otv ındırımı var , H ehlıyet alabilir dıye ama önce özür oranın yukselmesı lazım

Avcı hkn
lütfen yanlış bilgi vermeyelim, ortopedik rahatsızlıklarda oran önemli değildir, doktorun uygun görmesi yeterlidir
Dejavu1977
raporunda H sınıfı ehliyet alabilir, otomatik vitesli araba kullanabilir yazması gerekli, bu ibareler varsa ehliyetini aldıktan sonra ÖTV ve MTV den muaf araç alabilirsin.

raporuma H sınıfı ehliyet alabilir yazısı yazdırmam için nereye başvurmam gerekiyor acaba çünkü sol ayak bilek ile ilgili raporum

tekrar heyete girmen gerekli, hastaneye müracat ederken özellikle ehliyet ve ötv indirimini belirtmen gerekli

Bak sana yanlış bilgi vermiyorum %40 ve uzerı olanlar H ehlıyetı alabılır ıstersen dene gör sağlık ocağına aile hekımıne güdüyorsun ona durumundan Bağdat o senı hastaneye sevk edecek sonra onlar H ehliyet alabilir dıye rapor yazacaklar sonra Surucu kursuna başvuru yapacan ortalama 600 TL gıderın olur.bnm%44 engelli raporun var

Avcı hkn ben nasıl aldım o zaman.
Lütfen yarım yamalak bilgiler ile insanları yanlış bilgilendirmeyin.
Benim rapor % 10 sol ayağım çalışmıyor.
H Sınıfı ehliyetimde var ÖTV indirimli aldığım aracımda.

Bak Bn basımdan gece. Olayları anlattım Bnm ehliyetım ve arabam var demekkı binde yanlış bilgilendırmısler kusura bakmayın arkadaşlar

@sakura merhaba; raporda H sınıfı ehliyet alabilir yazmıyor ne yapmam lazım acaba

Bilen var mı?

Ehliyetin yok ise ehliyet almak için ayrıca rapor gerekir.

Dejavu1977 bak güzel kardeşim raporunda eğer yeterli ibare yoksa ötv mtv hayal olur. bende daha az bir orana sahibim raporumu aldım şimdide H sınıfı ehliyet için başvuru yaptım bekliyorum. %40 olması lazım diye bir olay yok. senin raporunda aynen şöyle yazacak ''H sınıfı ehliyet alabilir otomatik vites araç kullanabilir''. kuruldan bu şekilde raporunu aldın mı sürücü kursuna yazılacaksın sana en yakın sınav günene dosya acacaklar. ama raporu bu şekilde çıkarttıktan sonra herhangi bir bayiye git onlar raporunu vergi dairesine bi sunsunlar olur verirlerse ona göre hareket edersin. bende suan ehliyet alma aşamasındayım ilerleyen aşamalarda neyle karşılaşırsam bilgi sunarım :) kolay gelsin uzun süreç

Merhaba,
Ben sol ayak alt extremite de %40 DVT ile heyete girdim.
Heyet raporunun sonucu görüldüğü gibidir.
MWX0BN.jpg
[/URL][/IMG]

bulnes

özel donanım şartı işitme engeline istinaden verilmiş! saçma sapan bir durum. rapor iş görür mü bilemiyorum. Biraz şans...

Merhaba
İş kazası dolayısıyla resimdeki şekilde raporum var sol bacağım ayak bileği kareket kısıtı lakin raporda yazmıyor.
Sadece ilgili hastalık kodları mevcut bu rapor ile H sınıfı ehliyet alabilir miyim?

Dejavu1977
H sınıfı ehliyet alır otomatik vites araç kullanır ibarelerinin ve miktarı farketmemekle birlikte bir oranın bulunduğu, sol ekstremite kısıtının net olarak açıklandığı yeni bir rapor almanız gerekir, bu raporla hem ehliyet hem de ötv muafiyetli araç alabilirsiniz.
Ancak si rapor kurs vs derken bunu yıl sonuna yetiştiremezsiniz gibi görünüyor, 1 Ocaktan itibaren de H sınıfı ehliyet verilmeyecek.
Bence yeni uygulamayı bekleyin.

Dejavu1977

Soru nedir tam olarak?

Sol alt ekstremiteden hareket kısıtlılığı olanlar otomatik vitesli aracı başkaca bir özel donanıma ihtiyaç olmadan ötv-mtv istisnası ile satın alabilirler.

OturanBoğa iş kazası sonucu hareket kısıtı sol ayak fakat raporda bu açık şekilde belirtilmiyor sanırım yeniden bu durum için ( ötv den muaf ehliyet) kurula girmem gerekecek değil mi?

Üst Alt