Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Sol ayak bileği eklem sertliği ÖTV muafiyetine uygun mudur?

ceocates

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar;

Yaklaşık 2013 yılında trafik kazası geçirdim.

Sol ayak bileğimde 3 adet kalıcı vida ve platin mevcut.

2014 yılında Gülhane Askeri Hastanesinden sol ayak bileği eklem sertliği kodu olan ''Askerliğe elverişsizdir'' raporu aldım.

Manuel araç kullanmak istediğim zaman; kısa süreli kullanım bile olsa, sol ayak bileğimde ağrı meydana geliyor. Haliyle manuel araç kullanamıyorum.

Benim sol ayak engelli ötv muafiyetli araç alma olasılığım nedir ?

Bilgisi olan arkadaşların, desteğini rica ederim.

İyi forumlar dilerim.

ÖTV indirimi için heyet raporu açıklama

Merhaba,

Sol ayak bileğimde eklem sertliği, platin ve vidalar mevcut. Yukarı aşağı, sağ sol fleksiyonda problem var.bilegimi tam olarak oynamıyorum. ÖTV indirimi için heyete başvuruda bulundum. Heyet sonucu %13, %8 ortopedik, %5 görme çıktı.

Lakin raporun açıklama kısmında özel durumu belirten açıklayıcı bir şey yazmıyor. "Sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir, yada özel tertibatlı araç kullanmasına gerek yoktur" gibi. Açıklama kısmında sadece "ÖTV indirimi engelli durum bildirir raporudur" diyor. Bu rapor geçerli mi ? Değilse geçerli olması için raporun nasıl düzenlenmesi gerekir? Bu durumda nasıl bir yol izlemeliyim. Konuya ilişkin desteğinizi rica ederim.

atorv02

Cevaplarıniz için şimdiden teşekkürler.

"[FONT=sans-serif]Sadece hareket ettirici akşamda özel tertibatlı araç kullanması gerekir," Bu ifafedenin mutlaka yazması gerekir[/FONT] ceocates

20/2/2019 tarihinden önce düzenlenen raporlardan; taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirme bulunmayanlar ile "Özel tertibatlı araç kullanabilir", "Otomatik vitesli araç kullanabilir", "Otomatik vitesli araç kullanması uygundur" gibi bir zorunluluğu değil, tercihi veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeleri içeren raporlara istinaden işlem yapılmaz. Ancak, taşıtın hareket ettirici aksamında özel tertibat yaptırılması gerektiğine dair değerlendirmeyi içermemekle veya olasılığı ifade edebilen değerlendirmeler içermekle birlikte, raporda yer alan tespit ve açıklamalardan (sağ veya sol kol/bacak uzuv yokluğu veya uzuvların fonksiyonlarını yitirdiği/yerine getirmediği/kullanılamadığı ve benzeri) özel tertibat gerekliliğinin açıkça anlaşılması halinde, bu raporlara istinaden de işlem yapılabilir.

Kişisel fikrim senin rapor tarihin 2019 öncesi olsa bile Açıklama ve Teşhis kısmında yeterli bilgi olmadığı yönünde. Teşhis kısmında "sol ayak bileği ve sol ayak" yazmış olsa idi 2019 öncesi de olsa raporun kabul edilebilirdi.

Merhaba, rapora itiraz ettim. Sevk edilen hastahane de yeni raporum çıktı. İlk rapordan farklı olduğu için hakem hastaneye mi gidecegim yoksa son rapor geçerli ve kesin mi oluyor ?.

s0a1wp7

https://i.hizliresim.com/s0a1wp7.jpg

Yeni rapor linkte.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

İyi forumlar dilerim.

Üst Alt