Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayağımdan sakatlığım ve B sınıfı ehliyetim var. Vergi muafyetli araç için ne yapmalıyım? [Soru]

necmi1907

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sol ayağımdan sakatlığım ve B sınıfı ehliyetim var. Vergi muafyetli araç için ne yapmalıyım? [Soru]

bende bir soru sormak istiyorum sevgili oturanboğa.aranıza yalnız daldım ve yeni daldım..lütfen şu önemli birkaç sorumu cevaplandırılmısın..
1)benim sol ayağım 4 cm.kadar kısa ve sağ ayaga göre zayıf(kemik erimesinden dolayı)ve ötv indiriminden faydalanıp h sınıfı ehliyet almak istiyorum..ancak benim b sınıfı ehliyetim var bunu kolaylıkla eniyette değiştirebilirmiyim raporu aldıktan sonra?tabi sanırım birde sürücü kursu var değil mi...
2)raporu aldım ve ehliyetimi aldım (h sınıfı)diyelim ozaman istediğim zaman gidip özel donanımlı araba alabilirmiyim..yani alacağımız rapor 6 ay süreylemi geçerli olur yoksa istediğimiz zaman o raporla gidip özel donanımlı araba alabiliyormuyuz...yani bu 1 sene sonra falan olursa olur mu?malum parayı denkleştirmek gerek.araba alırken raporla mı yoksa ehliyetlemi başvuruluyor..
3)ilimizden aldığımız heyet raporunun kabul edilmediğini duydum ve ankaraya gidip heyete girmek gerektiğini duydum..böyle birşey varmı abicim ya..(bunu duyunca benim şalterler zaten attı oda ayrı konu)
4)kesinlikle Hsınıfı ehliyet almak istiyorum çünkü benimde bir sakatlığım var..şu kardeşine bi yol gösterirmisin sevgili oturanboğa..özellikle 2.maddedeki sorum çok önemli...

B sınıfı sürücü belgesi olan biri ÖTV muafiyetli otomobil satıl alamaz.
Ancak B sınıfını H sınıfına dönüştürerek ve raporunda/ehliyetinde "özel donanımlı otomobil kullanır" ibaresi olursa, vergi muafiyetli özel donanımlı araç satın alabilirsin.
B sınıfını H sınıfına dönüştürmek için sürücü kursuna yazılman gerek...

Vergi indirimi için araçta elle kumandayı sağlayan özel donanım olması şart. Eğer raporunda da "sol ayağını kullanmasına gerek bırakmayacak özel donanıma sahip otomobil kullanır" ibaresi olursa, yurt içinden vergi muafiyetli araç alabilirsin.

Yurt içinden alınacak araçlar için her hangi bir ildeki devlet hastanesi raporu geçerlidir. Ankara'ya gitmene gerek yok. Ankara'ya, yurt dışından araç getirtecek kişiler gitmek durumunda sadece.

Not: Ben senin yerinde olsam B sınıfının tadını çıkartırım. Ne güzel, otomatik vitesli tüm araçları kullanabişliyorsun... H sınıfı alırsan, sadece kendine ait özel donanımlı aracı kullanabilirsin, ve o aracını da senden başka annen-baban-kardeşin-karın-çocukların dahil) hiç kimse kullanamaz.

teşekkür ederim sevgili abimiz..
aklıma takılan şöyle bir durum daha vardı hocam cevaplarsan sevinirim..
raporun belli bir süresi varmı..yani aldığımız raporla 1 sene sonra araba almaya gitsek bi sorun teşkil eder mi acaba..

Yurt içinden alımlarda teorik olarak bir süre sınırlaması yok. Yani "sürekli" ibareli bir raporsa bu rapor her zaman kullanılabilir. Ama pratikte trafik ve maliyedeki memurlar sorun çıkartabiliyorlar.

hocam benden başka arabayı gerçekten kimse kullanamazmı..duydumki aileden 5 kişi arabamı kullanabilir diye duymuştum..hocam bu sorunun cevabı benim için çok önemli

%90 rapor almanız durumunda akrabalarınız aracı kullanabilir,siz kullanamazsınız.%90 nın altında olması durumunsa sizin dışında hiç kimse ama kimse kullanamaz.

Üst Alt